Igaz-e, hogy a leggazdagabb "cég" a világon a katolikus egyház?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 11. 22:15
11/16 anonim válasza:
a cocacola 1 részvénye 1 miliárd forint
13/16 anonim válasza:
Ha az egyház alatt a Vatikánt értjük,akkor ez olyan mint az ország, és az ő királya, és annak udvartartása. Rengeteg ember ad adományt és egyházi adót is fizetnek sokan. Rengetegen hagyják vagyonukat az egyházra, amit aztán nem a helyi egyházközség kap meg hanem egyből megy a Vatikánnak. (Egyébként az Elfújta a szél című mű is erről szól, csak még szerelmi szállal is meg van fejelve.) A Vatikánban ülő urak pedig csak az ideológiát, és a "piár"-t adják. A legjobb piramisjáték egyébként az egyház, és soha nem fog belebukni. A Vatikánnak egyébként bankja is van, ami tisztán üzleti alapon működik. És az sem elhanyagolható szempont hogy az egyházak nem fizetnek adót! Csak példaként említem meg, mert a katolikusokhoz valymi kevés köze van, de érdekes, hogy a scientológiai egyház tiszta üzleti vállalkozás, ami azt használja ki többek között hogy nem kell adót fizetni.De legalább semmi ideológiát nem hirdet azon kívül hogy add ide a pénzedet aztán mehetsz és ehhez különböző gusztustalan trükköket is bevet.(És lehet hogy titokban ők a leggazdagabbak)
14/16 anonim válasza:
A Vatikánnak ezer milliárd forintja van.Az Apple ér a legtöbbet 135 milliárd dollárt
15/16 anonim válasza:
Én nem akarok megsérteni senkit de a kérdésből és a kommentek többségéből is irigységszagot érzek, bár lehet én látom rosszul. Sokan csak azt nézik, spec. a katolikus egyház esetében is, hogy mennyi lehet a kasszában arra már kevesen gondolnak mivel is jár egy egyházi hivatás. Én amikor az egyházközségünkben kórista voltam, egy nyári délután volt alkalmam látni csak a kántor munkáját a mise alatt. Orgonázott és énekelt a homlokán öklömnyi izzadságcseppekkel és teszi a mai napig is egész nyáron egész évben és csak a kántor munkája. Az atya meg egész évben misézik, keresztel, esket, gyóntat, temet + még felügyelni kell a temető, az iskola és plébánia hivatali ügyeire. Szerintetek ha ez semmi akkor álljatok be papnak és csináljátok utánuk...
16/16 anonim válasza:
Nevetséges vagy utolsó.Hol dolgoznak ezek keményen? napi 1 mise vasárnaponként esetleg 2-3 néha 1 temetés meg gyóntatás.Az Egyház a legnagyobb bűnszervezet a világon! Mennyi rondaság derül ki az Egyházról,és még mennyi nem.A papoknak van a legjobb dolguk,jól megélnek és semmit sem dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!