Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan lehetséges az, hogy az...

Hogyan lehetséges az, hogy az elmúlt 1600 évben a Földön sehol nem volt egy igazi próféta, aki az isten szót, sugallatot közvetítette volna?

Figyelt kérdés
Az isteni szövegeket, a Bibliát az i. sz. 397-es III. Kárthágói Zsinaton lezárták. Úgy gondolhatták, hogy ezentúl Isten senkinek sem nyilvánul meg. De miért?
2011. nov. 18. 19:22
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
51%

Kedves Válaszadók!

Én még új vagyok ezen a portálon, de remélem nem bánjátok ha most csatlakozok hozzátok. Igen elszomorodtam, hogy eddig még nem láttam "szerintem biblikus" választ. Én úgy gondolom, hogy vannak Istennek prófétái 400 után is. Bár fontos lenne a próféta jelentést taglalni, de én inkább a kérdésre szeretnék reagálni. Ebből adódóan úgy gondolom, hogy szinte a keresztény történelemben felmerült személyeket akik hirdették Isten igéjét vagy ahhoz való visszatérést mind lehetne egyfajta "prófétának" nevezni.

Pl: Akát Luther, aki felemelte a szavát az akkori tévtanítások ellen.

2011. nov. 19. 12:22
 12/21 eric_one ***** válasza:
A teljes Szentírás Isten Igéjének írott formája. Szerzője Izrael Istene, aki Szent Szellemtől felkent szolgái által kinyilatkoztatta örökkévaló igazságait, és utasította őket arra, hogy Igéjét írásban is rögzítsék. A Szent Szellem által megelevenített Ige a keresztény élet és szolgálat forrása, alapja, éltetője, mértéke és legfőbb célja, abszolút tekintély, amelynek az egész anyagi, emberi és szellemi valóság alá van rendelve. Ezért amit írtál értelmetlen, és ez egyben a különbség kettőnk között. Te a magad "igazát" hajtogatod, én viszont csak Isten igazságáról tehetek neked bizonyságot, mert Isten igazsága legyőzte bennem a magam igazságát.
2011. nov. 19. 14:18
 13/21 anonim ***** válasza:
51%

"abszolút tekintély, amelynek az egész anyagi, emberi és szellemi valóság alá van rendelve. Ezért amit írtál értelmetlen, és ez egyben a különbség kettőnk között. Te a magad "igazát" hajtogatod, én viszont csak Isten igazságáról tehetek neked bizonyságot, mert Isten igazsága legyőzte bennem a magam igazságát."

Már ne haragudj, de úgy nem lehet vitázni, hogy én érvelek, te meg azt hajtogatod, hogy "de nem is, mert az én szempontom megkérdőjelezhetetlen". Egy kulturált vita arról szól, hogy teszteljük egymás álláspontjait, elfogadjuk, hogy esetleg nem nekünk van igazunk. És nem azt mondjuk a másikra hogy "értelmetlen, amit hajtogatsz", hanem kipróbáljuk az álláspontját. Pontosan az "abszolút tekintéllyel" van gond. Sztálint sem merte senki sem megállítani, mert "abszolút tekintélynek" tartották, akinek mindig igaza van, féltek tőle. És nézd meg, miket tett. Ő tényleg abszolút tekintély volt. És mivel nem kérdőjelezték meg, szabadon tehette azt a sok borzalmat, amit művelt.

Ha pedig igazad van, akkor pedig miért ne kérdőjelezhetnélek meg? Felőlem nyugodtan mondhatod, hogy a Föld lapos, én türelmesen elmagyarázom neked, hogy nem az, mert tudom, hogy nekem van igazam. A papok pontosan azért gurulnak olyan hamar dühbe, ha "akadékoskodik" valaki, mert nincsenek érveik, valahol tudják, hogy nem tudnak semmit bizonyítani. Csak a hazugságokat kell állandóan megerősíteni, az igazság megáll a saját lábán.

Tegyél nekem bizonyságot az istened igazáról! Értelmes ember vagyok, ha az igazság a te oldaladon áll, ha az a valóság, amiről te beszélsz, akkor előbb-utóbb meg tudsz győzni. De csak akkor. Ha tényleg annyira hiszel az istenedben, le mernél ugrani egy hídról, azért imádkozva, hogy megmentsen? Hallottál már valakiről, aki megtette és sikerült neki? Rá mernéd bízni magad halálos betegként az istenedre ahelyett, hogy a bizonyítottan működő eljárást válaszd?

