Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hol kereszteljem meg a fiam?

Hol kereszteljem meg a fiam?

Figyelt kérdés
Mert itt a mi papunk nem akarja mert csecsemő korában kellet volna és most 2 éves múlt-Azt mondta."Majd 10évs korban ,persze ha ő is akarja ....De én nagyon szeretném.Tudom eddig miért nem tettük ,ennek számos oka van .
2011. febr. 23. 20:58
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

SEHOL!

Majd, ha felnő megkeresztelkedik, ha akar és ott, abban az egyházban ahol akar. A gyerekkeresztség az egyik legnagyobb butaság...

2011. márc. 4. 22:23
 22/26 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok, csak lemaradt.

A Bibliában sehol nincs szó gyerek keresztségről! A gyerekeknek nincs eredendően bűnös lelkük, ellenben a katolikus tanítással, ők nem bűnösök, csak a bűnre hajló emberi természetet öröklik (sarx). Nem véletlen, hogy a legnagyobb létszámú keresztény egyház a Katolikus Egyház. Az már más kérdés, hogy hányan gyakorolják a vallásukat...

Ahogy Luther mondta: "a Bibliát a nép kezébe kell adni," hogy minél többen elolvassák és ne csak felületesen.

Ja és nem vagyok megkeresztelve és a gyerekeim se.

2011. márc. 4. 22:46
 23/26 anonim ***** válasza:

"A Bibliában sehol nincs szó gyerek keresztségről! A gyerekeknek nincs eredendően bűnös lelkük, ellenben a katolikus tanítással, ők nem bűnösök, csak a bűnre hajló emberi természetet öröklik (sarx)."

Ez megint egy csúnya ferdítés. A katolikus tanítás szerint az eredendő bűn noha rajtuk van, de ha meghalnának, nem esnek ítélet alá, mint azok, akik nem tudták életükben Krisztust megismerni.

Azért keresztelnek csecsemőket, mert nem tudjátok, miféle átoktól szabadul meg, és miféle áldást kap az életében.

Kérdezőnek:

Ez mindenkinek előnyös! Ne tessen hallgatni a vallási liberalizmus híveire, azonban tessen fiát vallásosan nevelni, hogy oly lelki gyümölcsökben gazdagodjék gyermeke! Azok, akik a világi profanizmusban tudtak csak megkeresztelkedni, tessék elhinni, sokkal nehezebb dolguk van, mint azoknak, akik minél előbb részesülnek Krisztus megszentelő kegyelmében. De csak akkor, ha ezt a szülő is komolyan gondolja!

2011. márc. 14. 21:57
 24/26 Girlnextdor válasza:
lenyegtelen hogy hisz e valaki abban hogy a keresztseg alltal eltorlodik az eredendo bun...ez egy szep kereszteny szokas:) es a papnak nincs joga azt modnani, hogy o biza nem kereszteli meg csak 10 evesen. Szerintem ezt az esetet jelentsetek a puspoknel! es masik dolog milyen mar az hogy 2evesen nem de 10 evesen igenis megkereszteli...legyunk mar komolyak...es 10 eves kisgyermek el tudja donteni hogy o milyen vallasu is akar lenni igazabol. a keresztseget az elsoaldozast vagy konfirmalast es minden ilyen formai vallasos szertartast csak azert tartanak ilyen kicsi korban, hogy a gyermek szokja a kereszteny gondolkodast. Az igazi dontesek ugyis felnott kroban szuletnek ezekben a kerdesekben
2011. márc. 23. 15:05
 25/26 anonim ***** válasza:
Kereszteld csak meg, aztán 20 év múlva úgy utálja majd a vallást, mint sok ismerősöm, akiket megkereszteltek...
2011. márc. 24. 14:56
 26/26 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg előtte!
2011. júl. 13. 00:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!