Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem lehet, hogy ez a szentszel...

Nem lehet, hogy ez a szentszellemes rángatózás, sátánizmus?

Figyelt kérdés

Egyre jobban van egy gyanúm, hogy a H.Gy. egy állkeresztény, sátánista szekta.

Szentszellem beléd szál, és utána rángatózol, meg hisztizel. Ez olyan mint amikor valakit egy démon szál meg.

Nyelveken beszélnek, ez olyan mintha valami varázsszavakat mormolnának, amivel a démonokat hívják elő.

Aztán ott vannak azok a furcsa, hideg arcú egyének,a csarnokban, mindenfelé, szisztematikusan szétszórva és egyik kezük az öltöny alatt valamit fog, és közben mormolnak érthetetlen szavakat, és az emberek mindenfele őrjöngenek, meg vergődnek.

Van az imakommandó, amikor összejönnek, és egy gyűlölt személyt ritmusosan átkoznak, úgy hogy a személy ezt kellemetlennek érzi. Ez fekete mágia.

Láttam a csarnokban azt, is hogy a beszéd után, miként szabadul el a pokol. Az félelmetes volt. Amerre csak néztem, mindenütt őrjöngtek az emberek, és mellettük, mindig volt valami varázsló, aki üvöltött.

Aztán ez a féktelen, sátáni nevetgélés. Mint akik megtébolyultak.

A követők tekintete, egytől egyig üveges.

A vezető bort iszik, és vizet prédikál. Hatalmas nyaralója, van meg már milliomos lett az adományokból.

Pofátlanul kérik a pénzt az embertől, és ha nem fizetsz, akkor nem kellesz nekik. Azt szokták mondani, hogy "Jézus nem szereti a csörgős pénzt". Tehát aprót ne dobjál be, csak papír pénzt.

Van két ismerősöm, akik tagjai voltak.

Az egyik egy középkorú nő volt, és mindig arról beszélt, hogy ő zsidó akar lenni a gyülekezetben, mert csak ők mennek a Mennyországba. Később megőrült.

A másik egy fiatal srác volt. Ő otthagyta több év után, és sokat mesélt, hogy mi folyik ott. Ő is megbolondult egy kicsit. Kicsit ilyen idegbeteg lett.

Mostanában, meg állandóan a zsidókról beszélnek. Lehet, hogy kabbalisták?

2011. febr. 9. 10:04
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Az egyik gyülekezetbe ez a baj,a másikba az a baj,a harmadikban,mégtöbb nemtetsző dolog van. És a te életedben minden rendben?Vagy ott a szemedben a szálka? Ami a Hiteseket illeti,vannak részletek,ami sok hívő embernek nem tetszik,de attólmég ők is Isten gyermekei,mindazok akiket Jézus vére megtisztított .Hogy másképpen értelmezik a Szellemi ajándékokat ,az egy külön téma,mert a nyelveken szólás, vagy a gyógyítás ajándéka ,vagy a Szent Szellemmel való betöltekezés ,nehezen érthető dolgok,vagyis több Igehelyet megkell vizsgálni,

ahoz ,hogy megértsük.Mindenki maga fog számot adni az Úr előtt,te is ,ők is ,én is .

2011. febr. 9. 19:08
 12/31 A kérdező kommentje:

16:46

Én anti ezoterikus vagyok. Pont azt érzem a hitesek felől, hogy ők a varázslatokkal, és fekete mágiával foglalkozók.

A hívők felől azt, hogy üresek, démonizáltak, és agy mosottak, a vezetők felől, könyörtelenek, hazugok, és démonizálók.

2011. febr. 9. 20:33
 13/31 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem kérdező nagyon közel vagy valami igazságféléhez.

Érdekes látni,hogy az egyszerű kisember,aki igazán csak egy statisztikai adat,átlagos,jó apuka/anyuka hogyan válik egy őrjöngő pszichopatává.Kollektív őrjöngés büntetlenül,hétköznapi stressz feloldása.Egy ilyen után persze,hogy jobban érzik magukat és azt hiszik megtisztultak.A hétköznapok feszültségétől biztos.

A zsidók és Sándor kapcsolatról,meg nem nem írok.Járjon utána a Nagyérdemű.:)

2011. febr. 9. 21:23
 14/31 anonim ***** válasza:

Nos, a hitesek a Bibliára alapoznak, a varázslást a Bibilia szellemében tiltják. Istenhez imádkoznak, Jézust követik. Régen oda jártam, semmiféle propaganda hülyeség nem igaz. Kérdező, az lehet, hogy van egy-két fura ismerősöd, mert az ilyen jellegű csoportosulások sajnos vonzzák az instabil lelkivilágú embereket. De gyűlölet meg ilyen marhaságok...amikor az a legzavaróbb, hogy mindenkinek állandóan fülig ér a szája.