2011. nov. 19. 15:12
 14/21 eric_one ***** válasza:

"Tegyél nekem bizonyságot az istened igazáról! Értelmes ember vagyok, ha az igazság a te oldaladon áll, ha az a valóság, amiről te beszélsz, akkor előbb-utóbb meg tudsz győzni. De csak akkor. Ha tényleg annyira hiszel az istenedben, le mernél ugrani egy hídról, azért imádkozva, hogy megmentsen?"

Semmiféleképpen sem meggyőzni akarlak, Isten igéjét és örömhírét hirdetem, és a Szent Lélek az aki bizonyságot tesz benned! Nem én győzlek meg, nem tudok hitet ébreszteni a szívedben, de Isten beszéde élő és ható, képes a szívedben elindítani egy folyamatot. De ez itt éppen egy valláskritika rovat, és a biblia mellett érveltem.

Ugorjak le a hídról? Milyen érdekes hogy a sátán is ezzel kísértette meg Jézust, hogy a templomról ugorjon le. De ahogy a Mester is mondta:-Ne kísértsük az Istent. Valószínűleg csattannék egy nagyot a fizika törvénye rám is érvényes. De most ez mit bizonyít?

Nézd örülök hogy egy gondolkodó ember vagy, én is kerestem valamikor a válaszokat hogy mi lenne az élet célja, értelme, lényege. Amikor megtaláltam hitem forrását mindezekre választ kaptam. Sok mindenre keresek ma is válaszokat, de ezek már más kategóriák.

2011. nov. 19. 18:44
 15/21 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Kérdező, a Biblia a zsidóság, és a kereszténység szent könyve.

Isten prófétái, akik Jézus után jöttek, már más vallásokat hoztak a Földre, más szent könyvekkel.

Krisztus után több, mint hatszáz évvel Isten Mohamed prófétával leküldte a Földre a Koránt, az Iszlám szent könyvét, 1894-ben a Báb-ot, és pár évtizeddel később Bahá'Ulláh Prófétát,aki a baháí vallást hozta a Földre.

Ezer évente küld Isten megynilvánulásokat/prófétákat a Földre.

Remélem, a válaszom kielégítő volt.

Üdv: 29/L

2011. nov. 19. 22:01
 16/21 Srapnel ***** válasza:

"A válasz így hiteles, nem értem miért lehet ez gond neked? Lehet nem érted a példázatot? Isten elküldte a szószólóit, azoknak sem hittek, elbántak velük. Végül a fiát küldte el megtestesülve emberként, Őt is megölték. A Fia mindent elmondott, kit vagy mit küldjön még?"

Nem túl okos az istened, ha azt hiszi, hogy közös elmém van az akkoriakkal. Ennyi erővel nem kellenek iskolák sem, hisz egyszer már egy gyereket megtanítottak írni-olvasni, hát a többit minek, mondván "az Ember" már tud írni-olvasni? Ezt a veretes marhaságot...

"A világ leglogikusabb könyve, sehol nincs benne ellentmondás, mindössze ismereti hiányok és rossz gondolkodásmód végett gondolják sokan hohy az."

Azért ez így elég merész egy állítás.

"A szerzők is különböztek egymástól a tanulatlan halásztól az írástudóig, az orvostól a királyig stb. vámszedő de mégis kinyilatkoztatásában, tanításában, üdvtervében, és felépítésében egy csodás egységet alkot a Biblia."

Naná, hisz úgy csűritek-csavarjátok, hogy végül "átírva" (ha úgy tetszik: átértelmezve) már jó legyen.

Pl. legyen egy mű, amiben két állítás van csak: A és B. Ez utóbbi kettő legyen ellentmondásos. Ha én most kitalálok egy C állítást, amivel módosítom/kiegészítem A-t és/vagy B-t, úgy, hogy ne legyen ellentmondás, akkor max. csak az A, B, C együttes lesz ellentmondásmentes, az eredeti A, B-ből álló mű NEM. C-t én adtam hozzá, tehát én vagyok az értelmi szerzője.

Sajnos ezt a levezetést az emberek nagyon nagy százaléka pont úgy nem érti, ahogy a relativitáselméletet, kvantummechanikát, közgazdaságot, stb.-t sem.

