Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A papok tényleg gyerekeket...

A papok tényleg gyerekeket molesztálnak?

Figyelt kérdés
2011. aug. 2. 14:16
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
24%

utolsó:

"Miért csak olyan esetekről beszél, ahol pap az elkövető? Miért nem szerepel háromszor annyi tanár, tízszer annyi szülő a híradóban?"

Azért, mert a tanár, a szülő, nem isten szolgái!

Nem tettek semmilyen fogadalmat, nem mutatják magukat jónak, nem prédikálnak a drogok ellen,a homoszexualitás ellen és az abortusz ellen!

És még kérded? Vajon miért?

Az a pap, amelyik gyerekeket molesztált, az tartott misét, annak adakoztak a hívők és beléjük vetettek megannyi bizalmat a szülők, akiknek a gyermekeik sértettek az ügyben!

Na nagyjából ezért van ez az egész!

És a tanár, a szülő is megkapja a méltó büntetését!

Ezzel szemben az egyház megvédi a papokat...

Ami korrupciógyanús eléggé!

És igen! Ezek miatt vannak ellenük!

Szerintem a hit különben is a világ legnagyobb showműsora!

Mint ahogy azt a vidám vasárnapok is mutatják...

DE EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM, nem általánosítok minden papra és nem szítok tüzet, még ha így is tűnik...

Ez csak az én véleményem!

2011. aug. 6. 00:02
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Az elején leszögezem: nem vagyok katolikus, és nem támogatom a pedofíliát sem, akárki is követi el.

A katolikus egyház több dogmájával nem értek egyet, köztük a cölibátussal sem, melyet a probléma okaként jelölnek meg itt sokan.

A pedofilok pedig betegek v. bűnözők, nem számít, de kapják meg méltó büntetésüket, kivétel nélkül!

De: Azért ne általánosítsunk, kedves kérdező! Mint már előttem is írták, vannak papok, akik molesztálnak gyerekeket, de ezek az összlétszámhoz viszonyítva szerencsére nem képviselnek magas arányt. Azért sem értem a kérdésedet, mert ha nézel híradót v. olvasol újságot, internetes hírportálokat, azokban benne van a válasz a kérdésedre.

A kialakult vitához annyit fűznék hozzá: Igen, a papok és egyéb lelkészek által elkövetett ilyen jellegű cselekmények valóban súlyosak, mert visszaélnek ártatlan kisgyermekek és szüleik bizalmával.

De miért kell összehasonlítgatni másokkal???

Ha meg már mégis ezt tesszük: A pedagógusok is ugyanúgy visszaélnek a bizalommal és a hatalmukkal hasonló esetben. Ugyanis a feladatuk a tanulók oktatása és nevelése, erkölcsi, szellemi fejlődésük elősegítése, stb. Ráadásul az iskola nem választható, hanem kötelező. /Kivéve a magántanulói jogviszonyban állók státusza, de ezzel a lehetőséggel nagyon kevesen élnek, tehát nyugodtan figyelmen kívül hagyhatjuk./

Tehát ha az iskolában probléma van, a gyerek nem tud kihez fordulni (esetleg egy másik tanárhoz); holott az is törvényi kötelessége a pedagógusoknak, hogy adott esetben még a családi problémákkal is fordulhatnak a gyerekek hozzájuk, segíteniük kell(ene) a megoldásban.

És itt aztán áttérhetünk a családra:

Ahogy már írta valaki előttem, az erőszakos cselekmények többsége a családon belül történik. (Én kb. 90 %-ra emlékszem, de nem biztos, hogy pontos az adat.)

És az eseteknek csak igen kis hányada derül ki, ennek is megvannak a maga pszichológiai és szociális okai. Utána kellene olvasni egy kicsit egyeseknek...

És a kérdés: Ez esetben ki él vissza a gyerek bizalmával és a helyzetével? Az a szülő (v. mostohaszülő, nagyszülő, nagybácsi, stb.), akinek a legtöbbet kellene a gyerekért tennie! Akinek - ha már saját magától nem tudná - törvénybe foglalt kötelezettsége a gyermek testi, szellemi, lelki, értelmi fejlődését biztosítani; tilos ezeket veszélyeztetni, stb.

Nem véletlenül létezik a NANE, az Eszter alapítvány, ill. egyéb alapítványok: a családon belüli erőszakot elszenvedő nők és gyermekek száma iszonyatosan magas!

Ugye, nem kell mondani, hogy a tanárok és a szülők általában egyéb szexuális kapcsolat mellett követik el perverz disznóságaikat, nem élnek cölibátusban...

