Mi a véleményetek erről a számról?
http://www.youtube.com/watch?v=pfr8AvcSyic
Szerintem az igazi bosszú népének tagjai azok, akik antiszemiták.
"Ennek így nincs értelme. Én pont ezt kérdezem, hogy ezt honnan veszed?"
Most magyarázta el te félanalfabéta barom! -.-
"te csak egy kis komplexusos antiszemita vagy!"
Azért hívsz antiszemitának, mert nem tudsz válaszolni a kérdésemre?
Nem vagyok antiszemita. Az az antiszemita, aki csak azért utálja az emberek egy csoportját, mert a közel-keleti héber, és arab népek leszármazottja. Ez az antiszemita. Szerinted azok, akik utálják a zsidókat, ezért utálják őket? Vagy mindig megfogalmaznak, valami indokot is, a tetteikkel, ideológiájukkal kapcsolatban?
"Onnan veszem, hogy rengeteg embert vittek el csak azért mert zsidó származású volt!"
De ezt honnan veszed? Ennek mi értelme lett volna? Csak úgy indok nélkül, csak azért mert zsidó? Kérdezzünk meg erről egy "neonácit"!
"Hitler miért pont őket választotta? mivel náluk volt a pénz!"
De ha náluk volt a pénz, akkor minek vitték el őket? Nem lett volna elég a pénz? Másnak is volt pénze, még sem vitték el!
"Ezek szerint zsidónak tartod magad. Hiszel Istenben, és alárendeled magad neki?"
"Zsidó származású vagyok, de nem vagyok vallásos, ateista vagyok!"
Látom nem vagy tisztában, azzal, hogy mi az, hogy zsidó.
Olyan nem létezik, hogy zsidó származású.
A zsidó az egy hit, nem származás. Aki hisz abban, ami a Tórában van, az zsidó. Te ateista vagy, ezért nem vagy zsidó. A hitehagyásért, pedig halálbüntetés jár a zsidó hitben. Vagyis aki elhagyta a családotokban a hitet, azt a zsidóknak ki kellet volna végeznie. A leszármazottai pedig nem zsidók(eleve aki nem hisz, az nem zsidó). Ezen kívül sok zsidó vallású ember, nem héber származású, tehát itt ugyancsak megbukik azoknak a vádaskodása, akik azt mondják, hogy antiszemita. Mert az antiszemita, mint mondtam, az az aki Ábrahám Próféta leszármazottait(héberek, és arabok) utálja, pusztán a származásuk miatt. De ma sokan akik zsidók, vagy a már nem zsidók, de a felmenői zsidók voltak, eleve nem Ábrahám leszármazottjai, tehát nem a szemita népcsoportba tartoznak. Tehát nincs közük a néphez, aki átkelt Mózessel a Vörös-tengeren. Felmenők, akik valamikor felvették a zsidó hitet a középkorban, Közép-Ázsiában, és Észak-Afrikában, majd
bevándoroltak Oroszországba, és Európába. Ők nem szemiták, tehát eleven nem lehet az antiszemita, akik megveti őket a származásuk miatt, nem beszélve, ha nem a származásuk miatt, hanem a tetteik miatt.
"és innentől jön a szokásos szöveg!"
Mi az a szokásos szöveg???
Áltudományos, rosszindulatú általánosító és beteges eszmék miatt van ellenségeskedés bizonyos rasszok, kultúrák, bőrszínek, vallások irányába!
Az antiszemitizmus egy ilyen eszme.
A kissé nagyobb világosság kedvéért leírnám, hogy mit írnak róla a lexikonok:
"Az antiszemitizmus (szó szerint: szemita-ellenesség) rendkívül bonyolult jelenség, mely mint fogalom több különféle szellemi áramlatot – hitet, filozófiát, gondolkodás- és cselekvésmódot, attitűdöt és ezeknek alapjait – foglalja össze. Az antiszemitizmus követőjét antiszemitának nevezik ennek a kifejezésnek a használói.
