Isten egoista?
Az a helyzet, hogy a Bibliából kiderül, hogy csak Isten van, nincsen más rajta kívül, így Önszeretete kiterjed mindenre, ami létezik, hiszen minden Önmaga...és azért van a parancsolatban, hogy Őt imádják, mert ha csak egy részletét imádja valaki, nem a teljes Egészet, akkor nyer teret az önzés, egoizmus...hiszen részekben tekintés van ekkor, így az Önszeretet előnyt fog valamivel szemben élvezni...:)
üdv
26/F
LastOne.Left
12:37 "A kérdésed hülyeség"
Azzal egyetértek, hogy a kérdéssel van a baj. Pont mint ez a példa: Ha isten mindenható és neki semmi sem lehetetlen, akkor tud olyan nehéz sziklát teremteni amit nem tud felemelni? (Azért elgondolkodtató) :)
Szerintem a kérdéssel nincs baj, a történelem során sok olyan esemény történt, ami ha Isteni csoda vagy mi volt, akkor elgondolkoztató, hogy nem egoizmusból történt e. És igaza van a kérdezőnek, hiszen a 10 parancsolatban is benne van, 3 törvényben is arról van szó, hogy őt imádjam.
Egyébként van valami amit nem értek, viszont tényleg így van. Tehát adott egy megkeresztelt ember, viszont egy utolsó gyilkos, rabló stb, halála utolsó pillanatában meggyón és a mennybe jut. Adott egy másik ember, aki nem keresztény, viszont nagyon szép életet él, jótékonykodik segít másokon stb,viszont nem hisz, éppen ezért a pokolba jut. <-- ez egy bizonyíték arra, hogy Isten egoista, nem? Eben a teóriában nincs semmi logika, csak annyi, hogy egoista az, aki kitalálta. Ezt az egyház mondta, ők állítják ezt, tehát vagy az egyházzal van baj, vagy pedig Istennel.
Arról nem is beszélve, hol volt az Isten, amikor az ő földi helytartói, az egyház búcsúcédulákat árusított? És azt sem értem miért kell egy papnak meggyónnom valamit, ha van Isten úgy is tudja, hogy megbántam ezt vagy azt, de egy Földön tanult ember nem bocsájthat meg nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!