2011. nov. 20. 20:02
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Most azoknak írnék akik azt gondolják hogy aki hisz a Bibliában és Istenben az csak hülye, tudatlan, hiszékeny, agymosott emberek lehetnek.

Most akkor picit gondolkodjatok el azon amivel nyilván ti is tisztában vagytok hogy a Biblia milyen valósághűtlen és meseszerű és hihetetlen történeteket és látszólag hülyeségeket tartalmazó írás ami nagyon régi...

Nos ha ez ennyire ilyen baromság ami tény hogy tényleg az lenne (egyébként én szintén nem hittem benne és a fentebb írt táborba tartoztam) ha csak azt nézem én az ismereteim és a fizikai törvényszerűségeim alapján nem tudnék meg más se hasonló helyzetet átélni vagy reprodukálni...

De először is ha ez ennyire marhaság akkor miért hisznek benne millióan? mind az egytől egyig hiszékeny tudatlan aluliskolázott családi hagyományt követő ember lenne?? szerintem ez legalább akkora valósághűtlenség mint amilyen a Biblia is lehetne. Az elöbb említett millió ember közül nagy többsége nem ugy születik hogy hisz Istenben és nem hisz el mindenkinek ilyen valótlan dolgokat és nem skizofrén hogy beképzelje magának hogy Istennel beszélt az elöbb. A többség mint én is hitetlen és a Bibliát mesének tartó ember voltam és hasonlóan arogáns voltam azokkal akik hittek benne és előitéleteim voltak velük szemben.

De ha én és sokan mások ugy élik le az életük nagy részét hogy nem hisznek és elítélig a Hitet akkor mi a fene történt velünk??? Miért változott meg bennünk az eddigi szilárd meggyőződésünk és álláspontunk??? meghülyültünk? átmosták az agyunkat? bevettük ezt a hittérítő maszlagot? Valóban van olyan hogy az ember egyszer csak meghülyül na de azért nem ennyien és nem ilyen gyakori :) és mellesleg én sem tartom magam meghülyültnek és agymosottnak bár lehet pont azért mert meghülyültem és átmosták az agyam :D jo ez csak vicc volt.

Szoval ezen kicsit elgondolkodhatnátok mert lehet egyszer ti is eljuttok oda ahová sokan eljutottak. na most jön erre magadban a válasz ÁHH ÉN BIZTOS NEM SOHA NEM LESZEK EKKORA EGY HÜLYE NYOMORÉK ÉN AZÉRT MÉG KÉPBEN VAGYOK ÉS DIPLOMÁM IS VAN ÉS EZEKEN CSAK NEVETNI TUDOK... és hasonló dolgokat gondolhattok de sokan gondolták ezeket de mégis a "hülyék" táborába kerültek és most veletek vitatkozik.

Én maximálisan meg tudlak benneteket érteni hiszen Istent nem látjátok nem halljátok nem tapasztaljátok meg és olyan csodákat se láttok mint ami abban a könyvben van DE az nem azt jelenti hogy ezek nincsenek és nem léteznek és nem lehet ezeket megtapasztalni és átélni itt a földön. ez kicsit olyan mint amikor az ürhajósok átélik a gravitáció nélküliség érzését és az nem azt jelenti hogy nincs ilyen csak a többség nem jut el oda hogy megtapasztalja ..

persze erre is lehet azt irni hogy ez egy hülye példa és mégis mit bizonyít ez látjátok ez a hülye sem tud semmit bizonyítani csak nem lát a szemétől......

Istent nem lehet bizonyítani csak és kizárólag megtapasztalni lehet. tud hozzád szólni meg tud érinteni meg tud gyógyítani és egy ember a másik embernek sehogy nem tudja bebizonyítani. csak Isten tudja egy embernek bebizonyítani hogy ember nyisd ki a szemed én itt vagyok és ugyanugy élek mint te.

még azt elszeretném mondani bár tudom hogy messziről jött ember azt mond amit akar de azért elmondom. külömben miért is hazudnék nekem mi jó származna abból?? :)

szoval most szombaton egy Istentiszteleten betegekért való imádkozás volt és rengetegen meggyógyultak és eldobták a szemüveget és a mankót de ezeket nem ismertem szoval lehet azt mondani hogy jajj tee ezek csak szinészek és meg volt eleve rendezve....

csakhogy ott volt egy barátom is akiért szintén imádkoztak. annyit tudni kell róla hogy kb 5 éve ismerem és kiskora óta szinte süket csak a repülőgép hangját hallja közvetlen közelről hallókészülék nélkül. és születése óta van ez neki hallókészülék nélkül süket a dobhártyája lukas.

