Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha valakinek van kabalája, az...

Ha valakinek van kabalája, az a kereszténység szerint bálványozásnak minősül?

Figyelt kérdés
2011. jan. 22. 10:51
1 2
 11/18 anonim válasza:
ja és ha már más is offolt, csak annyit... és akkor mi katolikusok bűnösök vagyunk mert Feszületet tartunk a házban vagy mi?? gondolom nem vagy katolikus... én nem kritizálnám más vallását... én elfogadom...
2011. jan. 27. 14:10
 12/18 anonim válasza:
100%

Az a nagy problémám a katolikus vallással(egyébként Evangéliumi Pünkösdi vagyok), hogy nem istenhez, hanem a szűz Máriához és mindenféle szentekhez imádkoznak, amiket egyébként emberek tettek "szentté" és az hogy nem istennek kell megvallani a bűneidet, hanem a papnak(AKI EGY EMBER) és ő tőle kell kérni a bűnbocsánatot, aminek az "ára" mit tudom én, mondjuk 3 mi atyánk.

Na akkor nézzük sorra...

Jézus így válaszolt:"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki nem mehet az atyához, csakis énáltalam."

Jn.14,12

Minden pap naponként szolgálatba áll, és sokszor mutatja be ugyanazokat az áldozatokat, amelyek sohasem képesek bűnöket eltörölni.

2Móz 29,38

És mivel Jézus azért halt meg értünk, hogy bűneinket kifizesse, ezt nekünk nem 3 Mi atyánkért fogja odaadni, holmi ember által, hanem ha teljes szívünkből kérjük TŐLE a bűnbocsánatot, akkor ő megfogja bocsátani. Mert már ki van fizetve.

Ne kövessetek más isteneket, ne tiszteljétek és ne imádjátok őket! Ne bosszantsatok engem kezetek csinálmányaival, hogy rosszat ne tegyek veletek!

Jer. 25,6

Még biztos rengeteg ilyen dolog van, de nem akarok most ezzel több időt tölteni.

2011. jan. 27. 22:40
 13/18 alfonz64 ***** válasza:

A jézus, az jézus és nem helyetesithető, és aki helyette tárgyakat imád az mind bűnős.

Legyen akár kereszt (elég sok ember végezte kersztrefeszités által), akár szobor, akár könyv,templom.

"ha teljes szívünkből kérjük TŐLE a bűnbocsánatot, akkor ő megfogja bocsátani" és éld úgy életed hogy példát mutas másoknak,kerüld az ördög kisértését, csak pozítív és jó gondolataid legyenek,ne okoz csalodást atyánknak, tegyél minél több jót erődön felül és világunk megdicsőül. A bűnös gondoltok súlya és azok komoly és mély megbánása és ezen tetek adjanak erőt hogy minél több szeretett és jó költözön a szívedbe.

2011. jan. 28. 18:10
 14/18 alfonz64 ***** válasza:
Amúgy minden vallás lényeg hogy jobbá formálja az embereket, csak arra kell vigyázni hogy ne az ördög mondja meg hogy és mivel kell azt csinálni. Mert a jó szándékú embert könnyebb átverni, ROSSZNYELVEK SZERINT: a vallást a "zsidók" mint kereskedők találták ki hogy jobban kifoszthasák őket.
2011. jan. 28. 18:15
 15/18 anonim válasza:

Én igazából- lehet egyedül vagyok vele, bár nem hiszem- úgy gondolom, hogy Isten nem egy szigorú öregember aki a pokol tűzére ítélne egy embert azért, mert másképp hívja őt. (Itt más istenekre gondolok.) Ha az az ember jól él, segít másokon, jóra tanít, szóval úgy él, ahogyan kell, akkor szerintem az egy jó lélek, attól függetlenül, hogy más kultúrába született bele.

Amúgy meg ez a katolikus-református meg egyéb ilyen vallásúaknak nem értem miért kell állandóan szembekerülni. Mind a két vallás ugyanazt azt az Istent imádja, az imák nagy része is ugyanaz, de legalábbis nagyon hasonló. Például a reformátusok a katolikusokat bálványimádónak hívják, a katolikusok a reformátusokat meg eretnekeknek. (Habár a másodikban van egy kisebb fogalomzavar, de nem gond...) Én katolikus suliba járok, de református vagyok, és már megkérdeztem párszor az osztálytársaimat, hogy hogy van ez a szentes dolog. Azt mondják, nem hozzájuk imádkoznak, hanem a közbenjárásukat kérik. És ezzel igazából úgy vagyok, hogy én ilyet nem szívesen tennék, nem kötök beléjük, mert mint írtam, én ebbe születtem, ők abba.

Szóval ha még több további kommentár lesz, akkor ezt a bálványimádó- eretnek témát ne feszegessük már, mert valakit akár komolyan is megbánthatunk vele.

Jó éjt :)

2011. febr. 16. 22:23
 16/18 anonim ***** válasza:

14:10

Katólikus nevelést kaptam.nem vagytok bűnösök,semmi bajom nincs veletek,csak némiképp félre vagytok vezetve,mert túlzottan más emberekre hagyatkoztok.12:05

2011. febr. 17. 18:26
 17/18 anonim ***** válasza:

Ugyan! nyugodtan vidd magaddal a vizsgára a kis kabalajátékodat!

de csak akkor segít, ha tanulsz : ))))

Az édes Jézus is csak kedvesen mosolyogna, ha látná a kabalád.

üdv:-a-

2011. febr. 19. 20:59
 18/18 anonim ***** válasza:

Én megkérdeztem hangosan Istent:

-Uram, vihetem magammal a plüssmalacot vizsgázni?

Az Úr hallgatott.

Hallgatás-beleegyezés.

Ámen!

2011. febr. 21. 02:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!