A papok tényleg gyerekeket molesztálnak?
A kerdes is oriasi altalanositas.Sajnos valoban volt nehany ilyen eset,foleg a katolikus egyhazban,de ezeket a media fujta fel annyira sikeresen,hogy ma mar minden katolikus plebanosrol a gyerekmolesztalas jut az emberek eszebe.
Szoval a lenyeg: az egyhazi hivatast uzok kozott is van sajnos ilyen ember,ugyanugy,mint barmilyen masik szakmaban (pl. ahogy tudom,statisztikailag a testnevelotanarok kovetik el a legtobb visszaelest a rajuk bizott gyerekekkel szemben),de ez nem jelenti azt,hogy minden pap gyerekeket molesztalna.
Gondolkozzunk el egy kicsit.
Fogadalom, annak megszegése.
Elég aljas és mocskos módon..
Akkor? Gondolhatod, ha egy megteszi, lesznek "követői"!
Nem? Egyik látja, a másik is megteszi, mert "jó"!
És egymást mossák tisztára, mert érdekük!
Korrupt...
És a média felfújja? Hát még jó!
Gondolkozzon már el mindenki!
És ott papolnak a misén, az urnába pénzt rakunk, mögötte meg lehet, hogy épp a mi fiainkat meg lányainkat molesztálják!
Ne haragudjon meg senki, akinek nem inge ne vegye magára, nem sértésből írtam!
De TÉNY, hogy ezt igenis fel kell fújni!
Mert képmutató, romlottlelkű emberekről van szó, akiket még támogat is az egyház! Sőt pénzzel a társadalom is!
Tehát igenis lépjenek fel ellenük!
Isten legborzalmasabb haragjával!
Mert ezt nem bocsájtja meg nekik az biztos!
Nuku 1.000.000 miatyánk meg 20.000.000 üdvözlégy!
De ez csak az én véleményem!
Kedves utolso!
En sem azt mondom,hogy el kell tusolni az ilyesmit (amugy sem vagyok katolikus,tehat a sajat felekezetemre nem vet rossz fenyt).De sajnos teny,hogy a mediatobbseg finoman szolva sincs a keresztyen egyhazak partjan,tehat megragadja az alkalmat,hogy lejarassa a vallast.Leszogezem,nem vagyok antiszemita,de erdekes modon a New York-i rabbik botranyaival nem volt tele a hirado,viszont ha egy plebanosrol derul ki ilyesmi,akkor hatalmas hacacare van.Es a problema az,hogy nem XY-t itelik el szemely szerint,hanem az egesz egyhazat.
A katolikus egyház végre lépjen túl a XI. századon és szüntesse be a cölibátust! A házasság még mindig jobb megoldás, mint a pedofilia. Aki pedig még a házasodási lehetőség után is gyerekeket molesztál, azt dobják ki és jelentsék fel. De mit várunk egy olyan Rómától, amely begyöpösödött agyú vének gyülekezete?
Egyébként úgy tudom, Izraelben lecsaptak a hatóságok a pedofil rabbikra, nem volt titkolózás.
Utolsó előtti!
Az a baj, hogy nem rekeszti ki az egyház ezeket az embereket!
Ha kirekesztené, akkor nem az jutna az eszembe majdnem minden papról, hogy lehet olyan ő is...
Mivel nincsenek meglincselve és kizárva, így lehet akárki közülük, büntetlenül!
A rabbikról annyit, hogy sokkal nagyobb befolyásuk van mindenre és mindenkire!
Így nehezebb megfogni őket...
De ez csak az én véleményem!
Amúgy én nem veszem az összes keresztény papot egy kalap alá!
Ismerek papot, akiről az életbe nem tudnék elképzelni ilyesmit...
Jó látom átláthatóbban kell fogalmaznom!
Melyiket fújja fel jobban a média?
Ha egy városszéli kissebségi lop autót, vagy egy átlag magyar, vagy egy rendőr?
A rendőrt fújják fel!
Valaki, orvossággal telinyomott valakit!
Gondatlanságból elkövetett emberölés!
Egy roma öl így, vagy egy rendőr, vagy egy orvos?
Az orvost nyomatják a lapok!
Ha gyerekek molesztálásáról van szó, lehet tanár, lehet roma, lehet orvos, mindegy! mert mindegyikből kinézzük!
De egy pap!?!?
Őróla senki nem hitte volna!
Végülis ennyi!
A gyerekmolesztálás sajnos mindenhol előfordul: iskolában, otthon, egyházban is. A legtöbb molesztálást a szülők követik el, de ez derül ki a legritkábban. Készítettek erről statisztikát, és a szülők és tanárok jóval nagyobb arányban követnek el ilyen bűncselekményt, mint egyházi személyek. Ha érdekel, felrakom ezt a statisztikát. Tehát azt mondhatjuk, hogy a gyerek nagyobb biztonságban van papok mellett, mint iskolában vagy akár a saját szüleinél.
A média mint tudjuk, képes a bolhából is elefántot csinálni, ha akar. A pénze megvan hozzá. Kérdem én: ha több molesztálást követnek el iskolában vagy a családban, akkor miért nem szól ezekről egy árva szót sem a média?
Miért csak olyan esetekről beszél, ahol pap az elkövető? Miért nem szerepel háromszor annyi tanár, tízszer annyi szülő a híradóban? A válasz nem túl meglepő: mert az egyház szálka a szemükben. Az egyház tudatosan szembe megy a fogyasztói társadalommal, és sok, manapság trendi dologgal (homoszexualitás, abortusz, drogok stb.)
Az egyházban ellenséget látnak. Ez nem új. Már a kommunizmusban is az árral szemben ment az egyház, ezért is üldözték nyíltan. Ma vallásszabadság van, ezért ha nyíltan nem tehetik, burkoltan támadnak. Az egyház ezt vállalja, és túl fogja élni, mint ahogy már számtalan diktatúrát és rendszert túlélt. Viszont az is fontos, hogy minden bűntettet komolyan megbüntessenek egyházon belül, hogy semmi ok ne lehessen a botrányra. Rágalom úgy is lesz.
Tehát röviden:
Az egyház még mindig az egyik legbiztonságosabb hely egy gyerek számára.
Rossz esetek előfordulnak, a média miatt tűnnek sokkal gyakoribbnak, mint amilyenek valójában.
Az egyházat ezután is támadni és rágalmazni fogják, szerintem a mostaninál még durvábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!