Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen isten az, amelyiknek...

Milyen isten az, amelyiknek papra van szüksége?

Figyelt kérdés
2012. márc. 11. 23:01
1 2 3
 21/22 Kisertet ***** válasza:

ateista vagyok de foglalkozok a kulonbozo vallasokkal hogy rajojjek mit esznek benne annyian

osszesitve arra jottem ra hogy a vallasok nagyreszeben van egy isten es annak a fia/v profetaja

magyarul vallasok nagy resze ugyanarrol szol csak minden vallas mas kulturalis , nyelvi kozassegben jott letre

ebbol kovetkezve iszlam isten ugyanaz mint a keresztenyeknel csak mas kultura jegyezte le.

kiskoromban ugy tartottam hogy a biblia 2000 eves mesekonyv

mostanra eljutottam oda ismereteimmel hogy i.u. kb 451 ben atirta a kereszteny papsag a bibliat hogy kisebb porazon tudja tartani az embereket.

nezzetek utana a gnoszticizmusnak eredetileg ez lenne a kereszteny biblia. es akiket az oszovetsegben mekka kornyeken megoltek azok meg nap kultuszban hittek es megtortent esemeny volt, asatast vegeztek azokon a teruleteken es megtalaltak a halottak maradvanyait, talaltak olyan csontvazat ahol egy no olel egy babat es atvannak szurva karddal, ugy hogy szo szerint vettek hogy irmagjuk se maradjon.

Vissza terve a fokerdeshez, en nem vetnem tuzre a vallasi konyveiket mert az egyoldalu lenne, en a papokat pakolnam a tuzre. semmi szukseg ingyen elokre

2012. ápr. 22. 22:10
 22/22 világvége1 ***** válasza:
Nincs szüksége istennek papokra, nincsenek is papjai.
2020. jún. 29. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!