Milyen isten az, amelyiknek papra van szüksége?
Szerintem a papoknak van a legnagyobb szükségük papokra és papi tanításokra, a saját boldogulásuk végett, önmaguk fontosságát igazolandó (a népre csak úgy teszik rá).
Az emberiség nagy ünnepe az lehetne, amikor minden vallás hívei közösen raknak egy nagy tüzet és önkénr ráteszik (elégetendő) a saját "szentírásaikat"
Csodálatos nap lenne.
Sokkal kevesebb konfliktussal élhetnénk utána.
A zsidó hozná a bibliáját, talmudját stb., a keresztény az "újszövetségét", az iszlám a Koránt, India a Védákat stb. stb.
Mindenki beismerné, hogy (valahol) őrület volt az, amiben (fanatikusan) hitt.
Szép ünnep lenne.
Mennyi múltbéli "szeméttől", tehertől szabadulnánk.
(azt sem tudjuk pontosan, hogy tegnap mi történt, nem hogy ezer éve :-) )
Az ötlet nem rossz... mármint ettől a sok szeméttől megszabadulni.
De akkor utána mit csinálnál? Nem a vallást és a hozzá kapcsolódó fanatizmust sajnálom - hanem azt a sok jó dolgot, ami még hozzá kapcsolódik (műalkotások, gondolatok - és maguk a vallásos történetek).
Ez a kultúránk része, és szegényebbek lennénk nélküle.
Én inkább úgy gondolnám, hogy oda kellene tenni, ahol helye van: a mesék és a szép történetek közé.
Valahogy úgy, ahogy az alkoholt sem dobod ki azért, mert mértéktelenül kezelve micsoda pusztítást képes okozni.
Ideje felnőni végre.
Legyetek szívesek válaszolni ?
Ha nektek a Biblia mese kategóriába tartozik, akkor miért nem lapoztok. Ti érett felnőttek vagytok, ha nem érdekel, engedjétek el magatoktól, keressetek magatoknak olyan szórakozást, ami a ti elmeállapotoknak megfelelő nehézségű.
Tudod mit mondana neked erre egy pap? Azt hogy a világban sok tisztességtelen dolog van, jól válogasd meg mit adsz a gyereked kezébe olvasmányul.
Megjegyzem az Istennek nincs szüksége semmire, esetleg az embernek Őrá.
Nagyon sok Bibliát olvasott emberből lesz ateista. Ebben nagy szerepe van a vallásoknak.
Van az embernek egy ős tudása Istenről, amelytől igen eltévelyedett. Nagy szerepe van ebben a papságnak. Ez az ő saruk. Az Isten létezik, mert különben nem lennénk itt ezen a csodálatos bolygón. Ezt az embereknek és az állatoknak adta, hogy benépesítsék, gondoskodjanak az állatokról, és műveljék a földet. Fejlődtek volna, ha nem tértek volna le az eredeti tervről. Nekik fontosabb volt a saját utaikon járni, ami sajnos ide vezetett, hogy most idegen hatalmak uralkodnak rajta. (idegen istenek után jártak, elvesztették szabadságukat, és őstudásukat.)
Bár még nem késő, mert sok ember észre veszi, hogy ez másképp is lehetett volna. másképp is lehet. Nekem az jön le, hogyha az Isten szeretet, nekünk is szeretetben kell élnünk, és visszafogjuk kapjuk a szabadságunkat.
A világban lévő dolgok meg tévesztik az emberiséget, nem a Világegyetem alkotójától vannak.
(egy vallásoktól megcsömörlött)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!