Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten csak a bűnt gyűlöli,...

Ha Isten csak a bűnt gyűlöli, nem a bűnöst, akkor miért kellett embereket megölnie a Bibliában a bűneikért?

Figyelt kérdés
kissé ellent mondásos a dolog.
2011. dec. 25. 18:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hali :)

Az őszinteség nem zavar, sőt, helyeslem; csak a kötözködést és az értetlenséget nem annyira. Ahhoz, hogy átlásd az egész rendszert, többet kellene tudnod. Amíg nem tudsz eleget, addig pedig ne ítélkezz és ne minősíts, légy szíves, különösen Istent ne. Gondolj bele, hogy bár te most nem hiszed el, de ha mégis van, létezik, akkor nagyon gáz, ahogyan az előző kommentedben beszéltél Róla. :) Vagyis inkább :(((

A filozófiai kérdésre lehet, hogy nem teljesen pontosan írtam a választ, még nagyon korán volt (most meg már nagyon késő van...), meg amúgy sem szeretem a filozófiát. De megpróbálok helyesbíteni egy kicsit:

Megtérésem előtt akár vallásos gyerekként, akár ateista tiniként és fiatal felnőttként jócskán megszegtem a parancsolatokat. Nem tartottam meg semmilyen napot, sem szombatot, sem vasárnapot, és ettem véres hurkát is. Egyéb vért nem, különösen nem áldozati állat vérét. :)

Viszont ne felejtsd el - bár valószínűleg ez új infó számodra - , hogy a zsidó nép önként vállalta a szövetséget Istennel, így önként vállalta a parancsolatok megtartását is. Mózes felolvasta az egész nép előtt a rendelkezéseket, a nép pedig döntött. Hallották, hogy az engedelmességből áldás fog származni, az engedetlenségből pedig átok; bevállalták.

Én magam is, vagy bárki más, ha önként alárendelem magam Istennek, az Ő törvényeinek, vagy egy bármilyen szabályrendszernek, akkor törekszem arra, hogy tényleg be is tartsam az előírásokat.

Amíg nem voltam szövetségben Istennel, addig nem igazán érdekelt, én is csak a tiltásokat láttam, és én is csak kötözködni tudtam, bár akkoriban én ezt kb. gondolkodásnak és józan észnek hívtam, továbbá szabadságnak, függetlenségnek, önállóságnak - holott nem az volt.

Az Úr szavát pedig mindig komolyan kell venni, mert tényleg igaz minden szava, és tényleg egyben kell értelmezni az egészet; így lehet tudni azt is, melyek azok az ószövetségi részek, amelyeket az újszövetség felülírt.

Üdv. :)

2011. dec. 27. 01:38
 12/15 anonim válasza:
0%
Csak az Ószövetségben gyilkol az isten, pontosabban a zsidó Jehova. Ő a zsidó isten, s nem a keresztény.
2011. dec. 27. 02:10
 13/15 A kérdező kommentje:

Berta Wooster

Köszönöm a válaszodat:)

2011. dec. 27. 08:38
 14/15 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit.

De mondtam én, hogy túl késő volt; lemaradt egy jó kis dal, amit akartam mutatni neked még amikor elkezdtem írni a választ; de mire a végére értem, elfelejtettem. :(

Mindegy, most bepótolom: Amikor rátaláltam erre a dalra, még keresztényként is egy kicsit meglepő volt. ["Jéé, ezt így is lehet nézni?"]

Tessék:

Downhere – My Last Amen

http://www.youtube.com/watch?v=_O4_qv359SY

A szöveg arra az esetre, ha nem tudsz zenét hallgatni:

From the corner of my eye

There's a tear I'm trying to cry

But the feeling can't be found

Like a note thrills in a song

When I play it again, it's gone

Cuz it was never in the sound

And it keeps me wanting

That mysterious thing

Like a night is waiting for a dawn

Every prayer I say (a little closer)

To my resting place (a little closer)

Where my final breath is the beginning

To never needing

And I will find my last Amen

I could swear I have two hearts

One to stay, one to depart

This sad, tragic kingdom

And it burns me down to the core

Because I know there's so much more

It's just a pale reflection

And it keeps me wanting

That mysterious thing

Like an outcast waiting to belong

Every prayer I say (a little closer)

To my resting place (a little closer)

Where my final breath is the beginning

To never needing

And I will find my last Amen

And while the thrills are fading

The joy is in the waiting

Somewhere in the grand design

It's good be unsatisfied

It keeps the faith and hope a little more alive

Üdv. :)

2011. dec. 27. 13:22
 15/15 világvége1 ***** válasza:
Isten nemcsak a bűnt, a bűnöst is gyűlöli. A Biblia nem mérvadó.
2020. jún. 30. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!