Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Te is megutáltad a vallást?

Te is megutáltad a vallást?

Figyelt kérdés
Én több mint tíz évig buzgó keresztény voltam, aki minden nap olvassa a Bibliát és imádkozik. De kezdtem észrevenni, hogy mennyire beszükültek a keresztények, és már nem tudok hinni, mert a csőlátást nem állhatom. Nem az, hogy ateista lettem, de honnan a nyavajából tudhatná bárki hogy van e Isten és ha van akkor milyen. Miért érzem azt, hogy a bigott keresztények gonoszak?
2012. jan. 6. 23:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
42%
kedves kérdező ha nem Isten teremtette a bűnt, akkor más teremtő is van, írod. én már építettem pár épületet, mégsemm vagyok Teremtő, mert már meglévő anyagokból építkeztem, amit a valódi Teremtő már létrehozott a mérhetetlen energiájából. ugyanígy az, hogy a biblia sátánt nevezi a hazugság atyjának, és tölle származtatja a bűnt, nem jelenti azt, hogy teremtő lenne. különösen, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy valószínűleg a sátánná vált felkent kérub volt az, aki a föld felvigyázásával volt megbízva, netán még bizonyos állatfajok létrehozásában is részt vett, miként Jézus is azt írja, hogy mestermunkás volt Isten jobbján, de mégsemm teremtő, hiszen ő is "kapott anyagból" dolgozott, és Isten tanácsát követte. a Teremtő, és az alkotó között óriási különbség van. félre ne érts, szörnyű, amit a vallások tanítanak, de Jézus figyelmeztetett erre, amikor élt, hogy sokan eltérnek a hittől, és félrevezető dolgokat tanítanak majd. lásd, napjaink több százezer vallását. mindazonáltal örülök, hogy te a vallásokat útálod, és nem Istent. hisz jelenleg sátán célja (aki a biblia szerint ennek a világrendszernek az istene) az, hogy elfordítsa az embereket a Teremtőtől, vagy ha ez nem megy, tévútra vezesse őket. több százezer tévutat hozott össze napjainkra. mégis, az igazi út napjainkban is fellelhető, a biblia szerint a köztereken hallatja hangjait.
2012. jan. 7. 07:06
 12/22 anonim ***** válasza:
33%
Én is megutáltam,felnőttként rájöttem,hogy nem nekem való.a keresztények legnagyobb része valóban beszűkült felfogású,és sokszor a hiszékenység csapdájába esnek,mert mindent elfogadnak,amit a vallásuk tanít nekik.így a hit könnyen értelmetlen és felesleges dolgokba fordul át,amire nem lenne szükségük,csak elfogadtatják velük a vallási vezetők,de persze ügyelnek arra,hogy az önálló gondolkodást távol tartsák tőlük.a bigott keresztények pedig valójában buták.a gonoszság is butaságból ered.a fanatizmus szinte soha nem vezet jóra,mert nem a szeretet az alapelve,csak látszólagosan.Pl.akik jönnek azzal,hogy csak házasságban szabad szexelni,és elítélnek egy házasságon kívül szeretkező párt,azokból valójában csak az irigység,és az egyház agymosásának keveréke beszél,ha nem lennének irigyek rájuk,akkor nem zavarná őket.de a belsőjükben érzik,hogy ez nem természetellenes,és ők is vágynak rá,csak nekik tiltva van.
2012. jan. 7. 09:05
 13/22 anonim ***** válasza:
32%
Velem már gyerekkoromban megutáltatták. Azzal, hogy rám akarták erőltetni. És már akkor sem bírtam elhinni azt, amit kellett volna.
2012. jan. 7. 11:33
 14/22 anonim ***** válasza:
28%
Én sosem voltam vallásos, de azóta érzek úgy, mint te, mióta decemberben ellepték az oldalt a turbóvallásosak.
2012. jan. 7. 12:29
 15/22 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező!

Jól látod! Isten megteremtett mindent hat nap alatt. Mindent! A bűnt, a gonoszt, a sátánt, a szabad akaratot, mindent. Szerinted Isten teremtette meg a gyilkosgalócát, vagy nem? Attól még eszed? Nem. Sok állat megevésénél is azt mndta, hogy bizonyos állatok megevése tisztátalan, ilyen például a disznóhús vagy a vér. Attól, hogy van bűn, melyet az ember engedett be az édenbe, azaz a földre Istentől való elfordulásában, attól még Isten nem tette ide közénk. Ettől kellett volna vigyáznia az embernek:

"hogy mívelje és őrizze azt." Őrizze. És már tudod is, hogy mitől, igaz?

Ha nincs a fa, nincs a törvény, honnan a fenéből derűlt volna ki a sátán akarata? Honnan tudnám, hogy mi a jó és mi a rossz? Ha megölök valakit, az rossz? Miért? A törvény miatt. Ha nem lenne törvény, csak mondjuk az evolúció tana, és megölnék egy szerencsétlen beteg embert, an jó, vagy rossz lenne? Természetes szelekció, miért lenne rossz? De van törvény, ami által tudjuk, hogy bűn. Isten azt mondta, ne egyél, és evett. Pedig azt is mondta, hogy mi lesz annak a következménye.

"és olyanok lésztek mint az Isten" Ez a humanista vallás, ezt a sátán alapította még 6000 évvel ezelőtt körűlbelűl. Ez ma nagyon divatos vallás lett.

Utálod a vallást? Oké, de melyiket? Gondolom a természetudományos vallást is. Hogy az nem vallás? Oké, megmondanád, hogy hány centiméter az a nebraszkai lelet, melyről idpközben kiderűlt, hogy disznócsont? Ja, nem láttad? Akkor a te tudásod is csak a hiteden alapulna? Vagy ezt a vallást is utálod?

Szerinted attól függ a hit, hogy hányszor olvasod a Bibliát? Ábrahám hányszor olvasta? És Jákob? Vagy a zsidó nép a vándorlása során magával vitte a nem létező Bibliát? A hit a megtapasztalás útján nem lehet megalapozott? Csak lapok olvasása útján?

Jn4,23. "De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.

24. Az Isten lélek: és a kik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják."

2012. jan. 7. 14:42
 16/22 A kérdező kommentje:
Miért olyanok válaszolnak erre a kérdésre, akik csak azért jöttek ide, hogy a saját hülyeségükről tegyenek tanubizonyságot? Olyanoknak szól a kérdés akik szintén megutálták a vallást, mert tudni akartam, hogy vannak e hozzám hasonlók. Nem azért jöttem, hogy megtérítsetek, vagy hogy ítélkezzetek... egyébként meg pl.03:17 - az én volt keresztény társaim csak a bibliát olvassák, ötkor kelnek imádkozni, csak jézusról tudnak beszélni, mindent démonizáltnak tartanak ami nem keresztényi, legyen az akár egy sima zene. Azt kell hogy mondjam ezek azért mégiscsak a csőlátás tünetei.... és te is nagyon jó vagy mások szavának a kiforgatásában.... gratula
2012. jan. 8. 10:56
 17/22 anonim ***** válasza:
48%
Nyugi,nem vagy egyedül :D
2012. jan. 8. 11:27
 18/22 anonim ***** válasza:
Azért mert magad is az vagy!
2012. jan. 8. 17:16
 19/22 eric_one ***** válasza:
51%

1Jn 2,19

Közülünk váltak ki, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradtak volna; de hogy nyilvánvalóvá legyen felőlük, hogy nem mindnyájan közülünk valók.

2012. jan. 8. 17:30
 20/22 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Jómagam nem utálom a vallást.

2012. jan. 8. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!