Miért állítgatnak keresztet olyanok, akiknek a szíve tele van gyűlölettel, és legszívesebben elmarnának mindenkit az országból, aki velük nem ért egyet?
És még hazudik is. Az első oldalon elég sok érv elhangzott, na de mind1.
Amúgy szerintem nálam megfontoltabb emberek bele se kezdenek a komment írásba egy olyan kérdezőnél, akinél egyértelmű hogy azt várja hogy újra anyázhasson, és oltogathasson.
Azt már hallottuk, hogy a jobbikosok hülyék, oké, de most már igazán kifejthetnéd, miért utálod a keresztállítást.
"És még hazudik is. Az első oldalon elég sok érv elhangzott, na de mind1.
Amúgy szerintem nálam megfontoltabb emberek bele se kezdenek a komment írásba egy olyan kérdezőnél, akinél egyértelmű hogy azt várja hogy újra anyázhasson, és oltogathasson. "
Te hazudsz, ugyanis egyetlen darab trágár szót nem olvashattál tőlem. Te anyáztál, én nem ;)
Hurrá, örülök, hogy befejeztétek. :)
<covenant>, ha szándékosan a Valláskritikába tetted a kérdést, akkor megkérdezném, hogy egészen pontosan mit szeretnél tudni?
Csak azért, mert a "Miért?"- re egy kívülálló csak tippelni tud [bár azt eléggé erősen... :) ], a "belsősök" pedig úgyis megpróbálják megmagyarázni a fából vaskarikát...
Üdv. :)
"<covenant>, ha szándékosan a Valláskritikába tetted a kérdést, akkor megkérdezném, hogy egészen pontosan mit szeretnél tudni?"
Szia Berta, neked még válaszolok, mert hozzászólásaid alapján üde színfolt vagy ebben a társaságban. Nem a Valláskritikába tettem a kérdést eredetileg, hanem a politika rovatba, azon belül a "pártok, kormányzás" alkategóriába. Innentől szerintem egyértelmű, miről, illetve kikről van szó. A megszólítottak is rájöttek :)
"Mindenki, aki rühelli a Jobbikot, az utálja a keresztjeit is. Miért? Mert a kereszt vitathatatlanul egy pozitív jelkép, azt megszólni nem lehet."
Ez azért (utolsó mondat) erősen demagóg gondolat. Akik a keresztet vallásos jelképpé tették, sokkal több szörnyűséget követtek el az árnyéka alatt, mint a legtöbb szervezet a földön! Nem csoda, hiszen akárhogy nézzük is, a kereszt egy KÍNZÓ és KIVÉGZŐESZKÖZ, melyet milliók nyakába akasztottak - mad world...
"Mert az keleti, nempedig nyugati. Míg a nyugati kereszténységnek a hagyományos egyházai (pl. katolikus, református) áldozatul estek a liberalizmusnak, az amerikából importált neoprotestáns egyházak (pl. jehova tanúi, karizmatikusok) pedig társadalombomlasztóak és középkoriasan fanatikusak"
Hát ezzel sokan vitatkoznának és jó okkal! Nem is beszélve a végső konklúziódról, mint "megoldásról" - hát igen, akinek nem az igazság számít...
Kedves 10-es válaszoló!
Írod: //Magyarországnak kollektíven át kell térnie az Ortodox Kereszténységre//
Érdekelne, ezt vajon hogyan képzeled. Mint István király korában, tűzzel-vassal? Vagy bürokratikusan kötelezővé téve, papíron? És az eredményt ki ellenőrizné és hogyan? Kommandók járnák az országot, hogy mindenki megjelent-e a misén? A papok átképzését ki finanszírozná? stb. stb.
Azt hiszem, nem szükséges különösebben hangsúlyozni, hogy mekkora ostobaság, amit írtál. A hit az ember bensőjében zajló változás, amit Isten Szelleme munkál ki. Ezt senki ember fia nem tudja "kollektíven" kierőszakolni. Ha ilyesmire mégis sor kerül, az csak külsődleges, képmutató behódolást eredményez, a szív állapotán semmit nem változtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!