Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Fallikus szimbólum a vallásokb...

Fallikus szimbólum a vallásokban (többek között a kereszténységben is)? (Részlet lenn)

Figyelt kérdés

Nézelődtem a neten, mert az egyes vallásokról kerestem adatokat, leírásokat. Közben olyan dolgokra bukkantam, hogy rendesen ledöbbentem. :)

Arra lennék kíváncsi, hogy most csak egyesek a vallás/hit lejáratásának céljából terjesztik az ilyesmit, vagy valós tényeken alapulnak az utalások.

Pl. azzal tisztában vagyok, és nem lepett meg, hogy vannak úgynevezett termékenységi kultuszok (még mai napig is).

Na de az, hogy a síva-hit egyik jelképe, amiről eddig azt hittem, oszlop (amely a "földet" köti össze sz "éggel"), most egy leírásban olvastam, hogy az valójában Síva ivarszerve (fallosza), siva lingam.

Ami még nagyobb döbbenetet váltott ki bennem, az az, hogy maga a kereszténység sem mentes a fallikus elemktől eredetileg. Pl. maga a kereszt is eredetileg fallikus alakú volt, csak az idő során alakítgatták olyanná, amilyennek mi most ismerjük. De ha kutatni kezdünk a kereszt eredete után, érdekes leírásokat találhatunk.

Kimondható tehát az, hogy a vallások (eredetileg!) fallikus szimbólummal is rendelkeznek? Amit talán a 'teremtés', 'termékenység' stb. meg is magyarázhat? Hiszen a 'teremtés' nem választható el emberi felfogásban a férfi/nő egyesülésétől.

Phallic elemnts in religions stb kulcs szavakkal keresve olvasható konkrét oldal(ak). (Csak azért, nehogy bárki azt higgye, hogy most én vagyok a hülye, vagy valami más... :) ) Én is csak kutatás közben találkoztam ezzel most.

2011. ápr. 26. 02:32
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

ma 00:45-kor írónak!

Legyél szíves mellőzni a vulgáris szavakat! Továbbá nem én bizonygatom, hanem több olyan oldalt találtam, ami igenis arról szól, amit a kérdésemben kiírtam. Amint azt us írtam, hogy engem is meglepett.

Továbbá nem azt írtam, hogy a ma ismert kereszt az egy phallos, hanem azt, hogy annak eredetében is fellelhető a fallikus szimbólum.

Mégegyszer kérlek, ne itt éld ki a vulgaritásodat!

2011. ápr. 30. 23:37
 12/14 A kérdező kommentje:

[link]

Ezen az oldalon is találhatók különböző keresztek.

Illetve itt olvasható ez is, ami egyéb olyan idegen nyelvű oldalakra is le van írva, amelyek vallással foglalkoznak! Tehát az ne tévesszen meg, hogy a most linkelt oldal tetoválásról szól, stb stb.

"Az egyik elmélet szerint a kereszt egyedi alakja a férfi és nő isteneket, Osiris-t és Isis-t ábrázolja. Eszerint a kereszt a férfi falloszt és heréket jelképezi, míg az ovális alak az anyaméh.

A kereszt és a kör egyesítése a menny és a föld egységét jeleníti meg."

2011. ápr. 30. 23:41
 13/14 anonim ***** válasza:

"Arra lennék kíváncsi, hogy most csak egyesek a vallás/hit lejáratásának céljából terjesztik az ilyesmit, vagy valós tényeken alapulnak az utalások. "

Kedves kerdezo! Jordan Maxwell "munkassagat" ismerve 100%-ig biztos vagyok abban, hogy a keresztenyseget akarja lejaratni. Amugy Maxwell a NewAge egyik elohirnoke, es ennek terjeszteset osszeszovi egyes osszeeskuves elmeletekkel a szabadkomuvesekrol. Termeszetesen mint minden hazug, Maxwell is le lett leplezve, ha tudsz angolul nezd meg ezeket a videokat.

Jordan Maxwell (The Naked Truth) Debunked by Benjamin Stanhope (Complete)

http://www.youtube.com/watch?v=OxEaxu-dA3g

Debunking Jordan Maxwell The Movie (full video)

http://www.youtube.com/watch?v=eKBCEBfIdCw

2012. szept. 28. 00:39
 14/14 A kérdező kommentje:

13. válaszoló!

Köszi a válaszodat!

Engem az is érdekelne, hogy a saiva hitben a sivalingam mi? Ugyanis a NYUGATI "filozófusok" látnak bele vulgaritást.

Hogy ez is lejárató jellegű volna?

Ha hindu oldalakon olvasok róla, akkor ezt szinte sértésnek veszik (mint ahogyan a keresztények is azt, ha valaki belemagyarázza a dolgokat a kereszt alakjába).

Mégegyszer köszi a választ!

2012. szept. 28. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!