A Vallások elavultak, de miért is akarják őket modern dolgokkal megmagyarázni?
Példa képen régen a Bibliát szó szerint vették és minden szavát igaznak titulálták, még a jelenések könyvét is. Most viszont már mindennek rejtett értéke van meg tanulsága.
Tele pakolják mai hasonlatokkal,hogy azt a modern ember is megértse pedig kézenfekvő,hogy azt egy kb 1000-2000 évvel ez előtti embernek írták.
Vidiripi
Na van egyéb értelmes gondolat is vagy ennyi volt?
"Nem az Isten elleni érveket kell keresni"
Senki nem keresett ellene szóló érveket. Mellette szóló érveket olvashattunk, amelyek nyilvánvalóan nem igazak. Ennyi történt.
"Senki nem keresett ellene szóló érveket. Mellette szóló érveket olvashattunk, amelyek nyilvánvalóan nem igazak. Ennyi történt."
Miért nyilvánvalóan? Mert szerintem az egyetlen dolog,ami nyilvánvalóvá válhatna,hogy a tudomány nem tudja megmagyarázni a vallást,a vallásban,mármint a Keresztény vallásban viszont mindenre megvan a válasz.Ha kifogásolod Isten létezését,arra is megvan a válasz,ha bűnre vagy hajló,arra is,a halálra is,az életre is,mindenre. Ezt kéne szem előtt tartani,nem azt,hogy mindenféle hülyeséggel kiforgassátok a Bibliát,és aztán meg várni a válaszokat,amit majd megint csak kiforgattok...Nem lehetne,hogy ha két oldalt kíván fel az élet(keresztény leszel-e avagy sem),akkor azt választod,ami megment,mintsem az olyat,ami okot ad az élvezetre és a bűnre!? Mert szerintem jobb most szerénykedni,mint hogy most élvezzük azt,aminek még nem jött el az ideje...
"a tudomány nem tudja megmagyarázni a vallást"
Nem is célja. A vallási tézisek csupa olyan dolgokból állnak, amik lehetetlenek.
"a Keresztény vallásban viszont mindenre megvan a válasz."
Meg a buddhizmusban, hinduizmusban, taoizmusban, északi vallásokban is. Sőt, a Harry Potterben is.
"akkor azt választod,ami megment,mintsem az olyat,ami okot ad az élvezetre és a bűnre!?"
Ígérni bármit lehet, lásd választások. Itt nem arról van szó, hogy ki ígér többet, hanem arról, hogy mi lesz igaz belőle.
"Nem is célja. A vallási tézisek csupa olyan dolgokból állnak, amik lehetetlenek."
Ez már csak hit kérdése. Mert ha alapjából véve hibás a világnézeted,akkor más is alapjából véve lehetetlen lesz. Nektek lehetetlen elhinni,hogy Isten létezik,nekünk meg azt,hogy nem.
"Meg a buddhizmusban, hinduizmusban, taoizmusban, északi vallásokban is. Sőt, a Harry Potterben is."
Igen,még arra is megvan a válasz,hogy az ember miért követ hamis vallásokat. És ugyanakkor,ha a Biblia megmagyarázza a hamis vallások mibenlétét,akkor meg kell vizsgálnunk,hogy például a Buddhizmus vagy a Taoizmus mire fel mondja a saját nézetét igaznak,mert elvégre azok mind emberi képzelőerőn és a természethez való viszonyuláson alapulnak,míg a Biblia ezt azzal kerüli el,hogy Tim. könyve kijelenti,hogy a Biblia Isten ihletett szava.Ugyanakkor ember nem képes olyan próféciákra,és olyan szervezett,rendezett,és összhangban lévő könyvet írni 16 évszázadon át,ami tökéletes,kivéve a Biblia.Tehát innentől megint ott lyukadunk ki,hogy csak hit kérdése. Mert elvégre ha például a sok vallás bizonyíték híjján azt állítja,hogy igazat mond,akkor a keresztények miért ne állíthatnák,amikor mind az evolúció világháborúja dúl,mind pedig a Bibliai próféciák beteljesülésének igazát terjesztik Világszerte.
