Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Bibliában leírt paradicsom...

A Bibliában leírt paradicsom a Föld melyik részén létezett, esetleg ma is megtalálható vagy csak a romjai?

Figyelt kérdés
2011. febr. 14. 17:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Egyetértek egy hozzászólóval, itt tényleg csak mesék vannak, főleg az ószövetségben, nem kell komolyan venni ennyire. Az is lehetetlen, hogy a földgolyó egyszer csak vízgolyóvá váljon, és egyetlen egy őstitanicon elférjen az összes faj. Tény, hogy az Özönvíz kapcsán is történt valami, továbbá találtak egy hajófosszíliát egy hegytetőn, de biztos, hogy azért összetettebb dolog volt ez.
2011. febr. 15. 22:23
 12/18 anonim válasza:
0%
Eridu
2011. febr. 18. 13:07
 13/18 Sághegyi Csaba ***** válasza:
100%
A Biblia infói alapján Irakban, az Eufrátesz forrásvidékén. Csak azóta volt egy özönvíz, plusz kiadós átalakulások a világban, így ha a gyors geológiai változások ellenére megmaradt volna, az özönvíz így is elmosta azt is.
2011. febr. 20. 20:30
 14/18 anonim válasza:
0%
A Paradicsom nem egy hely,hanem egy állapot,amikor minden szenvedésed megszűnik és boldog vagy.
2011. febr. 21. 16:13
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Én azt hallottam, hogy Hawaii-n volt, és Isten azér rakta őkket oda, mert tudta, hogy onnan ugyse tudnak megszökni.
2011. febr. 21. 17:00
 16/18 anonim ***** válasza:
27%

Lehet nem is a Földről van szó. Isten nem biztos, hogy az emberek tudtára akarta adni, hogy hol van a paradicsom, mert annak területéről kiűzettünk.

Jézus is azt mondta nem e világból való vagyok. Amikor Ádám és Éva még bűn nélkül létezett, nem ismerték a betegséget, szenvedést. A Földön ezek a dolgok alapból léteznek, talán léztezik egy olyan világ, ahol nincsenek baktériumok és vírusok. És ugye a végítélet napján a jóknak adja Isten a Földet, újjáteremtve ott az életet, 1000 éves királyság. És mi van akkor, ha ez nem is a Föld? Lehet másik bolygó, vagy talán nem is ez az anyagi világ, szerintem fel nem foghatjuk.

2011. febr. 22. 09:08
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

"ugye a végítélet napján a jóknak adja Isten a Földet"

Ahogy azt Móricka elképzeli!És kik a jók?

2011. dec. 24. 21:37
 18/18 anonim ***** válasza:
32%

" a Föld melyik részén létezett"

Létezett?

2011. dec. 24. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!