Még egyszer: Bárki teszi is, méltó a büntetésre; csak ne általánosítsunk és ne fals indokokat hozzunk fel.

Tessék, tájékozódás céljából:

[link]

[link]

Elnézést, de valamiért az Eszter honlapját nem tudom megnyitni rendesen, csak keresővel.

2011. aug. 6. 13:24
 23/32 anonim ***** válasza:

Arra a statisztikára meg külön kíváncsi lennék, ami alapján itt az egyik válaszoló kijelentette, hogy a zsidó rabbik között a legmagasabb a pedofilok aránya...

(08-02 19:16-os válasz)

Vagy legalább a hivatkozott hírforrás vonatkozó oldalának linkjét szeretném kérni; előre is köszönöm.

2011. aug. 6. 13:27
 24/32 anonim ***** válasza:
te ennyire hülye vagy vagy csak teszed magad
2011. aug. 7. 15:40
 25/32 anonim ***** válasza:
Akiket én ismerek nem molesztálnak gyerekeket.Inkább csajoznak suttyomban.
2011. aug. 8. 20:19
 26/32 anonim ***** válasza:

Nem volt szándékom senkit összehasonlítani. A kérdés arra irányult, hogy a tanárokról, szülőkről, akiknek szintén óriási felelősségük van, miért nem készül ilyen kimutatás. Miért a papokat szemelte ki a média?

Azzal nem értek egyet, hogy a szülők és tanárok nem Isten szolgái. Gyerekek vannak rájuk bízva, akiknek az életéért felelősek. És bizony ők is papolnak néha drogokról, szexről, alkoholról stb.

Szerintem mindhárom hivatás szent, és égbekiáltó bűn, ha valaki ezzel visszaél. Ugyanakkor nem lenne szabad a valóságos arányokat (szándékosan) felnagyítani, és ezzel azt sugározni, hogy a gyerekek veszélyben vannak. Ez a média hibája, és ők lesznek érte számon kérve.

2011. aug. 8. 20:28
 27/32 anonim ***** válasza:

A média célja konflikust találni, és azt bemutatni, mivel az emberek arra harapnak.

Az, hogy igaz-e vagy sem, szinte már másodlagos. Az újság szelektíven mutat be tényeket, igazságokat, vagy éppen hazugságokat, amelyek mind az a célt szolgálják, hogy konfliktust teremtsenek, vagy mutassanak be, vagy valamilyen nézetet ültessenek el az emberekben.

Az ember, ember, bárhol is legyen, és bármi is legyen a foglalkozása. El tudom képzelni, hogy a papok között vannak ilyen emberek is. Nem, nem szabad elnézni, de nézzük csak meg, hogy a médián keresztül mivé válik ez a dolog: az emberek bizalmukat veszítik a papokban/katolikus egyházban – ez az eredmény.

A kérdés az, hogy miért akarná ezt a média, illetve azok, akik a médiát irányítják?

2011. aug. 9. 09:53
 28/32 anonim ***** válasza:
48%

előzőekben irják:.... A Merkázi izraeli hírportál szerint a legtöbb pedofil, aki egyben aberráns szadista is, az ortodox zsidók rabbik közül kerül ki. Erről éppen ma tartott tájékoztatót Simson Náhum főfelügyelő, a Jeruzsálemi Körzeti Rendőrség Központi Egységének parancsnoka....

Az internet korában nehezebbé vált hazudni. A hired a kurucinfon vagy a Magyar Hirlapban jelent meg, de te még ennek a kétes hirnek is csak a felét adtad tovább.

Eredetileg arról volt szó, hogy egy frissen alakult szekta tagjait -három férfi és hat asszony - tartóztatták le, mert a szekta előirásai szerint gyerekekkel és a szekta asszonyaival viselkedtek - a gyanú szerint - pedofil stb módon.

Engem nem ingattál meg abban, hogy a legtöbb frusztrált és pedofil pap a katolikusoknál van. Egyébként a cölibátus csak részben oka.

Itt bármit tehetsz, elég ha gyónsz majd megbánod és imádkozol egyet, máris minden ok.

2011. aug. 9. 10:17
 29/32 anonim ***** válasza:
kedves utolsóelötti valahol, a mediatöbbség igenis az egyhéázak oldalán van, sőt minden fideszes media. ugy néz ki, mintha itt nem 10 % lenne a templomosok aránya , hanem 90%
2011. aug. 9. 10:26
 30/32 anonim ***** válasza:
Én katolikus suliba jártam, ott volt egy pap, akinek volt felesége mi előtt pap lett. Elég furák voltak a papok, de nem hinném hogy gyerekeket molesztálnának, de ki tudja...
2011. aug. 9. 14:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!