Mit gondoltok az adventistakrol?
Anélkül, hogy ismerném a ezt a vallást, ugyanolyannak tartom, mint a többit:katolikus, református, buddhista, zsidó. Amelyik vallás nem destruktív, a törvények és az erkölcsi szabályok betartását követeli,és nem erőszakos térítő, az hasznos az egyénnek és a társadalomnak.
Mondom ezt úgy, hogy ateista vagyok.
Nem sokat tudok róluk, pedig voltam egyszer pár napig egy olyan gyerektáborban, ami ebben a szellemben volt. De Különösképpen semmi sem tűnt ki. sokat olvasnak imádságokat, példabeszédeket, és már péntek délután a szombatra készülnek. Ezt ebben az esetben úgy kellett érteni, hogy a tábor a Balaton partján volt, de pénteken ebéd után már nem lehetett strandolni, mert az munka.
Ilyen szempontból nekem egyik felekezet sem szimpatikus, mert egyszerűen képtelen vagyok elfogadni, hogy a szórakozás, olvasás az munka, de az imádkozás, elmélkedés (semmittevés, unatkozás) megengedett. Nem azt mondom, hogy néha nem esik jól elmélkedni, de nem egész nap!
Ami meg a szombatünneplést illeti, aki nem tartja meg, annak miért fáj, ha valaki pihen egy meghatározott nap? Ha azt mondom, hogy katolikus vagyok és nem robotolok vasárnap, azon sokkal kisebb megütközést váltok ki, mintha azt mondanám, hogy én a Bibliai szombat napot tartom meg.
Nem esznek disznóhúst. És? Én például sem a csigát, sem a rákot, sem a krokodilt nem eszem. Ez miért baj? A baj ott kezdődik, ha esetleg, mondom csak esetleg egy gyülekezeti tag enne disznóhúst, mert szereti, és ez megütközést, botránkozást váltana ki a gyülekezet tagjaiból, sőt még ki is tagadnák. Innentől lehetne megfeddni a gyülekezet tagjait. Az, hogy alapból nem eszik a disznóhúst, mert Isten igéje megemlíti, hogy azt inkább ne, az miért baj, ha betartják? Nekem nem fáj, szerintem másnak sem.
"Ami meg a szombatünneplést illeti, aki nem tartja meg, annak miért fáj, ha valaki pihen egy meghatározott nap?"
Nem fáj, csak akkor, kamaszként egy nyári táborban a Balaton partján.
A többit meg azért mondtam, mert mi lenne, ha tagja lennék egy ilyen közösségnek. De amúgy tőlem más azt csinál, amit akar. Sajnálom, hogy nem úgy jött le az, amit mondtam, mint ahogy szántam.
Sziasztok!
Érdekes volt elolvasni, hogy egy kivülálló hogyan szemléli a mi vallásunkat.
Azt én is hibának tartom, ha valaki a gyerekeikre erőlteti a vallását - függetlenül attól, hogy milyen vallásról beszlünk - nekem is az a tapasztalatom, hogy a gyerek, mire felnő, vallásellenes lesz. Ezért én nem teszek így, és nem látom, hogy a gyülekezetünkban más így tenne. Mivel gyakorlott gyermektanító vagyok így tapasztalatból beszélek.
Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy református családban nőttem fel és 20 éves koromig nem is találkoztam adventistákkal. Amikor tudatosan kerestem olyan embereket akik mélyebben értik a Biblia igazságait, és a gyakrolatban is megtartják azt amit megértettek akkor találkoztam az adevntistákkal. Szinte minden felekezetben jártam már előtte, de itt találtam meg azt, amit kerestem.
Üdv. Péter
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:16
Nem a válaszodra reagáltam. A kérdés felvetésére reagáltam, mert én úgy értettem a kérdést (rosszul), minta a szombatünneplést és a disznóhús nem evést gondolná az adventista vallás furcsaságának. A tévedésemért elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!