Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, mit gondoltok a tudósok...

Hívők, mit gondoltok a tudósok által felfedezett más naprendszerekről, más galaxisokról? Szerintetek tényleg léteznek, vagy csak Isten által generált illúziók?

Figyelt kérdés
Valamint ha jönne egy UFÓ és teljesen más vallásban hinne, vagy ateista lenne, hogyan reagálnátok rá?
2011. júl. 25. 01:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
28%

A hívők hisznek benne, hogy a Biblia Isten szava.

A "Miért ne?" számomra nem indok.

2011. júl. 25. 21:03
 12/28 Tyler913 ***** válasza:
60%
Beszaras...Igen,a Biblia a Szentlelek altal ihletett.De attol meg emberek irtak,egy adott kor egy adott kontextusaban.Ilyen logika alapjan a dinoszauruszokban sem hiszel?Sot,mondjuk a mikroszkopikus elolenyekben sem,csak azert,mert a Biblia nem ir roluk?
2011. júl. 25. 21:14
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 02:48

500 évvel ezelőtt még az is "biztos" volt, hogy a Föld lapos korong, 200 évvel ezelőtt még az is biztos volt, hogy Isten az egekben van...

2011. júl. 26. 02:06
 14/28 anonim ***** válasza:
54%

Elvileg az embert isten a saját képére teremtette. Ha megjönnek az UFO-k, és tök máshogyan néznek majd ki, akkor vajon őket kinek a képére teremtette? :)

Ja tudom, a sátánéra :D

2011. júl. 26. 05:30
 15/28 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem kizárt dolog, hogy csak mi emberek élünk ebben az egész naprendszerben. A világ túl nagy ahhoz, hogy ilyen "kevesen" éljünk benne. Csak még nem találtunk egymásra.
2011. júl. 26. 17:40
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem kizárt dolog, hogy csak mi emberek élünk ebben az egész naprendszerben. A világ túl nagy ahhoz, hogy ilyen "kevesen" éljünk benne. Csak még nem találtunk egymásra."

Egy kicsit elírtad, vagy nagyon keveset tudsz a világról...

A Naprendszer hihetetlenül kicsi még egyes csillagokhoz is, nem hogy egy egész galaxishoz viszonyítva. Az egész univerzumról meg ne is beszéljünk...

És bár én ateista vagyok, de szerintem csak a legaljasabb szekták akarják ezt elhitetni a híveikkel, mert minden épeszű ember fel tudja fogni, hogy ezek valóságosak.

Vagyis, ha Isten tényleg egy isten, akkor simán meg tud teremteni, egy ekkora világot is.

2011. júl. 26. 22:16
 17/28 Srapnel ***** válasza:

"Ha szigorúan materialista oldalról nézzük, akkor nem túl valószínű, hogy létezik élet más bolygón is, vagyis valószínűbb, hogy nincs, mint hogy van."

Sajnos a valószínűséget pontosan nem ismerjük, így az is lehet, hogy mi vagyunk egyedül, de akár az is, hogy az univerzum tele van élettel.

"Egyszerűen nincs szüksége Istennek más civilizációra. Miért is lenne?"

Más galaxisokra miért van szüksége? Pláne olyanokra, amik szemmel nem is láthatók.

"az úgy gondolja, hogy a nagy számok törvénye alapján máshol is kialakulhatott magától"

A nagy számok törvényének ehhez semmi köze.

2011. júl. 27. 09:20
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi a bizonyítéka rá a sok vallásos embernek, hogy nincs máshol élet? Most kérdezhetik, hogy nekem mi a bizonyítékom rá hogy van. Nekem semmi, de valószínűbb hogy van élet, hisz mi fel sem tudjuk fogni mekkora a világegyetem. De azért olyan erősen kimondani hogy nincs, ráadásul bizonyítékok nélkül, ez azért a nem józanul gondolkodás.
2011. júl. 27. 11:27
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
én vallásos vagyok de ettől még úgy gondolom hogy van élet máshol.
2011. júl. 27. 15:48
 20/28 eric_one ***** válasza:
62%

1Móz 3,20

Nevezte vala pedig Ádám az ő feleségét Évának, mivelhogy Ő LETT ANYJA MINDEN ÉLŐNEK.

"Te komolyan erre alapozva jelented ki,hogy a galaxisok milliardjait magaban foglalo univerzumban nincs mashol elet?"

Igen, komolyan! Most döntsd el hogy hiszel Isten beszédében vagy nem, de ne szelektálj.

Egyébként a biblia tudósítása szerint 3 égboltozat van. Az első a föld légköre vagy levegőég, a második a világűr, és a harmadik ami körülveszi a világűrt az már a menny. Ezt úgy képzeld el hogy rajzolsz egy kört, bele egy kisebb kört. Ezért ha egy hívő felemeli a kezét az égre, akár északon vagy délen, mindig a menny felé fog imádkozni. Tehát el kell fogadni hogy a világűr nem végtelen, mint ahogy azt próbálták el hitetni.

Egy hívő ha megtalálja hitének forrását mindenre választ kap, egy hitetlen mindig keresni fogja azt.

2011. júl. 28. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!