Te is megutáltad a vallást?
Igen egyetértek. Ne az emberek által tönkretett egyházakat nézd, hanem a lényeget a tanítást.
És különben is emberek vagyunk és tökéletlenek. Még a hívők is.
Csak maradj meg a saját hitednél, ne dobd el, csak a sallangot hagyd el.
Gottfried Wilhelm Leibniz
Isten igaz ügyének védelme igazságosságának többi attribútumával s valamennyi cselekedetével történő kibékítése révén.
Picit nehezen érthető a szöveg, de érdemes elolvasni. Tanulságos, pláne ha megérti az ember. Rajta kívül pedig még akad néhány filozófus, aki segít megtalálni a helyes válaszokat.
Én nem hiszek az ördögben. És, ki nem hisz az egyikben, az a másikban sem. Viszont, nem kell hinnem benne, hogy bennem éljen. Az egész csak felfogás kérdése. Hogy miként értelmezzük Isten létét.
Egy tiszta szívű, önzetlen emberről, ki jószívű és segítőkész, elmondható, hogy Isten benne él? Vagy, hogy ő isten gyermeke? Szerintem igen. Még akkor is, ha netán ez az ember nem hisz benne.
"De kezdtem észrevenni, hogy mennyire beszükültek a keresztények, és már nem tudok hinni, mert a csőlátást nem állhatom."
Így a keresztény beszűkültség és csőlátás helyett inkább te lettél a 213626736217. eredeti, szabad egyéniség, aki egyedülálló módon felismeri, hogy a keresztények csőlátók és beszűkültek és ír erről egy kis nyavalygást egy internetes fórumra.
00:48
"szerintem meg nem Istentől kell elfordulni ha az emberek hülyék és hülye ember MINDENHOL lesz, bármilyen valláshoz próbálsz menekülni, akár az ateistákhoz, akárhová."
Háppersze. De a keresztények nem divatosak, míg az ateizmus divatos, a "lehethogyvanisten, dejazettyázatutálom" meg a legdivatosabb "eszme" mind közül. Ezért a kérdező az utóbbi álláspontnál fog kikötni, mert az menőbb. Lássuk be, menőbb dolog divatosnak lenni, mint lejbniccet olvasni :)))
02:27
A bűnt nem "teremtik", hanem elkövetik. Nem Isten, hanem az ember.
Kedves Kérdező! Te tíz éven keresztül buzgó hívő voltál, naponta imádkoztál és olvastad a Bibliát-viszont mindezt hit nélkül tetted: "de honnan a nyavajából tudhatná bárki hogy van e Isten és ha van akkor milyen."
Ha nem hiszed az Urat, csak megszokásból próbálsz felé fordulni, persze, hogy kialakult nálad a "csőlátás".
Aki valóban hisz, annak kitárul a világ.
Engedd a szívedbe Jézust, hadd formálja az életed és akkor megbizonyosodsz róla, hogy bizony létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!