Keresztények! Ha nem mutatja meg magát az Isten és senki életét nem avatkozik bele/nem teszi boldoggá, akkor minek van?
Nagy tévedésben vagy a katolikus is keresztény a református az evangélikus is kereszténynek számít sőt mindegyik térdepel Jézus előtt Az evangélikus is főleg-- amikor kint voltam egy izzig- vérig német keresztény templomban nem volt oltár helyén egy hatalmas egész falat helyettesítő ólomüveg volt rajta az óceán és régi vitorlás hajó.
Egyetlen dísze volt az egyik oldalon előtte térdeplővel, egy hatalmas fakereszt rajta Jézus fehér márványból faragott szobra. Onnan indult el valamikor a reformáció.
Én nem vagyok tévedésben, nagyon jól tudom, hogy a kereszténység felekezetei közé tartozik a katolikus, a református és az evangélikus is. Soha nem is mondtam, hogy nem.
Azt állítottam, hogy képek és szobrok előtt csak a katolikusok szoktak térdelni.
Tudnál képet mutatni arról a német evangélikus templomról, amelyben állításod szerint Jézus-szobor van térdeplővel? Előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!