A zsidóságot a bibliai szerepe miatt támogatják, persze ez a mai beszűkült antiszemita világban nem erény. A kabbalát nem olvassák, nem tartják ihletett műnek. Én viszont igen, az nem fekete mágia.

2011. febr. 9. 23:43
 15/31 anonim ***** válasza:
36%
valóban vannak próféciák, miszerint Jézus tanítványai ezeket teszik, de azok, akikre kiáradt a szent szellem, már meghaltak, és a biblia azt írja, hogy ezek az adományok el lesznek távolítva. azt is írja: sokan azt hiszik, hogy Jézust követik, de ő majd megvallja nekik azon a napon, hogy soha sem ismerte őket, távozzatok tőlem ti, akik törvénytelenséget műveltek pl démonokat űznek ki.
2011. febr. 10. 06:07
 16/31 anonim ***** válasza:
10%

Mindenkinek ajánlom ezt a videót.csak figyelni kell,és önmagáért beszél. [link]

Amikor azt olvastam,hogy a hitgyülekezetesek okkultizmussal foglalkoznak akkor először én sem hittem el....

"lesznek képmutatók,farizeusok,ravasz emberek,akik megtartják a kereszténység látszatát"

nyilvánvaló,csak az a baj,hogy önmagát nem sorolta közéjük...

de azért "őszinte és nyílt ember",ha azt vesszük,hogy kimondja,hogy "hit,erő,hatalom"a lényeg.mondjuk ő a mások fölötti uralkodást érti erő és hatalom alatt...hát Jézus nem egészen erről beszélt,és egyik igaz hírnök sem.

2011. febr. 10. 07:51
 17/31 anonim ***** válasza:
10%

Ahogy kettővel fentebb valaki megfogalmazta: az első századi csodaadományok megszűntek, mivel az első században beteljesítették a céljukat.

Voltak közöttük egész különlegesek is, mint a halott feltámasztása, melyet nem csak Jézus, de néhány apostol is megtett néhányszor.

Ha ezek az Isten szent szelleme által véghezvitt csodálatos tettek ma is léteznének és nem ámítás lenne csupán, akkor nyilvánvalóan a halottakat is fel kéne tudni támasztani!

De nem erről van szó.

2011. febr. 10. 08:21
 18/31 anonim ***** válasza:
89%
A Szent Szellem keresztség nem a hit gyülekezetének a találmánya. Vilgászerte rengeteg olyan gyülekezet van, ahol működik. Valóban nem eredeti formájában, de ugyanúgy vannak szabadulások, gyógyulások is.
2011. febr. 10. 13:46
 19/31 anonim ***** válasza:
37%

06:07: valóban vannak próféciák, miszerint Jézus tanítványai ezeket teszik, de azok, akikre kiáradt a szent szellem, már meghaltak, és a biblia azt írja, hogy ezek az adományok el lesznek távolítva.

08:21: Ahogy kettővel fentebb valaki megfogalmazta: az első századi csodaadományok megszűntek, mivel az első században beteljesítették a céljukat.

Akkor mivel magyarázzátok ezt az igét?

Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.

Mert néktek lett az ígéret és a ti gyermekeiteknek, és mindazoknak, kik messze vannak, valakiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk. (Ap.Csel. 2:38-39)

Nem csak az első századi keresztényekre vonatkozik a Szent Szellem kitöltésének ajándéka, hanem "nektek ÉS A TI GYERMEKEITEKNEK, ÉS MINDAZOKNAK, VALAKIKET CSAK ELHÍV MAGÁNAK AZ ÚR!!!"

Úgy 3 vagy 4 évvel ezelőtt a szegedi Hit Gyülekezetében a Nagy Józsefék tartottak evangelizációs összejövetelt, és az istentiszteleten meghalt egy férfi, nem tudom pontosan, talán szivrohamot kapott, vagy valami másban halt meg. Nem csak tetszhalál volt, nem halálközeli élmény, hanem valóban meghalt. Kihivták hozzá a hatóságokat, de közben is imádkozott érte Józsi meg a gyülekezet. A férfi pár óra leforgása alatt feltámadt. Ennek természetesen utánajárhattok, a gyülekezetben nem titkolt esemény volt.

És akkor ne is beszéljek a számtalan orvosi véleménnyel igazolható megmagyarázhatatlan, csodakategóriába sorolható gyógyulásokról, amik a Hit Gyülekezete tagjainak az imáira történtek.

Szerintem ennyit arról, hogy a csodakorszaknak, az apostoli korszaknak, a Szent Szellem korszakának vége lett volna, maga a Biblia is azt mondja, hogy mindazok megkapják, akiket csak elhiv az Úr, Ábrahám, Izsák és Jákob Istene!

God bless!

2011. febr. 10. 14:05
 20/31 anonim ***** válasza:
Én nem a "szent szellem korszakának a végéről" beszéltem, hanem azokról a csodaadományokról, melyek része volt a halottak feltámadása is! Ne keverjük kérem szépen a szezont a fazonnal.
2011. febr. 10. 18:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!