szoval imádkoztak érte én ott voltam töle 2 méterre aki imádkozott érte megkérte hogy vegye ki a füléből a hallókészüléket és utána beledugta az ujját a fülébe és imádkozott érte aztán hirtelen elengedte a fejét és az ember abban a pillanatban összesett és azóta tökéletesen hall!!! elmentek ilyen hallásvizsgálathoz ahova szoktak járni de a doki mondta hogy mennyen el kimosatni a fülét mert tiszta zsír és nem lát semmit. elment aztán visszament és a doki azt kérdezte hogy hol plasztikázta a fülét? kérdezte hogy miért kérdezi mondta mert olyan mintha zsír új dobbhártyája lenne. aztán elmondta hogy sehol csak imádkoztak érte és az orvos hülyének nézte és nem hitt neki.

2011. nov. 22. 10:23
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
nekem ennél több bizonyítékra nincs szükségem lehet nektek ez is kevés lenne ha a helyemben lennétek de nekem bőven elég az hogy van kapcsoltatom Istennel megérint szól hozzám meggyógyít és másokat is a saját szemem láttára ami persze fizikai képtelenség lenne.. de ott van az az orvos akit irtam a végén ismerte az embert látta amit látott és nem hitt az embernek pedig miért hazudott volna neki és miért nem mondta volna el hogy plasztikáztatta a fülét. na fogadni merek hogy az az orvos ebbe sem gondolt bele...
2011. nov. 22. 10:32
 19/21 anonim ***** válasza:
56%

"De először is ha ez ennyire marhaság akkor miért hisznek benne millióan? mind az egytől egyig hiszékeny tudatlan aluliskolázott családi hagyományt követő ember lenne?? "

IGEN.

Nem mondom, hogy mindenki hülye és tudatlan, inkább azt mondom, hogy 1. a hagyományokat szinte mindenki követi. Gyerekkorodban mindent elfogad az ember, amit a szüleitől lát, nem kérdőjelez meg semmit. Aki mélyen vallásos családból jön, az mélyen vallásos lesz. Ha nem így lenne, a vallások eloszlanának a Földön, és nem lenne egész Szaúd-Arábia muzulmán és egész Spanyolország és a Vatikán katoliks (jó, tudom, vannak ott is kivételek, de ne szőrözzünk.). Az ember követi a szülei hagyományait. Ha valaki úgy nő fel, hogy a családban minden héten esznek húslevest, akkor nem fog szecsuáni csirkelevest főzni.

2. Az emberek nagyrésze apatikus, beletörődik dolgokba. Nem kérdőjeleznek meg elég dolgot. Benned se merült fel gondolom, hogy a nadrág helyett skót szoknyát hordj. Az ember megy a tömeg, divat után, és a legtöbb dolgában a közösségre, a környezetére hagyatkozik. Azonkívül a legtöbb ember nm gondolkozik el olyan mélyen, mint mondjuk én. Nekik elég az, hogy van az a Biblia, le vannak benne írva dolgok, gyerekkorunktól kezdve templomba járunk, van az a pap bácsi, van az a menny és pokol (mama mondta, de papbácsi is mondta és még a Bibliában is benne van, úgyhogy biztos úgy van) és kész. Nem jut eszükbe mélyen, semleges szempontból górcső alá venni a dolgot, nem tudják meg soha, hogy a keresztény vallás elemei más, korábbi egyiptomi és keleti vallások elemeiből vannak összegyúrva és egy olyan kor szülte őket, amikor a vallás propagandaeszközként működött. Nem tanulnak meg héberül és latinul, hogy megértsék a biblia félrefordításait, egy falusi nénike nem fog társadalomtudományokat és pszichológiát tanulni, hogy megértse az ideológiák elfogadásának hátterét. Igen, sokan hisznek benne. Ez egyszerűen azért van, mert a középkorban tűzzel-vassal terjesztették (pl. Géza se azért vette fel, mert annyira meghatották a nagy keresztény elvek, egyszerűen kénytelen volt, ha országot akart ide. Ő maga az ősmagyar vallást követte), a középkorban meggyökerezett, és azóta így van. Ennyi erővel kérdezhetnéd, hogy miért van ennyi német állampolgár. Hát azért, mert egyszer bevándoroltak oda a germán törzsek, szépen elterjedtek és aztán mindenki az anyanyelvét és azt a kultúrát tanította a gyerekének. Ez a status quo.