"Ígérni bármit lehet, lásd választások. Itt nem arról van szó, hogy ki ígér többet, hanem arról, hogy mi lesz igaz belőle."
A Szentírás kijelenti,hogy Isten mindig megtartja az ígéretét,akár előbb,akár utóbb. Ugyanakkor a választásokon emberek vannak,akik politikusok,márpedig a politizálást a keresztények sem nézik jó szemmel,mert hát elvégre a legtöbb politikus hazudik és lop...
Látod mér? A Bibliában még arra is megvan a válasz,amit megpróbáltál kimagyarázni.Persze nem a választól függ minden,nem kell válasz centrikusnak lenni,mint ahogy én írtam,de ezen kívül is még több száz ok van,amiért az ember kövesse az igaz vallást.
"Ígérni bármit lehet, lásd választások. Itt nem arról van szó, hogy ki ígér többet, hanem arról, hogy mi lesz igaz belőle."
Azt még nem említettem,hogy ha jobban szemügyre veszed a Bibliát,meglátod,hogy minden ami le van írva,megtörtént. A zsidók kijöttek Egyiptomból,ahogy Isten megígérte,ahol bizonyított,hogy rabszolganép voltak. A zsidók megkapták az ígéret földjét,ahogy Isten megígérte. Jézus eljött,ahogy Isten megígérte. Ennek bizonyító érve például,hogy majdnem egész Dél-Európa megtért,és megtalálták Pál Leveleit is,márpedig ezek azt bizonyítják,hogy Pál valóban beutazta Görög- és Olaszországot,vagy anno nevén Itáliát,márpedig biztos nem ok nélkül tette,és biztos nem ő találta ki a Bibliai bölcsességeket. Babilon is romba dőlt,ahogy Isten megígérte. A Föld is egyre inkább halad egy harmadik világháború,meg az éhezéses,Afrikai jellegű kinézethez,ahogy megjósolt a Biblia,hogy lesz.
". Mert ha alapjából véve hibás a világnézeted,"
Akkor elhiszel lehetetlen dolgokat. Ezt csinálod.
"minden ami le van írva,megtörtént"
Persze, meg a halak maguktól kiugranak a vízből, a vízből meg különben is bor lesz, csak úgy meggyullad egy bokor, többszáztrilliárd tonna víz önti el a bolygót a semmiből, feltámadnak a holtak, és így tovább... Milyen érdekes, hogy amióta a technikai háttér adott az ilyenek dokumentálásához, azóta nincsenek csodák. Vajon miért?
"Mert elvégre ha például a sok vallás bizonyíték híjján azt állítja,hogy igazat mond,akkor a keresztények miért ne állíthatnák"
Miért ne hazudhatna akárki akármit? Erre épül a kereszténység is, de legalább te bevallod.
"A Szentírás kijelenti,hogy Isten mindig megtartja az ígéretét,akár előbb,akár utóbb. "
Én meg kijelentem, hogy ez egy hazugság. Nabumm. Valójában fingod sincs, ki mit tart be.
",ami tökéletes,kivéve a Biblia."
Tökéletes baromság. Talán az összes könyvben nincs annyi hazugság összesen, mint a Bibliában egyedül, de te azért higgyél csak el minden szót.
"Babilon is romba dőlt,ahogy Isten megígérte."
Csak az a kár, hogy ezt utólag vetették papírra.
Ha én megígérem most 2012-ben, hogy a World Trade Center összedől, én vagyok Isten?
Vidiripi
"Tökéletes baromság. Talán az összes könyvben nincs annyi hazugság összesen, mint a Bibliában egyedül, de te azért higgyél csak el minden szót."
Milyen hazugságok vannak benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!