Istent azért nem láthatom mert velünk párhuzamos térben van és még nem tudjuk az átjárást a másik dimenzióba?
Dan Brown - Angyalok.és démonok
boncolgatja ezt a témát, amely bár még nem egészen bizonyított, meglehetősen elgondolkodtató. dióhéjban: a tudósoknak az ősrobbanásig sikerült eljutniuk a világ keletkezésének kutatásában. a probléma csak az, hogy a »mégis hogy jött létre az ősrobbanás« kérdésre már nem tudnak válaszolni. merthogy energiabefektetés mindenképp kellett, nem is kicsi. azt hiszem a fent említett könyvben szerepel az a hipotézis, miszerint ez a hatalmas energia maga Isten. viszont akkor az ebből létrejövő anyag (és az antianyag) is isteni eredetű. Ergo az anyag (a minden) maga Isten. és itt jönnek jézus azon szavai, amelyek elvileg Tamás evangéliumából származnak, de az egyház vmiért nem rajong értük: »„Én vagyok a
fény, mely mindenek
fölött van. Én vagyok
minden: minden belőlem
származik és minden
hozzám tér vissza.”
Hasíts el egy fát;
ott vagyok.
Emeld fel a követ
és megtalálsz ott engem.”
09-30 20:21 válasz
pontosan igy tudom én is mint ahogy megfogálmaztad.
Az egész istenség gondolatának a lényege:
- Isten mindenek felett áll. A kezdet. Az ok. Belőle indul ki minden. Ez az összes egyistenhívő vallásban érvényes.
- Istent mi nem láthatjuk saját akaratunkból. Ha akar testet ölthet, de mivel nem látjuk, ezért azt kell feltételezzem, hogy nem anyagi lény.
Semmilyen fizikai szabály nem érvényesül rá, mert azok felett áll. Így a párhuzamos tér/dimenzió gondolata is túlságosan az anyagból indul ki.
- Ha a keresztény vallást vesszük, ott Jézus szerint mindannyiunkban ott lakozik egy része az istenségnek. És minden jó tett, isten késztetés eredménye. Amikor segítséget kérek tőle, az emberek által fog segíteni.
- ugyanígy a pokol nem egy kénköves hely (ez csak a középkori ember számára kézzelfoghatóbb ábrázolás): ez az isten nélküli állapot. Lelki szenvedés. Ha már voltál elkeseredve, mert úgy érezted egyedül vagy, vagy szakítottak veled. Én ehhez az érzéshez hasonlót tudok elképzelni pokolként.
- a mennyország. valami határtalan, kételyek nélküli, állandó nyugalom, boldogság. Ez lehet újra az istennel eggyé válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!