Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Vallások elavultak, de...

A Vallások elavultak, de miért is akarják őket modern dolgokkal megmagyarázni?

Figyelt kérdés

Példa képen régen a Bibliát szó szerint vették és minden szavát igaznak titulálták, még a jelenések könyvét is. Most viszont már mindennek rejtett értéke van meg tanulsága.

Tele pakolják mai hasonlatokkal,hogy azt a modern ember is megértse pedig kézenfekvő,hogy azt egy kb 1000-2000 évvel ez előtti embernek írták.

2012. febr. 5. 00:54
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/115 anonim ***** válasza:
21%

Vidiripi

Na van egyéb értelmes gondolat is vagy ennyi volt?

2012. febr. 12. 20:39
 92/115 anonim ***** válasza:
66%
Először is,ez az egész kérdés az evolúció és Teremtés,és a Noé melletti,és elleni érvek véres színhelyévé vált,amikor az eredeti kérdés nem ez volt...Ha Isten a Mindenható,vajon korlátozta-e abban a Földön található víz mennyisége,hogy elárassza azt? Mert szerintem nem! Ugyanakkor nem kell mindent a jelenlegi tudományokhoz viszonyítva igaznak tituálni,amikor azok alapjából hibásak lehetnek,ha azt nézzük,hogy állításaik szerint a Föld több milliárd éves. És ezt még tetézi,hogy Isten is megmondta,hogy mindig is lesznek olyan emberek,akik makacsul fogják őt tagadni,ezt nem kell szépíteni...Persze nem szó szerint így mondta,de a mondani valója ugyan az. Nem az Isten elleni érveket kell keresni,hogy szabadnak érezzük magunkat a bűn mellett,hanem vizsgálni és olvasni a Bibliát,hogy Isten mellett legyünk szabadok!
2012. febr. 13. 14:28
 93/115 anonim ***** válasza:
34%

Vidiripi

Ámen!

2012. febr. 13. 17:12
 94/115 anonim ***** válasza:
28%

"Nem az Isten elleni érveket kell keresni"

Senki nem keresett ellene szóló érveket. Mellette szóló érveket olvashattunk, amelyek nyilvánvalóan nem igazak. Ennyi történt.

2012. febr. 13. 17:49
 95/115 anonim ***** válasza:
66%

"Senki nem keresett ellene szóló érveket. Mellette szóló érveket olvashattunk, amelyek nyilvánvalóan nem igazak. Ennyi történt."

Miért nyilvánvalóan? Mert szerintem az egyetlen dolog,ami nyilvánvalóvá válhatna,hogy a tudomány nem tudja megmagyarázni a vallást,a vallásban,mármint a Keresztény vallásban viszont mindenre megvan a válasz.Ha kifogásolod Isten létezését,arra is megvan a válasz,ha bűnre vagy hajló,arra is,a halálra is,az életre is,mindenre. Ezt kéne szem előtt tartani,nem azt,hogy mindenféle hülyeséggel kiforgassátok a Bibliát,és aztán meg várni a válaszokat,amit majd megint csak kiforgattok...Nem lehetne,hogy ha két oldalt kíván fel az élet(keresztény leszel-e avagy sem),akkor azt választod,ami megment,mintsem az olyat,ami okot ad az élvezetre és a bűnre!? Mert szerintem jobb most szerénykedni,mint hogy most élvezzük azt,aminek még nem jött el az ideje...

2012. febr. 13. 20:33
 96/115 anonim ***** válasza:
73%

"a tudomány nem tudja megmagyarázni a vallást"

Nem is célja. A vallási tézisek csupa olyan dolgokból állnak, amik lehetetlenek.

"a Keresztény vallásban viszont mindenre megvan a válasz."

Meg a buddhizmusban, hinduizmusban, taoizmusban, északi vallásokban is. Sőt, a Harry Potterben is.

"akkor azt választod,ami megment,mintsem az olyat,ami okot ad az élvezetre és a bűnre!?"

Ígérni bármit lehet, lásd választások. Itt nem arról van szó, hogy ki ígér többet, hanem arról, hogy mi lesz igaz belőle.

2012. febr. 13. 22:34
 97/115 anonim ***** válasza:
30%

"Nem is célja. A vallási tézisek csupa olyan dolgokból állnak, amik lehetetlenek."

Ez már csak hit kérdése. Mert ha alapjából véve hibás a világnézeted,akkor más is alapjából véve lehetetlen lesz. Nektek lehetetlen elhinni,hogy Isten létezik,nekünk meg azt,hogy nem.

"Meg a buddhizmusban, hinduizmusban, taoizmusban, északi vallásokban is. Sőt, a Harry Potterben is."

