Honnan ez a hisztéria a természetgyógyászat, reiki, jóga ellen, amit egyre több felé lehet hallani keresztény igehirdetők szájából?
Aki időjárás előrejelzést olvas, az nem bízik Istenben, hanem csak a gyarló emberi tudásban?
Mint a vicben: a hittanos megkérdezi a papot: Atya, miért van a templomon villámhárító, isten tán csak nem tesz olyan butaságot hogy a saját házába csapjon be a villám?
A horoszkópot én kétféleképp értelmezem:
1. A szakrális tudás magasrendű megnyilvánulása, az analógiás gondolkodás a dolgok szellemi összefügéseit tárja fel: Hamvas Béla némely könyvében van ilyen értelmezés.
2. Ha valaki a mindanipi élet nyüzsgésében akarja alkalmazni, akkor babonaság, és bődületes baromság.
Szerintem nem véletlenül van jákobnak 12 fia, 12 tulajdonsággal, és az ószövetségi papok mellvértjén 12 drágakő, ami a 12jegy tulajdonságait tükrözi.
Sajnos ma már senki sem olvassa Szent Tamást, Szent Albertet. pedig sok értékes gondolat van műveikbe.
Az időjárásjelzés és a horoszkóp összehasonlítása szerintem elég furcsa ötlet. A kettő közül az egyik egy tudományág ami főleg mérésekre alapoz.
Ezek szerint te nem tartod babonaságnak a horoszkópot. Ez a lehetőség meg se fordult a fejemben :) Remélem van itt valaki aki meg tud győzni arról hogy ez rossz, de én nem vállalom ezt a feladatot.
Szia!
quick fix: gyors segély. Olyan, mint egy sebtapasz a bibire. De ha valaki vérzékeny, akkor rakosgathatja a sebtapaszt, nem arra van szüksége. Ha fáj a fogad,a fájdalomcsillapító is egy quick fix. Nagyon jó, de újra és újra be kell venned, amíg be nem látod, hogy csak a fogorvos segíthet.
Hamvas az egyik kedvenc íróm. Amit a horoszkópról ír, azzal az a baj, hogy egy régi szakrális tudás, ami analógián alapul, de ha minden Hamvas művet olvastál,azt is tudod, hogy az analógiás gondolkodás ma már nem működik. Annyira elszakadtunk attól a tudatállapottól, hogy egyszerűen már semmit sem jelent a számunkra.
Freya
A Bibliából. Egészen pontosan így:
"Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;" (5. Mózes 18:10 - 11)
Ezek a tiltások vagy szabályok olyanok, mint a szalagkorlát az autóút mellett: Te jársz jobban, ha nem szakítod át...
A negatív erőkkel való kapcsolattól Isten azért akar távol tartani mindenkit, mivel ez igen veszélyes dolog az emberre nézve.
Tessék, egy történet a sok közül:
Picit javítanám az előttem szólókat annyiban, hogy a jóga, a reiki és a hasonló tevékenységek mögött mindig negatív erők állnak, még a keleti önvédelmi- vagy küzdősportok (pl. karate) mögött is. De ezt a kezdők nem szokták tudni, csak a hosszabb múlttal rendelkezők, a "beavatottak".
Ők meg nem szokták ezt reklámozni; kivéve, ha megtérnek Jézus Krisztushoz, mert akkor elmondják. Onnan tudom én is. :)
,, gyümölcseiről ismeritek meg őket" A hamis próféták rossz gyümölcsöt teremnek.
A jóga viszont magas fokú erkölcsi követelményeket állít a követői elé, mérsékletet, mértékletességet, éberséget, józanságot. Egy jógázó alapeszménye a szelídség, önzetlenség, nyugalom, és szeretet. A gyakorlatok és életszabályok ebben segítenek. Szóval semmi démoni.
A karate meg nagyon érdekes téma: annak ellenére hogy alapjába véve küzdelmen alapul, az ellenfél likvidálását, küzdésképtelenségét célzó technikákat tanít: mégis az egyik legszelídebb sport: A harc tanításán arra tanít hogy önmagunk gyengeségeit legyőzve önbizalmat, és békés természetet fejlesszünk ki magunkba. A karate küzdelemre tanít: legyőzni önmagunk gyengeségeit és egy erősebb, teljesebb személyiséget érjünk el.
Valaki meg a biblia ürügyén arra tanítja az embereket hogy zárkóznak el embertársaiktól, és gyökeresen téves minden ember felfogása, csak az ő biblia magyaráztuk helyes.
Sem a jóga sem a karate sem a reiki nem törekszik önmegváltásra, viszont önmagunkon való munkálkodásra igen.
Keresztényként is feladatunk törekedni arra hogy új emberré alakuljunk.
Ahogy Luther Márton írta valahol: ....Cselekedetek nélkül a hit halott...
Én keresztényként abszolút elfogadom a jógát és a küzdősportokat, semmi kivetnivaló nincs bennük. A horoszkóp csak babona, ám vannak olyan dolgok, amiknek valóban negatív hatása van. Pl. szellemidézés, jóslás egyes fajtái (médiumokkal). Nem találom negatívnak viszont a Ji Kinget.
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!