Miért öli meg néha ilyen kegyetlenül Isten a híveit? (Tovább. )
Most olvastam, hát mit mondjak. Ilyenkor azért okkal meginog az ember hite a jóságos Istenben.
sehol se olvastam Istenről a cikkben... belső vérzése volt a kisfiúnak ezért halt meg
Vehetnétek komolyabban is a gyereke halálát, mintsem ebből is valami idétlen vallási vitát kavartok.
Az az alap probléma, hogy mi emberek csak ebben a földi létben gondolkodunk, szemben Istennel, aki az örökkévalóságon keresztül szemléli az egészet. A legfontosabb szempont, amit itt figyelembe kell venni, hogy a Biblia két különböző halálról beszél. Az egyik a testi halál ami ezzel az édesanyával és Jób családtagjaival történt. A másik a lelki /szellemi/ halál, ami a kárhozatot jelenti. A testi halál így vagy úgy, de mindannyiunk osztályrésze lesz. Ettől senkit nem akar megmenteni az Isten. Viszont mindent megtett, és ma is mindent elkövet annak érdekében, hogy a kárhozattól megmentsen, ha lehet mindenkit.
A 7#-nek: Hogyan válaszol Isten. Sok féle képen tud. Konkrétan ez a válasz egy gondolatként jött fel bennem, de tudtam, ez több, mint az az én gondolatom. Azt a Bibliából lehet tudni, hogy a gondolatoknak három csoportja van. Az első, ami a te saját gondolatod. De jöhet gondolat a sátántól is, ezt nevezheted kísértésnek, sugalmazásnak, stb. De jöhet gondolat Istentől is. Két nagy csapda van ebben. Saját bűnös gondolataidat a sátánra kened, és a saját elképzeléseidet, mint Isten akaratát értelmezed. A bűnös gondolatok egyszerűbbek, ott mindegy, hogy az enyémek, vagy segítséget is kaptam hozzá, elég felismerni, megvallani, és elvetni őket. Ami számomra az igazi nehézség, megkülönböztetni a saját vágyaimat Isten akaratától. Na ez feladja a leckét nekem.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
5# "Mondom Isten válaszát: Nem az a tragédia, ha egy ember meghal, hanem az, ha a lelke elkárhozik."
Mert az Isten "mit csinál" az ember lelkével?
(Hiszen akkora hatalma, képessége van, hogy földi másodpercek alatt meg tudja tisztítani.)
Titus Pullo,
elhiszem, tudomásul veszem Isten akaratát, kegyetlenségét és...nem remélek hiába. Harminc év hiába való remény után (nem saját magam részére) ide jutottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!