Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem keresztény emberkék!...

Nem keresztény emberkék! Milyen benyomásotok van a környezetetekben élő keresztényekről?

Figyelt kérdés
Nem általánosítva, hanem személyes tapasztalatok alapőján, őszintén.
2011. ápr. 8. 22:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
29%

"És hogy fér össze benned a baloldal egyházellenes és vallásellenes világszemlélete a kereszténységgel?"

Én a szabad demokráciát jó dolognak tartom. Élni és élni hagyni. Szerintem a jobb oldal súlyosan árt a kereszténységnek, ahol az állam és egyház szétválasztása alapelve kéne legyen.

"mivel szerintem minden igazi kersztény egy kicsit "kozmopolita","

A katolikusok és a karizmatikusok valóban, de mondd csak ezt egy reformátusnak, akinek magyar zászló lóg a templomban és himnuszt énekelnek az istentiszteleten."

Én azt mondtam, minden igazi keresztény. Engem nem érdekel, hogy az illető katolikus vagy reformátusm, mert ezek csak földi szavak. A kersztény Jézus követője és az Atyában, a mindenség Istenében hisz. Nem a Magyarok Istenében, mert Istent nem lehet százlók mögé bújtatni.

2011. ápr. 10. 14:46
 12/13 titak ***** válasza:
35%

Szomszéd nénim egy hithű katolikus.

Egész nap káromkodik szebbnél-szebb frázisokkal, leszidja az eget is az égről. 20 forintért levágatná fél kezét, 50-ért mindkettőt. Az unokájával csúnyábban beszél mint más a kutyával.

De ez nem baj, mert minden este elmegy gyónni, és már tisztán, feloldozva felszik le.

2011. ápr. 15. 10:10
 13/13 anonim ***** válasza:
43%
Én sok keresztényt ismerek, nagycsaládosokat, akik őszintén megélik a hitüket. Persze mindenhol vannak problémák, de ők számomra hitelesek, nincs velük baj, becsületesek és mindig segítenek.
2011. ápr. 17. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!