Vagy, hogy egy köznapibb példát hozzak: mai oktatási rendszer. Tele van olyanokkal, amit a büdös életben nem használsz. Merem állítani, hogy nagyrészt ilyen dolgokat tanít. Tudod kapásból, hogy mikor volt a százéves háború? Mégis mindenki iskolába jár, mindenki tanul. Ez még azonban nem jelenti azt, hogy a rendszer jó. Csak annyit jelent, hogy valamikor ezt a rendszert találták ki, törvényekkel bebástyázták, kitalálták, hogy az érettséginek követelménye legyen Vörösmarty Mihály életrajza, a görög-perzsa háborúk vagy a tudományos szocializmus meghatározása és mindenki tanulja ezeket, mert kell, mert ez a status quo. Ettől függetlenül a rendszer nem feltétlenül jó, mert az életben ezek felesleges adatok. Mégis elég nehéz lenne változtatni ezen.

A kereszténység egy olyan korban terjedt el, amikor az embernek szüksége volt földöntúli magyarázatokra, mankókra, meg kellett magyarázni, hogy miért lesz este és miért süt a nap, hogyan jött létre a világ, miért halunk meg és mi lesz utána. Az, hogy a pokol létét annak az elve alapján megkérdőjelezzék, hogy a természetben minden állandóan változik, semmi nem örök, így logikátlan lenne az örök szenvedés, senkinek nem jutott eszébe. Azon se sokan gondolkoztak el, hogy isten előbb teremt és mindenhatóként viselkedik, majd mint egy rigolyás vénasszony elkezd azon pörölni, hogy hogyan mertek az emberek olyanná válni, mint ő (ti. tudatossá). Itt tetten érhető az irigység, ami szöges ellentétben áll a korábbi teremtő, jóságos istennel, ami egyrészt ellentmondás, így bukott számomra a könyv hitelessége, másrészt árulkodik róla, hogy emberek írták, mert egy végtelen szeretetű, toleráns isten nem ilyen kéne, hogy legyen. Az emberek akarnak minket korlátok közé szabni, szabályozni a nemi életünket, az emberek akarják, hogy pénzt adjunk nekik a búcsúcédulákért, az emberek akarják, hogy harcoljunk földért, nem az isten.

Remélem, most már érted, miért elterjedt a kereszténység. Egyszer elterjedt és az is maradt. De szerencsére kezd visszaszorulni, mint ahogy a vallások általában. Nem tudom hogy vagy vele, de én inkább látok a szememmel, mint hogy becsukjam és vakvezető kutyára bízzam magam. Inkább ismerem meg a világot a logika és tapasztalás útján, mint úgy, hogy "van isten és kész". Inkább tudni akarok, mint hinni. A hitet a félelem szüli és a remény tartja életben, ami szintén a félelemből jön. Ha van tudásod, egyikre sincs szükséged. Ha sötét van és félsz a zörejektől, akkor imádkozol, hogy ne egy farkas legyen a bokor mögött. Ha egy éjjellátó szemüveged van, akkor nincs erre szükséged. Ha beteg az édesanyád, imádkozol a gyúgyulásáért, de ha van gyógyszered, nincs rá szükséged. A dél-amerikai ráolvasó indiánok is szentül hittek a vallásukban, abban, hogy imával gyúgyítható a kígyómarás, ha isten is úgy akarja. Gondolom nem kell részleteznem az eredményt. És ők is szentül hittek a vallásukban, mint te. A vízpróbában is hiszel (középkori istenítélet)? Az is isten akarata elvileg.

"Az elöbb említett millió ember közül nagy többsége nem ugy születik hogy hisz Istenben és nem hisz el mindenkinek ilyen valótlan dolgokat és nem skizofrén hogy beképzelje magának hogy Istennel beszélt az elöbb. "

Sőt, a kisbabák sem úgy születnek, hogy tudnak magyarul. A szüleiktől tanulják.

Ezt a szar érvet.

