Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha maga Isten tiltja a jövőbel...

Ha maga Isten tiltja a jövőbelátást, jóslást, akkor, hogy lehet, hogy a Bibliában biztosra meg van jövendölve sok dolog?

Figyelt kérdés
2011. jan. 25. 09:01
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
Amikor jósnőkkel, mágusokkal egyéb fehér és fekete mágiával jósolsz illetve befolyásolni akarod a jövőd (pl.szerelmi kötés)nem az Istenhez fordulsz. A szellemeknek, démonoknak, Sátánnak is van egyfajta hatalma, amivel meg tud neked mondani dolgokat illetve befolyásolni tud eseményeket. Csak ennek majd ára lesz. A lelked egy része vagy akár az egész is. Hiszen adósa maradsz a segítésért!
2011. jan. 25. 12:58
 12/40 anonim ***** válasza:

5Móz 18:9 Mikor te bemégy arra a földre, amelyet az Úr, a te Istened ad neked: ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek utálatosságai szerint.

5Móz 18:10 Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;

5Móz 18:11 Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;

5Móz 18:12 Mert mind utálja az Úr, aki ezeket műveli, és ez ilyen utálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.

5Móz 18:13 Tökéletes légy az Úrral, a te Isteneddel.

5Móz 18:14 Mert ezek a nemzetek, akiket te elűzesz, igézőkre és jövendőmondókra hallgatnak; de teneked nem engedett ilyet az Úr, a te Istened.

5Móz 18:15 Prófétát támaszt neked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!

1Kor 10:19 Mit mondok tehát? Hogy a bálvány valami, vagy hogy a bálványáldozat valami?

1Kor 10:20 Sőt, hogy amit a pogányok áldoznak, ördögöknek áldozzák és nem Istennek; nem akarom pedig, hogy ti az ördögökkel legyetek közösségben.

1Kor 10:21 Nem ihatjátok az Úr poharát és az ördögök poharát; nem lehettek az Úr asztalának és az ördögök asztalának részesei.

1Kor 10:22 Vagy haragra ingereljük az Urat? avagy erősebbek vagyunk-e nálánál?

1Kor 10:23 Minden szabad nekem, de nem minden használ; minden szabad nekem, de nem minden épít.

A probléma nem az,hogy az ember szeretné tudni,mi lessz vele,hanem az,hogy nem a megfelelő forrásból kéri az információt.Ezáltal démonokkal kerül kapcsolatba,ami nem áldást ,hanem átkot eredményez az életében.

Elsősorban az ember érdeke az,hogy ne tegye ezt.

Peace

2011. jan. 25. 14:07
 13/40 anonim ***** válasza:
A bibliai prófécia nem jóslat. A bűn nem a jövőre való természetes kíváncsiság, hanem a forrás, ahol kutatod. Ahogy előttem írták, a rossz forrásból vett ismeret megronthatja a lelkedet.
2011. jan. 25. 14:26
 14/40 anonim ***** válasza:

A Bibliában szabadon írtak mindent. A tridenti zsinaton kinyilatkoztatták (többek között), hogy "Senki ne merészelje a Szentírást az Atyák egyhangú megegyezésével szemben magyarázni". Innentől kezdve nincs benne jóslás - meg a hit!

Egyes kutatások szerint az apokaliptikus János jelenéseit a szerző kábítószer hatása alatt írta, nem pedig isteni sugallatra. Akkor hogy is van ez?

Nekem több bajom is van a jóslással és a parancsolatokkal. Pl. miért rendelte el Isten, hogy ne legyenek idegen Isteneim. Mert voltak, esetleg több is? Mint az ókorban Egyiptomban, görögöknél, rómaiaknál? A kereszténység hova tette őket? Isten félt a többi Isten társától?

Ép eszű magyarázatokat, válaszokat erre még nem kaptam.

A bibliai szövegeket, ha olvasod, akkor "szűrni és értelmezni" kell, szabad akaratodból és józan eszeddel.

2011. jan. 26. 19:34
 15/40 anonim ***** válasza:
A teremtő nem félt az idegen istenektől. Ezek szellemi hatalmasságok,démonok voltak. Nem az erejükkel volt a baj ,hanem hogy imádatuk különböző útálatos cselekedeteket tartalmazott, például emberáldozatot, templomi prostitúciót, öncskonkítást. Illetve logikai alapon: ha csak egy Isten van, egyetlenként tudjuk csak megismerni. nem fogja azt mondani: higgyetek nyugodtan bármiben, az úgyis én vagyok....
2011. jan. 26. 20:22
 16/40 anonim ***** válasza:

Én biztos vagyok abban, hogy vannak más Istenek, inkább istenségek (szellemi hatalmasságok). Csak vizsgáld meg, melyik mit ígért,és mit kér cserébe és van-e ehhez hatalma.

Mert szerintem az a legnagyobb, aki az emberi együttélés erkölcsi alapjait letette a 10 parancsolattal és utána önmagára vállalta a bűn következményét Jézus Krisztus által szeretetből.

Farizeusok pedig mindig voltak, a katolikus egyház szerkezeti felépítése miatt, elég sok megtalálható közülük.úgyhogy nem baj, ha mersz gondolkodni.

2011. jan. 28. 11:21
 17/40 anonim ***** válasza:

Uccsó:

A Bibliában nem így van. Mózes a Sinai hegyről a bizonyság két tábláját hozta le. Mikor meglátta a borjút és a táncot akkor a hely alatt összetörte azokat. Majd elkészíttette a második táblát, amely másolat volt - biztos ugyanaz a szöveg volt rajta?

2011. jan. 28. 17:05
 18/40 anonim ***** válasza:
Biztos szigorított rajta. Én szívesen elolvasnék egy olyan regényt,ezzel az ötlettel : Mi volt az eredeti két kőtáblán? És hogyan befolyásolta volna a történelmet, ha az eredeti maradt volna? Írja meg valaki!?
2011. jan. 28. 17:25
 19/40 A kérdező kommentje:

20:22

a keresztény Istenen kívül minden más Isten démon? :-)

szegény muszlimok,nem is sejtik,hogy valójában az ördögöt imádják....

2011. jan. 29. 08:50
 20/40 A kérdező kommentje:
egyébként meg,ha már az emberáldozatról van szó, a Bibliai "egy Isten" volt az,aki özönvízzel pusztította el saját teremtményei nagyrészét,és az újszövetség szerint pedig a saját fiát áldozta fel más emberekért...és ez az Isten mondja meg,hogy kit szabad imádni? hát ez pedig igencsak félelemtől vezérelt hatalomféltés szagú.másra kenem a balhét,hogy ne az enyémre terelődjön a figyelem,tiszta politika.még jó,hogy az útálatos cselekedetek csak más Istenekre és azok követőire vonatkoznak.
2011. jan. 29. 09:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!