Igen,még arra is megvan a válasz,hogy az ember miért követ hamis vallásokat. És ugyanakkor,ha a Biblia megmagyarázza a hamis vallások mibenlétét,akkor meg kell vizsgálnunk,hogy például a Buddhizmus vagy a Taoizmus mire fel mondja a saját nézetét igaznak,mert elvégre azok mind emberi képzelőerőn és a természethez való viszonyuláson alapulnak,míg a Biblia ezt azzal kerüli el,hogy Tim. könyve kijelenti,hogy a Biblia Isten ihletett szava.Ugyanakkor ember nem képes olyan próféciákra,és olyan szervezett,rendezett,és összhangban lévő könyvet írni 16 évszázadon át,ami tökéletes,kivéve a Biblia.Tehát innentől megint ott lyukadunk ki,hogy csak hit kérdése. Mert elvégre ha például a sok vallás bizonyíték híjján azt állítja,hogy igazat mond,akkor a keresztények miért ne állíthatnák,amikor mind az evolúció világháborúja dúl,mind pedig a Bibliai próféciák beteljesülésének igazát terjesztik Világszerte.

"Ígérni bármit lehet, lásd választások. Itt nem arról van szó, hogy ki ígér többet, hanem arról, hogy mi lesz igaz belőle."

A Szentírás kijelenti,hogy Isten mindig megtartja az ígéretét,akár előbb,akár utóbb. Ugyanakkor a választásokon emberek vannak,akik politikusok,márpedig a politizálást a keresztények sem nézik jó szemmel,mert hát elvégre a legtöbb politikus hazudik és lop...

Látod mér? A Bibliában még arra is megvan a válasz,amit megpróbáltál kimagyarázni.Persze nem a választól függ minden,nem kell válasz centrikusnak lenni,mint ahogy én írtam,de ezen kívül is még több száz ok van,amiért az ember kövesse az igaz vallást.

2012. febr. 14. 17:47
 98/115 anonim ***** válasza:
68%

"Ígérni bármit lehet, lásd választások. Itt nem arról van szó, hogy ki ígér többet, hanem arról, hogy mi lesz igaz belőle."

Azt még nem említettem,hogy ha jobban szemügyre veszed a Bibliát,meglátod,hogy minden ami le van írva,megtörtént. A zsidók kijöttek Egyiptomból,ahogy Isten megígérte,ahol bizonyított,hogy rabszolganép voltak. A zsidók megkapták az ígéret földjét,ahogy Isten megígérte. Jézus eljött,ahogy Isten megígérte. Ennek bizonyító érve például,hogy majdnem egész Dél-Európa megtért,és megtalálták Pál Leveleit is,márpedig ezek azt bizonyítják,hogy Pál valóban beutazta Görög- és Olaszországot,vagy anno nevén Itáliát,márpedig biztos nem ok nélkül tette,és biztos nem ő találta ki a Bibliai bölcsességeket. Babilon is romba dőlt,ahogy Isten megígérte. A Föld is egyre inkább halad egy harmadik világháború,meg az éhezéses,Afrikai jellegű kinézethez,ahogy megjósolt a Biblia,hogy lesz.

2012. febr. 14. 18:08
 99/115 anonim ***** válasza:
65%

". Mert ha alapjából véve hibás a világnézeted,"

Akkor elhiszel lehetetlen dolgokat. Ezt csinálod.

"minden ami le van írva,megtörtént"

Persze, meg a halak maguktól kiugranak a vízből, a vízből meg különben is bor lesz, csak úgy meggyullad egy bokor, többszáztrilliárd tonna víz önti el a bolygót a semmiből, feltámadnak a holtak, és így tovább... Milyen érdekes, hogy amióta a technikai háttér adott az ilyenek dokumentálásához, azóta nincsenek csodák. Vajon miért?

"Mert elvégre ha például a sok vallás bizonyíték híjján azt állítja,hogy igazat mond,akkor a keresztények miért ne állíthatnák"

Miért ne hazudhatna akárki akármit? Erre épül a kereszténység is, de legalább te bevallod.

"A Szentírás kijelenti,hogy Isten mindig megtartja az ígéretét,akár előbb,akár utóbb. "

Én meg kijelentem, hogy ez egy hazugság. Nabumm. Valójában fingod sincs, ki mit tart be.

",ami tökéletes,kivéve a Biblia."

Tökéletes baromság. Talán az összes könyvben nincs annyi hazugság összesen, mint a Bibliában egyedül, de te azért higgyél csak el minden szót.

"Babilon is romba dőlt,ahogy Isten megígérte."

Csak az a kár, hogy ezt utólag vetették papírra.

Ha én megígérem most 2012-ben, hogy a World Trade Center összedől, én vagyok Isten?

2012. febr. 14. 18:21
 100/115 anonim ***** válasza:
41%

Vidiripi

"Tökéletes baromság. Talán az összes könyvben nincs annyi hazugság összesen, mint a Bibliában egyedül, de te azért higgyél csak el minden szót."

Milyen hazugságok vannak benne?

2012. febr. 14. 20:02
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!