"ÁHH ÉN BIZTOS NEM SOHA NEM LESZEK EKKORA EGY HÜLYE NYOMORÉK ÉN AZÉRT MÉG KÉPBEN VAGYOK ÉS DIPLOMÁM IS VAN ÉS EZEKEN CSAK NEVETNI TUDOK... "

A diploma nem függ össze a vallási nézetekkel. Nekem sincs még diplomám, mégis elég határozott véleményem van. Viszont az, hogy te ilyen sarkítva látod a világot (akinek van diplomája, az biztos marha okos), azt jelzi számomra, hogy nem vagy valami művelt és az érveimet fel sem fogod.

"Én maximálisan meg tudlak benneteket érteni hiszen Istent nem látjátok nem halljátok nem tapasztaljátok meg és olyan csodákat se láttok mint ami abban a könyvben van DE az nem azt jelenti hogy ezek nincsenek és nem léteznek és nem lehet ezeket megtapasztalni és átélni itt a földön. ez kicsit olyan mint amikor az ürhajósok átélik a gravitáció nélküliség érzését és az nem azt jelenti hogy nincs ilyen csak a többség nem jut el oda hogy megtapasztalja .. "

Ez végre egy érv. Ám ha valaki az űrben nő fel, valószínűleg nem fog azért háborúzni, hogy "van-e olyan, hogy valahova húz a lábam, vagy nem".

"Istent nem lehet bizonyítani csak és kizárólag megtapasztalni lehet. tud hozzád szólni meg tud érinteni meg tud gyógyítani és egy ember a másik embernek sehogy nem tudja bebizonyítani."

Ez az áltudományok és csalások tipikus jellemzője. Ha az istened annyira akarná, hogy "megtérjünk", nyugodtan megmutathatná magát, és máris többen hinnének benne. Ergo vagy hülye (de akkor paradox a helyzet, mert a természetet létrehozni csak emberi aggyal felfoghatatlan intelligenciával lehet), vagy csaló (akkor meg nem isten) vagy nem létezik. Nahát, fogadok, hogy így még ezen el sem gondolkodtál, te nagy hívő. Lehet csűrni-csavarni, hogy azért nem mutatja meg magát, mert szabad akaratot akar, de végső soron nem tudjátok kimagyarázni. Az sem hagy szabad akaratot, hogy tudjuk, hogy meghalunk, de nincs semmi a kezünkben, ami megmutatná, hogy mi van utána.

"szoval most szombaton egy Istentiszteleten betegekért való imádkozás volt és rengetegen meggyógyultak és eldobták a szemüveget és a mankót de ezeket nem ismertem szoval lehet azt mondani hogy jajj tee ezek csak szinészek és meg volt eleve rendezve.... "

Gratulálok, kezd kinyílni a szemed. Egyébként meg isten nem kell ahhoz, hogy valaki gyógyuljon, a hit is elég hozzá. Lásd, placebo. De isten és a hit nem ugyanaz.

"szoval imádkoztak érte én ott voltam töle 2 méterre aki imádkozott érte megkérte hogy vegye ki a füléből a hallókészüléket és utána beledugta az ujját a fülébe és imádkozott érte aztán hirtelen elengedte a fejét és az ember abban a pillanatban összesett és azóta tökéletesen hall!!! elmentek ilyen hallásvizsgálathoz ahova szoktak járni de a doki mondta hogy mennyen el kimosatni a fülét mert tiszta zsír és nem lát semmit. elment aztán visszament és a doki azt kérdezte hogy hol plasztikázta a fülét? kérdezte hogy miért kérdezi mondta mert olyan mintha zsír új dobbhártyája lenne. aztán elmondta hogy sehol csak imádkoztak érte és az orvos hülyének nézte és nem hitt neki."

Erre most nem tudok mást mondani, mint hogy messziről jött ember azt mond, amit akar. Ha ott vagyok és adnál egy hiteles röntgenképet és orvosi szakvéleményt a füléről előtte és utána, akkor talán elhiszem. Ez így nekem csak legenda. Kérd meg az istenedet, hogy ma találjak a küszöbünk előtt egy Samsung SG300-as típusú telefont. Ha ezt teljesíti, akkor hiszek benne, és onnantól te vagy a tanítóm. Nem tartom meg a telefont, a hit is elég.

"csak Isten tudja egy embernek bebizonyítani hogy ember nyisd ki a szemed én itt vagyok és ugyanugy élek mint te."

Miért nem teszi?

