Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Bibliában megjelenített...

A Bibliában megjelenített Isten hány éves?

Figyelt kérdés
2012. márc. 19. 17:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
58%

tigris95

"Sajnos fel kell vetnem (mert nem értem), hogy az általad említett szellem akkor micsoda, miből van, hogyan "működik", miből tud anyagi világot létrehozni és így tovább?"

Kedves kérdező, a válasz egyszerű, ott van a Bibliában...Na de jól van, nem leszek ilyen, akkor meg próbálom elmagyarázni. Először is, a Biblia kijelenti, hogy Isten örökkévaló. Innentől kezdve már messzemenően nem hatnak rá a mi világunkbeli fizikai törvények. Tehát Isten nem van valamiből, ő a mindenség, amiből minden lett. Egy olyan dolog, ami örökkévaló, ami hatalmasabb az egész Világegyetemnél, nem lehet valamiből, hiszen az anyag akkor belőle is elfogyna, meg persze ez sok minden problémát adna, de mivel Isten a Biblia szerint egy szellem, tehát nem hús vér. De nem úgy szellem, mint ismeretlen dolog, olyan mint mi, de ő szellem, és mindenható. Isten is olyan, mint az ember, szeret alkotni, de bölcsessége és szeretete mindenek felett áll. "Hiszen akarva akarom én a gonosz halálát? Ezt mondja az Úr Isten. Nem-e inkább azt, hogy megtérjen útjáról és éljen?" Jelenti ki a Biblia, tehát felettéb kegyelmes. Ugyanakkor az anyag csak a mi világunkra korlátozódik, Isten létrehozhatott volna minket szellemi valóban is, de a fizikai világ teljesen más, úgy, mint amikor Isten ide rakta az állatokat, azt mondta, hogy "teremtsünk embert a mi képünkre". Tehát azért vagyunk a fizikai világban, mert Isten a saját szellemi lényeinek a képére teremtett minket. Hiszen ekkor már megvolt a mennyek országának serege, mert amikor Isten lerakta a Föld alapjait, az "ég minden seregei lelkendeztek", jelenti ki a Biblia. Tehát a fizikai világ semmiség egy teremtőnek, de ha többet akarsz ezzel kapcsolatban tudni, akkor olvasd a Bibliát, hidd el, nagyon sok dologra jön rá az ember.

2012. márc. 29. 19:53
 22/25 anonim ***** válasza:
58%

Nagyon elszomorít, ahogy az ateisták jó szándékkal próbálják "felnyitni" a hívők szemét. Én is ezt csináltam nagyon sokáig, "térítettem az ateizmusra" mindenféle hívő fórumon, hogy "segítsek". Aztán végre leesett, hogy nekem kell segítség. AZ ateizmus a legtudománytalanabb dolog a Földön.

Tapasztalatból: a vita tök felesleges. szájtépés. egy ateista, amíg ateista, nem képes meglátni az igazságot.

A hívők meg, tudjátok, ne az embereknek akarjunk tetszeni, hanem Istennek.

2012. márc. 30. 01:37
 23/25 eric_one ***** válasza:

22-esnek

idézlek:

"A hívők meg, tudjátok, ne az embereknek akarjunk tetszeni, hanem Istennek."

Ezek szerint neked is megváltozott a világnézeted, de ahhoz kellett egy szívbéli változás is. A hit ugye hallásból van,Isten igéjének a hallásából. Mert az ige, az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait. Nem tetszelegni akarunk az embereknek, hanem Istennek inkább, hiszen valaki neked is hirdette Isten beszédét, és azok a beszélgetések magvetések voltak hittel, s lám a mag beérett a Te szívedben és meghozta a változást. A Szentírás szerint másoknak is vigyük el a jó hírt, és ahogy Péter apostol mondja is a 3,15-ben "Az Úr Istent pedig szenteljétek meg a ti szívetekben. Mindig készek legyetek megfelelni mindenkinek, a ki számot kér tőletek a bennetek levő reménységről, szelídséggel és félelemmel"

Nagyon örülök hogy leírtad a bizonyságodat, és igen mi keresztények is úgy gondolkodtunk ahogy most a "világi" emberek újjászületésünk előtt. Pontosan tudjuk azokat a dolgokat hiszen abból jövünk, és azt hagytuk magunk mögött. Sőt azt az előző életet hiábavalóságnak, kárnak és szemétnek ítéltük.

Isten áldjon gazdagon!

2012. márc. 30. 12:04
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

23asnak:

Én is csak arra értettem, hogy nem kell vitázni, hogy fórumokon nem, mert esélytelen szerintem. Idetódulnak az ateisták és lökik a szövegüket megállíthatatlanul, amikor senki nem hívta őket. Vannak erre külön vitafórumok, menjen oda, aki ennyire ráér.

Azzal természetesen egyet értek, hogy kell Istenről beszélni, hogy halljanak róla az emberek.

Köszi a válaszodat, szép volt és tartalmas, ilyenekből kellene több :)

2012. márc. 31. 00:37
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

^ Ha megkérlek, leírod egy kicsit bővebben, hogy hogyan történt veled a változás? Azaz hogyan lettél turbóateistából hívő? Előre is köszönöm. :)

A vitákkal kapcsolatban a magam részéről azt tudom mondani, hogy igazából régebben nagyon nem szerettem vitázni, de most már elvagyok ezekkel, feltéve, ha tényleg értelmes vita, nem csak veszekedés vagy egymás mellett elbeszélés. Utóbbiaknak tényleg nincs értelme. És nem is tudok olyanról itt, aki egy vita hatására hipp-hopp megtért volna (de ez nem jelenti azt, hogy nincs is ilyen); de lehet, hogy legalább elgondolkodnak néhányan. Plusz ezeket a kérdéseket és vitákat sokan olvassák, nem csak azok, akik részt vesznek bennük. Soha nem lehet tudni, kinek adja meg a "kezdő lökést" egy-egy komment, vagy hány embernek jelent bátorítást, vagy hány ember kap választ egy-egy kérdésére.

Egy felhasználóról viszont konkrétan tudok, aki nemrég megtért. :)

@ Locsika :)

IQ-tesztet mindig jó "kondiban" kell kitölteni, ez az egyik titka; úgyhogy ne ess kétségbe. :) Újra kitölteni pedig tényleg nem fair.

Az említett tranzakcióimnál volt, hogy erre külön fel is hívtam a figyelmet (mármint a kipihent állapotra); a Mensa tesztje pedig a legjobb, ez adja a legvalósabb eredményt (ezt linkeltem be).

A többivel nem igazán érdemes foglalkozni, vagy legalábbis én nem tudok más komoly tesztről. Amelyeknél "túl magas" érték jön ki, az már alapon gyanús: a 140 feletti a "zseni kategória", ill. a normál szint 90 - 110 között van, tehát az ennél magasabb értékeket én csak a Mensa tesztje alapján hiszem el. ;)

Az állatok lelke téma nagyon röviden: Nehéz kérdés, én magamtól azt mondanám, hogy igen, van lelkük, csak szellemük nincs (az embernek mindkettő van); de épp ma v. tegnap olvastam egy másik kérdésnél egy számomra hiteles felhasználótól, hogy csak amelyik állatnak van vére, annak van lelke is. Tehát a bogaraknak nincs. Meg a pókoknak sincs, hehehe; megmenekültem Pókanyától... :P

Szervusztok. :)

2012. márc. 31. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!