Azért ez nem kemény? Hogy lehet ez?
Bizonyíthatóan egyiptomi,görög,római,sumer,egy rakás közel-keleti nyájat legelésztető nép őstörténeteiből,mitológiájából összefésült vallás (mese-rendszer),hogy tudott ilyen mértékben elszaporodni anélkül,hogy emberek érdeke ne fűződött volna hozzá?
Nem hinném,hogy isteni akaratból az egyik ember hozzáér a másik homlokához,mond valamit,majd az hanyatt esik,rángatózik végül azt se tudja mennyi pénzt adjon le a borítékban/kosárban.Miért hangzik el egy összejövetelen (kb. 3 óra),sacc 20-szor,hogy az adakozás az evidencia?
Mielőtt jönnének azok a válaszok,hogy tájékozatlan/félreinformált/fiatal (mondjuk ez igaz)/tattarattara vagyok,leszögezném BELÜLRŐL LÁTTAM a rendszert.
Direkt nem árulom el,mert onnantól kezdve adott lenne egy konkrét célpont és mindenki csak az nyírná,bizonygatva,hogy az övé nem ilyen.Hozzáfűzném ez volt a harmadik,mindenki által jól ismert gyülekezet/egyház.Van amelyik durván csinálja,van aki kevésbé.
Az elmúlt 2 év megdöbbentett.Egyik ismerősöm,aki mondhatni teljesen "világi" volt úgy kifordult,hogy nem tudok vele egyszerűen szót érteni.Ő bent maradt.
A Hit gyülire tippelek, arra magam is gyanúsan tekintek.
A személyes hitem pedig az, hogy azért van meg a zsidó/keresztény hitnek sok eleme egyéb vallásokban, mert egyetlen tőről indult a vallások többsége. Hiszem, hogy eltorzult vallásokról van szó, míg a Bibliát igaznak hiszem.
Mi gyülekezetünkben nem lőnek le, ha nem adsz lovét. Azt se várják el, h állandóan ott legyél. Ha nem vagy ott, akkor hiányzol, ha ott vagy, akkor meg örülnek neked. Azt sem várják el, h ebbe gyülibe járjál életed végéig, annyit kérnek, h bárhogy is alakul az élet, mindig tarts ki Isten mellett. Azt viszont elég gyakran hangoztatják a presbiterek, hogyha mást mondanak, mint ami a Bibliában van, akkor azonnal taszítsuk le őket az emelvényről.
Szóval én csak annyit kérnék, h ne általánosítsunk.
Mondjuk úgy, hogy a "Bizonyíthatóan egyiptomi,görög,római,sumer,egy rakás közel-keleti nyájat legelésztető nép őstörténeteiből,mitológiájából összefésült vallás" néhány bizonyos ágának (vagyis a mai szekták) elterjedésnek okát én sem igazán értem, de egy magyarázat mindig létezik:
Mindig vannak hülye, megvezethető emberek, akik bedőlnek annak, amit látni vélnek. Nem láttam, de nem is akarom belülről látni az ilyen rendszereket.
Nem vagyok hit gyülis.
Adakozásról ezek nem a hit gyülisek tanai,ezeket Isten mondta!
"Térjetek meg hozzám, és én is hozzátok térek! - mondja a Seregek Ura. De ti ezt kérdezitek: Miből térjünk meg? - Becsaphatja-e az ember az Istent? Ti mégis be akartok csapni engem! Ezt kérdezitek: Mivel akarunk becsapni? - A tizeddel és a felajánlásokkal! Átok sújt benneteket, az egész népet, mert be akartok csapni engem! Hozzátok be a raktárba az egész tizedet, hadd legyen eleség a házamban, és így tegyetek próbára engem - mondja a Seregek Ura. Meglátjátok,hogy megnyitom az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok rátok. Elriasztom tőletek a sáskákat, nem pusztítják el földetek termését, nem teszik tönkre szőlőtöket a határban - mondja a Seregek Ura. Boldognak mond benneteket minden nép, mert gyönyörű lesz országotok - mondja a Seregek Ura." - Malakiás könyve 3:7-12
"A jókedvű adakozót szereti az Isten." - Pál második levele a korintusbeliekhez 9:7
Természetesen a Hit Gyülire gondolok én is. Ne foglalkozz velük kedves Kérdező, egy hatalmas nagy szekta az egész. Azt sem tudják már hogy hogyan szedjék meg magukat. A sok hívű gyűlik, a Sanyi zsebe telik.
Egyébként meg gondolj csak bele. Hogyan lehet összeszedni sok hívőt, hogy meg is maradjanak? Válasz: Hazugságokkal. Továbbá, miért is kellene sok hívő? Válasz: A pénzért...
Most persze le lehet pontozni, mert gondolom jönnek majd ide olyan emberkék válaszolgatni akik fújják a betanított rizsát és meg vannak fosztva a szabad gondolkozástól egy szekta által... Kemény szavak ezek az utolsóak, de a tény az tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!