"nekem ennél több bizonyítékra nincs szükségem lehet nektek ez is kevés lenne ha a helyemben lennétek de nekem bőven elég az hogy van kapcsoltatom Istennel megérint szól hozzám "

Nekem pedig van egy istenem: a nagy kék beszélő dinoszaurusz. Bebizonyítani nem tudom, de néha megjelenik és megérint, és hallom és érzem. Mi van, miért nem hiszed el? Hogy mered megkérdőjelezni a hitemet? Ki vagy te, hogy megtagadd a létezését? Jó, akkor csak kételkedjél, majd egyszer talán megtérsz, de ha te nem érzed a jelenlétét, akkor még nem nőttél fel hozzá és benned van a hiba.

2011. nov. 22. 14:34
 20/21 anonim ***** válasza:

Mint mondtam bebizonyítani nem tudom Isten és nem is akarom mert nincsen kézzel fogható bizonyítéka és nem is lesz! Isten is gondolt már arra amit te mondtál hogy megmutatja magát mindenkinek de ígyis a többség nem hitt neki hiába támaszott fel halottat hiába gyogyult meg mindenki akire ráment az árnyéka sétálás közben.

Nincs diplomám!

Tudom a héber és görög helyes szavakat és kifejezéseket amit károli félrefordított.

Nem keresztény családba nőttem fel és a szüleim sem voltak azok és nem lettem megkeresztelve és nem hallgattam senkire és mint mondtam én is hozzád hasonlóan mindenbe belekötök tipusu ember voltam amire meg már nem tudtam mit mondani szinte ugyanaz volt a válaszom mint neked: hiszem ha látom.. akkor mutassa meg magát.. stb.

nem azt mondtam hogy nem vagy olyan magas szinten mint aki hisz Istenben csupán te még nem próbáltad ki a másik oldalt ellentétben velem aki már mind a 2 oldalon állt tehát ilyen téren én kicsit előnyben vagyok mert amig te egyoldaluan beszélsz addig én éltem mind a 2 oldalon ezért is nem tudnék és nem is akarok senkibe belekötni meg lenézni azért mert nem hisz Istenben mert én sem hittem nagyon sokáig.

És mielött azt gondolod hogy én csak úgy elfogadtam mindent akkor nagyon tévedsz. talán mostanába érkeztem el oda hogy már nem jönnek fel bennem kérdések mert minden olyan dologra kaptam vagy kerestem vagy véletlen találtam számomra hiteles választ vagy megoldást amit elfogadtam de tudom hogy te azt gondolod ez is ilyen csüröm-csavarom dolog lehetett csak hogy igazam legyen, tudod én ennél sokkal szkeptikusabb vagyok/voltam.

Tisztában vagyok a politikai háttérrel is hogy kik miért csináltak mit régen

a mai politikai háttérrel is tisztában vagyok hála édesapám egy-két felsőbb amerikai kapcsolatának amit szintén nem muszáj elhinni.

de egyébként nagyon hasonlítasz rám és szimpatikus vagy nekem mert szeretem az ilyen gondolkodó embereket mert az ilyenektől megy előre a világ hogy nem beletörődsz és elfogadod hanem gondolkodsz a dolgokon és ami érdekel vagy nincs még rá normális válaszod akkor nem legyintesz hanem foglalkoztat és eljutsz a végére.

egyébként ha már itt tartunk nyugodtan irhatsz nekem normálisan is nem vagyok az ellenséged és nem is utállak és nem is ismerlek de ugygondolom hogy azért mert esetleg te másképp gondolsz valamit nem feltétlen kell ilyen hangnemben közölni a véleményed mert lehet ha mondjuk véletlen találkoznánk és nem tudnád hogy hiszek Istenben lehet tök jó barátság alakulna ki persze nem biztos. de szerintem beszéljünk egymással rendesen nem tudom hogy te most haragszol-e rám és ha igen akkor miért de én nem haragszom rád szerintem neked sincs rá nyomós okod.

az előző dologhoz visszatérve ami a mai politikai hátteret illeti sok olyan dologra jöttek rá fedezték fel vagy megtaláltak ami a Bibliát és Istent igazolná ha nem tüntetnék el a bizonyítékokat és nem hallgatnák el és nem lenne hét pecsétes titok bár még ezt nem tudom hogy tulajdonképpen mi lenne az a nagyon rossz a felsőbb körnek ha bekerülne mondjuk a médiába az hogy evolucióban tévedtünk de vannak dolgok amit kizárólag a Biblia tud megmagyarázni és csakis abban van róla szó.

