Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Honnan ez a hisztéria a...

Izidorkata kérdése:

Honnan ez a hisztéria a természetgyógyászat, reiki, jóga ellen, amit egyre több felé lehet hallani keresztény igehirdetők szájából?

Figyelt kérdés
lassan már a horoszkópot is valami ördögi dolognak állítják be. közbe pedig csak hülyeség. szimpla szélhámosság legtöbbször.
2011. szept. 22. 19:33
1 2 3
 21/24 munyamunya ***** válasza:
64%

Kedves kérdező!

Aki Krisztust követi, az nem önmagában keresi az erőt, a jóságot, a javulást, hanem tudja, hogy nem lakik a hústestében/emberi természetében SEMMI jó, egyedül a Mindenható Isten az, aki képes a szíveket/bensőket átformálni, és egy hívő az Ő kezébe teszi le az egész életét.

Amennyire tudom, sem a jóga, sem a reiki, sem a karate nem mutat fel egy rajtunk kívül álló igazságos és hűséges SZEMÉLYT, akiben bízva megszabadulhatunk az egyetlen igazán fontos rabságból: a BŰN fogságából. Az ember alapvetően elveszett és halálra méltó természetéről egyedül a Jézus Krisztus hite által kaphatunk tanítást, és általa van szabadulásunk is. NINCS más név, más eljárás, módszer, varázslás, ami által megtartatnánk.

Luther nem írt ilyesmit, ellenben Jakab igen:

""Azonképen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában./.../ Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt?/.../ Mert a miképen holt a test lélek nélkül, akképen holt a hit is cselekedetek nélkül.""

2012. jan. 25. 15:34
 22/24 László24 ***** válasza:
55%
A kereszténység,de főleg a jehovák mondják azt,hogy csak nekik van igazuk,minden más vallási irányzattal foglalkozni bűn.A jóga ellenben azt mondja,hogy vizsgálj meg minden vallást,irányzatot,és válaszd ki számodra a legmegfelelőbbet...Szerintem már ebből látszik,hogy melyik a jó irány.
2012. máj. 21. 13:27
 23/24 anonim válasza:
100%

Itt részletesen ki van fejtve a katolikus teológia:

hagiosz.net/?q=magiaeshit

Ingyen letölthető, és kimerítő választ ad. Az ott leírtakat személyes tapasztalat útján is megerősíthetem, mivel régen okkultista voltam, ingával kártyavetéssel, szellemidézéssel, mágiával foglalkoztam, meg a tudatállapot megváltoztatásával. Akkor még nem tudtam, mibe keveredtem. Egy idő után minden összeomlott körülöttem a magánéletben, hivatásban, és megbetegedtem. Isteni közbeavatkozás útján találkoztam az egyetemen az egyházjoggal, megismertem a katolikus és református teológiát is. Ez vezetett vissza az egyházba. Rövid kutatást is végeztem hasonló problémákkal küszködő emberek között, és az alanyok lelki élményeiről és rémálmairól szóló beszámolóiból kirajzolódó minták végérvényesen meggyőztek arról, hogy ezek a misztikus-ezoterikus tanok és technikák ténylegesen démoni támadásoknak teszik ki az embereket.

2014. jan. 4. 06:27
 24/24 A kérdező kommentje:

az oké hogy a kártyavetés, mágiikus praktikák, babonás rítusok, jövendölés lelki zavarokhoz vezet. ezek játék a tűzzel. zavaros emberek felelőtlen játszadozása egy zavaros világgal.

De a jóának, chi kungnak filozófiai, spirituális háttere van , és nem okult. Semmi köze az okultizmushoz.

Sajnos a keresztények egy része sincs tudatába az okultizmus veszélyeinek.

2014. jan. 4. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!