Ha maga Isten tiltja a jövőbelátást, jóslást, akkor, hogy lehet, hogy a Bibliában biztosra meg van jövendölve sok dolog?
5Móz 18:9 Mikor te bemégy arra a földre, amelyet az Úr, a te Istened ad neked: ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek utálatosságai szerint.
5Móz 18:10 Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;
5Móz 18:11 Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;
5Móz 18:12 Mert mind utálja az Úr, aki ezeket műveli, és ez ilyen utálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.
5Móz 18:13 Tökéletes légy az Úrral, a te Isteneddel.
5Móz 18:14 Mert ezek a nemzetek, akiket te elűzesz, igézőkre és jövendőmondókra hallgatnak; de teneked nem engedett ilyet az Úr, a te Istened.
5Móz 18:15 Prófétát támaszt neked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!
1Kor 10:19 Mit mondok tehát? Hogy a bálvány valami, vagy hogy a bálványáldozat valami?
1Kor 10:20 Sőt, hogy amit a pogányok áldoznak, ördögöknek áldozzák és nem Istennek; nem akarom pedig, hogy ti az ördögökkel legyetek közösségben.
1Kor 10:21 Nem ihatjátok az Úr poharát és az ördögök poharát; nem lehettek az Úr asztalának és az ördögök asztalának részesei.
1Kor 10:22 Vagy haragra ingereljük az Urat? avagy erősebbek vagyunk-e nálánál?
1Kor 10:23 Minden szabad nekem, de nem minden használ; minden szabad nekem, de nem minden épít.
A probléma nem az,hogy az ember szeretné tudni,mi lessz vele,hanem az,hogy nem a megfelelő forrásból kéri az információt.Ezáltal démonokkal kerül kapcsolatba,ami nem áldást ,hanem átkot eredményez az életében.
Elsősorban az ember érdeke az,hogy ne tegye ezt.
Peace
A Bibliában szabadon írtak mindent. A tridenti zsinaton kinyilatkoztatták (többek között), hogy "Senki ne merészelje a Szentírást az Atyák egyhangú megegyezésével szemben magyarázni". Innentől kezdve nincs benne jóslás - meg a hit!
Egyes kutatások szerint az apokaliptikus János jelenéseit a szerző kábítószer hatása alatt írta, nem pedig isteni sugallatra. Akkor hogy is van ez?
Nekem több bajom is van a jóslással és a parancsolatokkal. Pl. miért rendelte el Isten, hogy ne legyenek idegen Isteneim. Mert voltak, esetleg több is? Mint az ókorban Egyiptomban, görögöknél, rómaiaknál? A kereszténység hova tette őket? Isten félt a többi Isten társától?
Ép eszű magyarázatokat, válaszokat erre még nem kaptam.
A bibliai szövegeket, ha olvasod, akkor "szűrni és értelmezni" kell, szabad akaratodból és józan eszeddel.
Én biztos vagyok abban, hogy vannak más Istenek, inkább istenségek (szellemi hatalmasságok). Csak vizsgáld meg, melyik mit ígért,és mit kér cserébe és van-e ehhez hatalma.
Mert szerintem az a legnagyobb, aki az emberi együttélés erkölcsi alapjait letette a 10 parancsolattal és utána önmagára vállalta a bűn következményét Jézus Krisztus által szeretetből.
Farizeusok pedig mindig voltak, a katolikus egyház szerkezeti felépítése miatt, elég sok megtalálható közülük.úgyhogy nem baj, ha mersz gondolkodni.
Uccsó:
A Bibliában nem így van. Mózes a Sinai hegyről a bizonyság két tábláját hozta le. Mikor meglátta a borjút és a táncot akkor a hely alatt összetörte azokat. Majd elkészíttette a második táblát, amely másolat volt - biztos ugyanaz a szöveg volt rajta?
20:22
a keresztény Istenen kívül minden más Isten démon? :-)
szegény muszlimok,nem is sejtik,hogy valójában az ördögöt imádják....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!