Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az öngyilkosság Pokolra...

Az öngyilkosság Pokolra vezető bűn. Akkor Jézus hol van? Hisz előre tudta sorsát. (Nem akadályozta meg, tehát öngyilkos volt).

Figyelt kérdés
2011. aug. 6. 21:37
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Okafogyottságról csak annyit,hogy az öngyi mindenkinek cseszett nagy bűn,függetlenül,hogy honnan is származik az illető...
2011. aug. 7. 20:30
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Az öngyilkosságot az önzés vezérli, az önfeláldozást a mások iránti szeretet. Jézus azt mondta, a jó pásztor életét adja juhaiért.
2011. aug. 7. 22:53
 13/23 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem gond ha így érzed,Jézus lement a pokolba,de fel is jött! Ez a jó hír :) Amúgy pedig bűntelen volt, különben a saját bűnéért kellett volna pokolra jutnia,de átvállalta a miénket, igen a Tiédet is:) És hála Neki örökké együtt leszünk Vele a Mennyben :)

Jel 1,17-18

Amikor megláttam, lába elé estem, mint egy halott, ő rám tette jobbját, és így szólt: "Ne félj, én vagyok az első és az utolsó, és az élő: halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai.

2011. aug. 7. 23:58
 14/23 anonim ***** válasza:
Hű ez egy nagyon jó kérdés,meg is kérdezem az Úrtól! Tényleg mindenkinek ad bölcsességet aki kéri.
2011. aug. 8. 00:17
 15/23 Tyler913 ***** válasza:

tegnap 20:21 vagyok.

Attól még,hogy "az öngyi mindenkinek cseszett nagy bűn",még áll,amit mondtam:nem tudhatjuk,ki jut a Pokolra és ki nem.Azt,hogy az öngyilkosok elkárhoznak,akkor találták ki,mikor a keresztyénség kezdett államvallássá válni a Római Birodalomban,és gátat akartak szabni a görög-római kultúrában gyakori öngyilkosságoknak.

2011. aug. 8. 17:11
 16/23 A kérdező kommentje:
Alakul ez kérem...
2011. aug. 8. 21:10
 17/23 anonim ***** válasza:

Figyelj ha tudom h meg akarak ölni akkor nem sétálok bele nem? Ha meg akarok halni akkor igen és ez öngyilkosságnak számít akármennyire is hihetetlen , csak tesznek neekem egy szivességet hogy nem magamak kell csinálni hanem egy könnyebb "mártír" utat választok.

Egyébként erről a témáról a Megérzés című film jut eszembe amikor a csak megkérdezni: Ha hagyom meghalni az olyan mintha megölném? Igen!!! Nyilván ha hatalmadban áll megmenteni vkit akkor meg is mented nem?? Nyilvánvaló!!!! Na erre varrjatok gombot.

2011. aug. 9. 02:17
 18/23 anonim ***** válasza:
De Jézus azért választotta ezt az utat, hogy megmentse az embereket. Nem öngyilkos lett, hanem áldozatot hozott. Ha valaki hősi halált hal, pedig lenne lehetősége élni, az nem öngyilkosság.
2011. aug. 9. 05:42
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Tényleg? és Jézus miért is halt meg?? hogy lecsillapítsa Istent?? Hű nekem is szükségem van ám ilyen istenre...

Jah és remélem álmomban nem ejt teherbe mert az nemi erőszak... ilyen a ti istenetek, sőt aki hagyja h évszázadokon keresztűl a nők elnyomásban éljenek az sztem egy hímsoviniszta f*asz, jah és még mindig van boszorkány égetés pl: Kenyában nah ilyenkor hol van az istenetek??

Titeket sem mentene meg amikor leég a csontjaitokról a bőr meg a hús.. Undorító az istenetek ennyit róla meg rólatok.

2011. aug. 9. 09:50
 20/23 anonim ***** válasza:
70%

Az önfeláldozás másokért szerintem nem bűn. Ha egy tűzszerész egy épület alatti időzített bombát az utolsó pillanatig próbál hatástalanítani, de nem sikerül, az öngyilkos, vagy hős? Bűnös, vagy nem? "Öngyilkos küldetés"-nek lehet nevezni, de öngyilkosságnak nem.

Jézus Krisztus megakadályozhatta volna, hogy megöljék, ez így van. Egyetlen szavába került volna, mégsem tette. És miért? Azért, mert nem az történt, ami látszólag történt: nemcsak azt tudta, hogy meg fogják ölni, hanem azt is, hogy fel fog támadni, és ezzel megmenti az egész emberiséget. Ha nem akart volna meghalni, eleve el se jött volna a földre, mert már azelőtt tudta, hogyan kell meghalnia, mielőtt emberként megszületett volna. Na, erre varrjál gombot! :)

Jó sokan támadják Jézust mindenféle tetteiért és beszédeiért, amelyek mind igazak voltak. De ez elég durva, és ritkán találkozom ilyennel, hogy pont azért a tettéért vádolják, amivel a mi életünket akarta megmenteni. Ez nem valami hálás dolog. :)

Igazából megbántam, hogy válaszoltam erre a kérdésre, mert ez nem kérdés volt, hanem provokáció. Bocs, hogy bedőltem.

2011. aug. 9. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!