Mibe teszi különbé a Bibliát más fantasy könyvektől?
Hányszor írják még le ezt?
A Biblia nem koherens, sem Isten, sem Sátán, sem a túlvilág, sem a végítélet, sem a követendő erkölcsök tekintetében. Tele van szexszel és erőszakkal. Bármi, ami próféciaként értelmezhető benne, az a Biblián belül teljesül.
"az idők végén az új Izrael állam megszületése egyetlen nap alatt"
Amint definiálod mi az az "idők vége", komolyan elkezdem fontolgatni a megtérést. :) 1948 május 14. óta sok víz lefolyt a lefolyón.
"Az idők vége annak az időszaknak (világkorszaknak) a végét jelenti, amíg a zsidók visszatérhetnek Izraelbe."
A Biblia azt jövendöli, hogy a zsidók az idők végén visszatérnek Izraelbe. Az idők vége annak a korszaknak a vége, amikor a zsidók visszatérhetnek Izraelbe. Öööööö...
Feladom. Ez egy napra pontos jóslatnak tűnik.
Esetleg ha megjelölnéd, hogy pontosan melyik ponton állítja ezt.
Ahogy Besenyő Pista bácsi mondta:
"Elvégre mindent meg lehet magyarázni. Mindent meg is szoktak."
Mondjuk már az asztrológiánál is megszokhattuk, hogy a világkorszakok határai +-1200 éves ráhagyással értendők, aztán mindenki mond, amit nem szégyell.
Oké, tehát nem olvastad, nem érted miről van szó. Különben tudnád, hogy a Biblia nem ad meg évszámokat az utolsó időkre vonatkozóan. Jeleket ír le, amelyek követhetőek. Ezek egyike az új Izrael állam megszületése egyetlen nap alatt. Az ókorban ilyen (nemzetközi politika híján) nem létezett, csak a mai embernek mond valamit. És sorolhatnánk.
Nem kötelező elfogadni semmit sem, és mindent fenntartással lehet kezelni. De akkor érdemes véleményt nyilvánítani, ha legalább valamennyit konyítunk a témához. Akkor esetleg tudhatjuk azt is, hogy a próféciák nem a Biblián belül teljesedtek, hanem a történelemben, ahogyan ezt világi régészek és történészek is bizonyítják. Mindegy, én befejeztem, őszinte tiszteletem
A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad:
"Volt a diaszpóra korszaka és most egy új korszak jön. Amit megint egy "özönvíz" vezet be, persze átvitt értelemben. Ez az áradat nem víz lesz, hanem egy globális válság."
Érdekes dolgot feszegetsz. Értelmezhetem úgy is, hogy az 1929-es és a mai válságot is a zsidók gerjesztik, ami tönkreteszi az összes többi népet, azért, hogy egy nap alatt létrejöjjön az új Jeruzsálem?
Akkor a többi vallásnak befellegzik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!