Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hol kereszteljem meg a fiam?

Hol kereszteljem meg a fiam?

Figyelt kérdés
Mert itt a mi papunk nem akarja mert csecsemő korában kellet volna és most 2 éves múlt-Azt mondta."Majd 10évs korban ,persze ha ő is akarja ....De én nagyon szeretném.Tudom eddig miért nem tettük ,ennek számos oka van .
2011. febr. 23. 20:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

22:01-es:

"Egyébként ne a gyerek döntse el."

Miért is?

2011. febr. 23. 23:14
 12/26 anonim ***** válasza:

"Ezzel nyerhet, hogy lehet később egy szép egyházi esküvője. Esetleg jobban megismeri az európai kultúrát és bizonyos döntésekben talán keresztényként dönt."

- Ez a lehetőség még akár előttem is fennáll, pedig nem kereszteltek meg gyerekkoromban.

2011. febr. 24. 14:48
 13/26 A kérdező kommentje:

Nógrád megyében lakom ,Jobbágyiban ....Én nagyon meg lepődtem mikor azt mondta ,hogy Nem .......

Én szeretném,hogy a gyerekem kövesse a példám,ha meg később úgy gondolja majd ő változtat rajta .A mai világba más mindent lehet és szabad !!(sajnos)

2011. febr. 25. 11:27
 14/26 anonim ***** válasza:

"Hol kereszteljem meg a fiam?" Templomban.

Egyébként szerintem is a gyereknek kéne eldöntenie, hogy milyen vallású akar lenni, nem kéne ráerőltetni a sajátodat. Az én apám római katolikus (csak annak keresztelték, egyébként abszolút nem vallásos), anyám pedig református (ő sem vallásos, csak Istenhívő). Anyám meg akart keresztelni, apám azt mondta, fölösleges. Így visszagondolva örülök is neki, hogy "pogány" vagyok. Én hiszek Istenben, de nem az egyház által hírdetettben, aki számára az az elsődleges szempont, hogy a gyerek megvan-e keresztelve. (A Bibliában sem hiszek.)

2011. febr. 25. 16:40
 15/26 anonim ***** válasza:
72%

"A mai világba más mindent lehet és szabad !!(sajnos)"

- Ja, például valakit akarata ellenére megkeresztelni és misére húrcolni...

2011. febr. 26. 09:29
 16/26 anonim ***** válasza:
48%
Utolsó: Ott a pont.
2011. febr. 26. 13:56
 17/26 anonim ***** válasza:
62%
Miért akarod megkeresztelni?Szokásból?Engem is beáztattak,de eddig sok értelmét nem tapasztaltam.Max akkor egy kis kosz lejöhetett rólam.Egyébként tök mindegy.Ha sikerül vallásossá programozni,úgy is meg fog magától is keresztelkedni.Ha nem sikerül,akkor úgy is a patás léleksütödéjébe kerül,ha bűnösen él nem?(Hiába volt megkeresztelve...)
2011. febr. 27. 21:06
 18/26 anonim ***** válasza:
Tom83, milyen briliánsan primitív elme, ezért szeretem ezt az országot. Most azt a kort éljük amikor a sz@r öntudatra ébredt.
2011. márc. 1. 10:58
 19/26 anonim ***** válasza:

"Tom83, milyen briliánsan primitív elme, ezért szeretem ezt az országot. Most azt a kort éljük amikor a sz@r öntudatra ébredt."

A primitív elmékért kár szeretni ezt az országot.Az a gond,hogy a hozzám hasonló öntudattal rendelkező sz@rokat nem tudja lehúzni egyik biznisz egyház egy kanyi fillérrel sem.Megfélemlítés,megetetés és a hasonló jól ismert (bár álcázott) eszközökre immunisak vagyunk.A sötétség tarol,a középkor ehhez képest kutya faxa,ami most van.TV prédikátorok,Jézus már holnap eljön,de vigyázz ám (ide fizess bankszámlaszám:****-*******-******).

Meg lehet magyarázni.Vevő vagyok rá.

2011. márc. 2. 01:47
 20/26 anonim ***** válasza:
Pontosan meg tudtad fogalmazni, hogy mit nem szeretsz és ezzel ki is merültél. Téged máshogy lehet megfogni, ha nem hat rád a TV jós akkor, majd befűz egy hitelügynök, de ebbe most ne menjünk bele. Az a baj, hogy a hozzád hasonlók, félelemből táplálkozó önbizalommal felvértezve, minimális spirituális tudással mászkálnak a nagyvilágba és általában elbuknak. Ennek az az oka, hogy nincs igényük a lelki fejlődésre, ez által nem látják az összefüggéseket, nincs bennük harmónia. A következmény a végén ugyanúgy vegetáló droid, akinek az egyetlen öröme az a doboz sör lesz, amit meló végén lehúz, ezenkívül felszínes családi és érzelmi kapcsolatok stb. A gyülekezeteknek egy haszna van, hogy összefogdossák ezeket embereket, mert amíg ott vannak legalább kárt nem okoznak.
2011. márc. 2. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!