ilyen pl.: az emberi dns-t vizsgálták valamilyen hiperszuper módon (nem tudom hogyan meg mivel de nem is fontos) és többet is nem csak egyet és az összesnél egyetlen egy emberpárra visszavezető végeredmény jött létre. azaz 1 emberpártól származunk. aztán egy kőzetet vizsgáltak persze egyiket sem ilyen célból azt azért hozzáteszem és nem is vallásos tudósok vannak a NASA-nál :) szoval azt állapították meg valahogy azoknál a kőzeteknél hogy a periódusos rendszernek az összes eleme megtalálható benne szoval nem kialakultak hanem létrejött egyszerre. de persze ez nem 100%ig igazolja a bibliát. de pl olyan dolgokat is megállapítottak hogy a vöröstenger egyszer valóban ketté lett választva (nem tudom hogyan jöttek rá és nem vallásosak voltak ők sem) aztán találtak mélyen a föld alatt 2 porig égett elsüllyedt várost (szodoma és gomora) azonkívül 3-4 méteres embercsontvázakat a világ minden pontján érdekes módon semelyik muzeumot nem érdekelte amelyiket meg igen annál nem lett kiállítva hanem "eltünt". az édenkerti körülményeket itt ma is lehet reprodukálni. a himalája tetején megkövesedett ÖSSZEZÁRT! kagylókat találtak ha a kagyló elpusztul minden esetben szétnyílik!!

nem akarom tovább folytatni és abba se megyek bele melyik mit bizonyít csupán érdekesség képpen írtam le de ezekből párnak utána járhatsz az interneten.

az én véleményem az hogy akik még nem voltak a másik oldalon azok addig ne itéljenek el valamit 100%-osan csak mert a köztudat más gondol.

pl. amikor mindenki azt hitte hogy a föld lapos és egyszer csak előállt valaki azzal hogy az egy gömb akkor megölték azokat főként az egyház tartotta magát sokáig ehhez a buta állásponthoz csak abba nem gondoltak bele hogy amig az ő fordításukban földkerekség van addig az eredetiben az gömböt jelent. hoppá. ha emberek is irták a bibliát honnan tudhatták volna azt olyan régen hogy a föld nem kocka nem tányér nem lapos hanem kerek ha belegondolok abba hogy ha én valamivel meg akarom vezetni az emberiséget akkor olyanokat próbálok beleirni ami fedi az akkori "valóságot vagyis a közhiedelmet.

van még olyan is hogy Jézus amikor feltámasztott egy kislányt a halálból utasította a szüleit hogy azonnal adjanak neki enni. de miért?? nos ez szintén legrosszabb esetben is 1600 éve íródott de az az emberk aki összevissza kamuzott és ilyeneket kitalált miért írt bele ilyet?? az orvostudomány ma tart ott és ma vannak olyan műszerei amivel rájöttek arra hogyha valóban fel lehetne valakit támasztani a halálból annak nagyonsürgősen kéne enni adni valamit külömben már nem emlékszem pontosan mi de nagy bajai lesznek ha nem kap egyből utána ennni. nos többezer éve ezt honnan a fenéből tudhatták volna?

na mindegy nem akarok tulságosan ilyenekbe belemenni igyis már sokat írtam.

Istent nem tudom megkérni arra hogy jelenjen meg neked csak abban tudok segíteni hogy hogyan lehet ővele találkozni de ahhoz neked kell megtenni az első lépést nem neki.

és az sem mindegy hol keresed.. nem fogok itt álláspontot fogalni de olyan felekezetet kell keresni ahol a bibliát tanitják 100-osan nem pedig emberi beleokoskodásokkal ferdítésekkel. és pláne nem olyan helyre kell járni ahol azt tanítják hogy a csodák ideje lejárt.

amerikában van olyan közösség ahol minden istentiszteletre egy kamiont kell hívni ami elviszi a "feleslegessé vált" mankókat tolószékeket.

ami a barátomat illeti ha van rá energiád gyere el a balaton környékére és szivesen bemutatom neked orvosi papirjaival együtt de más embereket is tudok mutatni de szerintem azzal az eggyel is "elégedett" lennél.

még annyi hogy ha válaszolnál akkor próbálj meg úgy hogy nem kiragadsz az irományomból egy-két dolgot amibe bele tudsz valahogy kötni hanem szeretném ha a nagy részére írnál a saját álláspontodat mert tényleg érdekel.

2011. nov. 22. 19:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!