Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi vagyok én? (Kérdésed túl...

Mi vagyok én? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Ateistának tartom magam, mert az elvakult, bigott hívők akikkel tele van ez az oldal, megutáltatták velem nem csak a kereszténységet, de magát az egész hitvilágukat. Igaz sose voltam hívő, nem olyan családból származok, de ez megállt ott h nem hiszek és kész. Ma már olyan mértékű gyűlöletet érzek a keresztények iránt, hogy ha pl híradóban azt hallom h keresztényeket öltek meg valahol, kimondottam örülök neki. Ugyanakkor nem tartom magam kimondottan ateistának. Hiszek abban hogy egy megmagyarázhatatlan erő jelen van a mindennapjainkban, hiszek a lélekvándorlásban, és abban, és a pszichedelikus beszámolóknak és tapasztalatoknak köszönhetően valamelyest a sámámánizmusban is, mely szintén arra utal h nem vagyok ateista. Egyre inkább arra érzek késztetést h jobban megismerkedjek a taoizmussal, mert az egyén önfejlesztését hirdeti, és nem azt h szenteljük életünket egy nemlétező istennek. Hiszek egy magasabb erőben, de nem egy személyes istenben. Úgy érzem ez a vallás írja le leginkább azt amit a világról, az életről gondolok, mégse vonz annyira, hogy én komolyan tagja legyen ennek a közönségnek. Akkor mi is vagyok én? A felháborodott, sértegető, és bigott megjegyzésekre nem reagálok, és jelentem a moderátornak, de a normális válaszokat megköszönöm!
2011. okt. 22. 12:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

S. Hawking szerint :

polarizálódott semmi.(Maga a tér a másik pólus)

Ami azért nem semmi!:)

2011. okt. 22. 20:13
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom,hogy mi vagy.De szerintem ne kategórizáld be magad.Miért fontos ez? van egy elképzelésed,és kész.én is így vagyok ezzel,otthagytam a kereszténységet hasonló okok miatt,de a saját Istenemben hiszek,kb.azokban a dolgokban is,amiket te írsz.és nem zavar,hogy nem tartozom sehová.nincs ezzel baj.
2011. okt. 23. 08:52
 13/13 anonim ***** válasza:

EGYETÉRTEK VELED

Én nem a keresztényeket hanem a papokat utálom.

A papok csak üzletemberek. Pénzt szednek szponzorálnak össze a buta emberektől akik gondolkodás nélkül hisznek nekik.

Volt egy idő mikor pénzért árultak bűnbocsánatot.

Áldották a világháborúban a fegyvereket az öldökléshez.

Boszorkány égetések ,kerszteshadjárat stb.

A biblia 1/1 pontja. Ne őlj! (Na ez itt a papok részéről kilőve)

Én is ateista vagyok nagy mértékben. Ugyan elfogadom a megmagyarázhatatlan dolgokat is. Szerintem is léteznie kell valami erőnek. Ezt onnan gondolom hogy teli van a világegyetem anyaggal. bolygók csillagok gázok stb.

Mi emberek is ezekből a hétköznapi alkotóanyagokból épülünk fel. Vajon miért döntött úgy annak idelyén az első élőlény ,hogy élettelenből élővé váljon..

2011. okt. 26. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!