Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért öli meg néha ilyen...

Miért öli meg néha ilyen kegyetlenül Isten a híveit? (Tovább. )

Figyelt kérdés

[link]

Most olvastam, hát mit mondjak. Ilyenkor azért okkal meginog az ember hite a jóságos Istenben.

2011. dec. 19. 20:18
1 2
 11/15 pelgrim ***** válasza:
Isten nem öl meg senkit. Isten nem egy valaki aki az embereket öldösi, de helytelen állapotoknak, eseményeknek, tetteknek, gondolatoknak következményei vannak. E következmények nem Isten büntetései, ezek csak következmények.
2011. dec. 20. 15:59
 12/15 anonim ***** válasza:

sehol se olvastam Istenről a cikkben... belső vérzése volt a kisfiúnak ezért halt meg

Vehetnétek komolyabban is a gyereke halálát, mintsem ebből is valami idétlen vallási vitát kavartok.

2011. dec. 20. 18:45
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Az az alap probléma, hogy mi emberek csak ebben a földi létben gondolkodunk, szemben Istennel, aki az örökkévalóságon keresztül szemléli az egészet. A legfontosabb szempont, amit itt figyelembe kell venni, hogy a Biblia két különböző halálról beszél. Az egyik a testi halál ami ezzel az édesanyával és Jób családtagjaival történt. A másik a lelki /szellemi/ halál, ami a kárhozatot jelenti. A testi halál így vagy úgy, de mindannyiunk osztályrésze lesz. Ettől senkit nem akar megmenteni az Isten. Viszont mindent megtett, és ma is mindent elkövet annak érdekében, hogy a kárhozattól megmentsen, ha lehet mindenkit.

A 7#-nek: Hogyan válaszol Isten. Sok féle képen tud. Konkrétan ez a válasz egy gondolatként jött fel bennem, de tudtam, ez több, mint az az én gondolatom. Azt a Bibliából lehet tudni, hogy a gondolatoknak három csoportja van. Az első, ami a te saját gondolatod. De jöhet gondolat a sátántól is, ezt nevezheted kísértésnek, sugalmazásnak, stb. De jöhet gondolat Istentől is. Két nagy csapda van ebben. Saját bűnös gondolataidat a sátánra kened, és a saját elképzeléseidet, mint Isten akaratát értelmezed. A bűnös gondolatok egyszerűbbek, ott mindegy, hogy az enyémek, vagy segítséget is kaptam hozzá, elég felismerni, megvallani, és elvetni őket. Ami számomra az igazi nehézség, megkülönböztetni a saját vágyaimat Isten akaratától. Na ez feladja a leckét nekem.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2011. dec. 20. 18:57
 14/15 anonim ***** válasza:

5# "Mondom Isten válaszát: Nem az a tragédia, ha egy ember meghal, hanem az, ha a lelke elkárhozik."

Mert az Isten "mit csinál" az ember lelkével?

(Hiszen akkora hatalma, képessége van, hogy földi másodpercek alatt meg tudja tisztítani.)

2011. dec. 20. 21:33
 15/15 mustafa33 ***** válasza:

Titus Pullo,

elhiszem, tudomásul veszem Isten akaratát, kegyetlenségét és...nem remélek hiába. Harminc év hiába való remény után (nem saját magam részére) ide jutottam.

2011. dec. 21. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!