Ha így van, akkor miért kell konfirmálni? (bővebben lent)
Szia!
Amikor még én konfirmáltam közel 30 évvel ezelőtt, akkor nem csak a bibliai történeteket, és hitvallást kellett ismerni, de még a gyülekezeti énekek közül is néhányat.
A konfirmációval vállik az ember a gyülekezet teljes jogú tagjává, ez tulajdonképpen egy hitvallás kellene legyen, amiben a konfirmáló megerősíti a keresztségben vállalt fogadalmat. Szerintem ami most megy annak semmi köze ehhez (tisztelet a kivételeknek). A nagy történelmi felekezetek már a keresztségtől tagként kezelik a híveket, függetlenül attól, hogy egyáltalán járnak-e közösségbe...
Én többek közt ezért is hagytam ott őket, és csatlakoztam egy olyan felekezethez, ahol felnőtt keresztség van, ahol a tagokat akár évekig tanítják a hitelvekre, ahol a gyülekezet bizottsága hallgatja meg több órán keresztül a csatlakozni kívánót ahol meggyőződnek annak valódi hitéről, és így ajánlják azt a gyüklekezetnek, ahol a keresztség után rögtön szolgálatokat kap, és aktívan részt tud venni a közösség életében. Ha valaki nem a hitelvek szerint él, és többszöri figyelmeztetés után sem változtat ezen azt a gyüklekezet kizárja. Régen egyébként ez minden protestáns felekezetnél bevett gyakorlat volt, függetlenül a csatlakozás módjától (keresztség, vagy konfirmáció).
Üdv. Péter
Lutheranizmus: 1 előre megbeszélt kérdés.
Katolicizmus: 118 kérdés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!