A Sátán megvezette a Bibliai prófétákat?
a Bibliában Isten ugyanannak a prófétának,vagy más prófétáknak egy adott dologról kijelent vmit.és annak az ellenkezőjét is.ezt nem mondhatja ugyanaz az egységes igazságot képviselő Isten,hiszen az hazugság lenne.akkor tehát ki mondta,mi erre a magyarázat?
15:05
Az a baj, kedves kérdező, hogy a kereszténység nem hippi-vallás, noha most ez a divat. És az, aki nem érti meg a kereszténység lényegét, a krisztusi szeretet lényegét. Annak csak ennyi, semmi több. Aki csak hippi-módra érti meg a szeretetet, akkor semmit nem értett meg a Bibliából.
"ha tényleg a felebaráti szeretetet lenne a lényege,mint amit Jézus is tanított."
Az a baj, hogy elsősorban nem ezt tanította, hanem a hitet, a megtérést, és Istent, mint Önmagát kinyilvánította, és a megváltást hirdette, mely szeretet nélkül üres. Ahogyan a szeretet hit nélkül is üres. Istenben minden attribútum tökéletesen megtalálható, ezért nemcsak szeret, hanem igazságos is.
Jézus egyik kezével ítél, de másik kezével mindig megbocsát. Hisz mondott ilyet is:
"Ellenségeimet pedig, akik nem akarták, hogy királyuk legyek, hozzátok ide, és öljétek meg szemem láttára." (Lk 19, 27)
"Aki meg akarja találni életét, elveszíti, aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja. (Mt 10,39)"
"a felebaráti szeretetet lenne a lényege,mint amit Jézus is tanított."
Jézus valóban tanított a felebaráti szeretetről, azzal van a gond, hogy sokszor ezt túlhangsúlyozzák, pedig Jézus minden tanítása egyenrangú, semelyik sem fontosabb a másiknál, nincs olyan amelyik kevésbé, vagy amelyik jobban érvényes.
Márpedig Jézus ilyet is mondott:
„Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza népe.
Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, az nem méltó hozzám; aki jobban szereti fiát vagy leányát, mint engem, az nem méltó hozzám; és aki nem veszi fel keresztjét, és nem követ engem, nem méltó hozzám. Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt.” Mt. 10,34-39
Kedves KÉRDEZŐ !
A Biblia nem ellentmondásos. Hanem ellenkezőleg: ÖSSZEHANGOLT ÉS ÉRTHETŐ, azonban hiába ülsz neki csak úgy olvasgatni a 3-ik oldalnál becsukod, és feladod, mert nagyon kemény. A Bibliai igazságok megértése abban rejlik,hogy TANLMÁNYOZOD azt Jehova - a biblia szerzőjének - földi szervezetével. hidd el, azonnal érthető lesz mindaz, ami ellentmondásosnak tünt.
Jehova szelleme nélkül a biblia nem érthető ! vagy félreérthető !
A szent szellem ÉRTELMET ad, és tisztánlátást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!