Hívők! A héten elgázolt két kisgyereket egy autós és meghaltak. Mi értelme volt így az életüknek? Miért nem mentette meg őket az Isten? Miért nem mutatta meg mindenható erejét?
Volt szabad akaratuk és nem figyeltek körültekintően az úttesten.
Az anya nem törődött velük, ki sem ment eléjük a buszhoz.
"Ez így van jól..." Isten útjai kifürkészhetetlenek.
Osi kerdes,hogy miert engedi Isten a rosszat.En nem akarok sokat rizsazni: mondhatnam,hogy "az Ur utjai kifurkeszhetetlenek".
De en inkabb azt nem ertem,miert hiszik azt egyesek,hogy Istennek az a dolga,sot kotelessege,hogy mindent ugy csinaljon,ahogy mi jonak gondoljuk,es hogy megmentse XY-t.O nem a mi szolgank! Mi vagyunk az O szolgai,ergo nem kerhetjuk szamon,kit ment meg es kit nem.Tegyuk meg,ami tolunk emberileg telik,a dolog isteni reszet pedig bizzuk ra.
Mert a Sátán e világ fejedelme. Teljesen jogos hatalmat gyakorol a világ felett, és azon mutatja meg mindenható erejét, aki kéri, aki nem annak az életébe egyszerűen nem avatkozik bele. A gyerekek? A szüleik döntenek a sorsukról szerintem, ameddig erre az önálló döntésre (megtérés) nem képesek, addig a szüleiket nézi Isten, illetve a Fiát!
Üdv. Gábor
14:01
Nahát, milyen elképesztően jogos és igazságos dolog lenne istentől, ha a szülők bűnét verné le az ártatlan gyerekeken XD
" Tudom, hogy ez most kicsit rideg lesz, de ha Isten teremtette őket, miért ne ölhetné meg őket? Milyen alapon kérjük számon? Isten nem a télapó, meg kívánságműsor, az élet meg nem rólunk szól. Ennyi. "
Kedves levélíró !
Ez rettenetes elképzelés Istenről. Valóban nem télapó, ezért nem ülteti az ölébe a gyerekeket cukrosbácsi módjára, de azért kérlek gyilkosnak vagy pszihopatának ne képzeld már Istent!
Nem azért hozta létre az élet folyamatát, hogy szórakozásból elvegye azt. A halál oka /következménye a bünnek.. . nem Isten akarta, hogy FÜGGETLENÍTSE magát az első emberpár ( akik nekünk a szüleink ) tőle, hanem Ádám és Éva választotta ezt a csodálatos jövőt az utódainak. Isten ezt is orvosolta, hisz Jézust adta az ádámi bünért.. így aztán NEM GYILKOS,HANEM MEGMENTŐ! nem is akármennyire, hisz egyikünk sem lenne erre képes.
A halál most még létezik, milliók halnak meg naponta, hisz IGAZSÁGTALANSÁG uralkodik a világban sátán irányításával, de a JÓ HÍR ( = evangélium ) az, hogy VÉGE LESZ HAMAROSAN. Tehát a 2 kisgyermek ( ahogy a többi milliárd gyermek is ) visszakapja az élet lehetőségét, azonban nem egy tökéletlen ideig - óráig tartó létben, hanem ÖRÖKKÉ.
Kedves utolso valaszolo!
Nagyon sokszor latom feltunni azt az ervet,hogy "az egyhaz lehuzza az emberek megtakaritott kis penzet".Nem igazan ertem,mire gondolsz.Fizetsz egyhazfenntartoi jarulekot? Adakozol perselypenz vagy egyeb adomanyok formajaban? Ha nem,akkor miben huz le teged az egyhaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!