Az antiszemitizmus szó a Sémtől, Noé fiától származó sémi vagy szemita népekről (többek között az arabokról és a zsidókról) kapta a nevét. Bár más népek is tartoznak ebbe a csoportba (például máltaiak), az antiszemitizmus szót általában a zsidók iránti ellenszenv megnevezésére használják."
Tehát ne akarjon már senki józan "indokokat" találni ennek a szélsőségnek a mentegetésére. Tudjuk, hogy nem csak "zsidógyűlölet" van a világon, hanem minden égtájon az aktuális ilyen-olyan kisebbség céltábla olykor-olykor, vagy már évszázadok óta. Ezt az emberi intolerancia és az uszító, hazug eszmék (mint pl. nácizmus, az eugenika, de maga a materializmus, darwinizmus is) fokozták, táplálták - persze ez múlt idő nélkül is igaz!
Érdekes módon ez Hitlert nem nagyon érdekelte -.-
Mosogasd csak a neonácikat, nem érdekel!
"Az antiszemitizmus szó a Sémtől, Noé fiától származó sémi vagy szemita népekről (többek között az arabokról és a zsidókról) kapta a nevét."
Ez így pontatlan!
Az arab az egy rassz, ezzel minden rendben, de a zsidó, az egy hit! És nem minden zsidó hitű Sém leszármazottja.
Sőt! Ma azok akik villogtatják magukat, hogy zsidók, kivétel nélkül nem Sém leszármazottai, és nem Jákob leszármazottai(ez fontosabb). A héberek Jákob leszármazottai, és a héber a rassz(mint az arab)!!!
Vagyis az antiszemita, aki a hébereket, és az arabokat utálja, a SZÁRMAZÁSUK miatt csupán!!!!!!!!!
De Magyarországon ki származik Jákobtól könyörgöm??? Még az Izraelben élők sem héberek, hanem orosz, lengyel, magyar emberek!!! Még azok a zsidó hitű emberek, akik Európában élnek, még azok is vagy Afrikából, vagy a Kaukázusból jöttek!!!! Tehát antiszemitizmusról még hírből sem lehet beszélni, ez egy tévhit!
A kérdés továbbra is az, hogy azok akik zsidónak hiszik magukat(persze nem azok), azokat miért vetik meg sokan? Ha csak a származás miatt, az rasszizmus, és nem antiszemitizmus. Ha a hitük miatt, az megint más! De valójában ezért vetik meg őket??? Nem lehet, hogy a tetteik miatt?
Én pl félek a cigányoktól. Nem szeretem őket. A borszínűk miatt vajon?
"Az arab az egy rassz, ezzel minden rendben, de a zsidó, az egy hit!"
Ennek sincs sok értelme, mert mondják sokan, hogy "izraelita" vallású, zsidó vallású és zsidó nemzetiségű. A szavak jelentése mára már erősen kevert. A lényeg szerintem - minden kötözködés nélkül is - érthető.
Teljesen mindegy, hogy biológiailag "szemita"-e valaki, vagy nem, sokan nem is tudják már ezt eldönteni - az antiszemitizmus sem csupán erre irányul! Értelmetlen szócsatát vívsz, nem látod?
Éppen ezért ez így nem igaz:
"Vagyis az antiszemita, aki a hébereket, és az arabokat utálja, a SZÁRMAZÁSUK miatt csupán!!!!!!"
Ezen felül pedig ostoba általánosítás részedről, hogy minden cigányt gonoszként tüntetsz fel, és hasonló a helyzet nálad ezek szerint a zsidókkal is!
Én sok magyartól (na vajon mit értek a "magyar" szón...) is félek. Itt a bizonyíték.
Ezek az ellenségeskedések nem nemzetiségi, vagy rassz, hanem világnézeti kérdések.
Fel kéne fogni, hogy a világ minden részén megvannak ezek a sötét előítéletből fakadó, általánosításra épülő ellenségeskedések. Van ahol egyáltalán nem a zsidó, vagy a cigány az "ellenség".
Nem is kell messze menni, csak nézz szét a határon túli magyarok között. Talán ők is rászolgálnak arra, ami miatt "ellenségnek", idegennek tekintik őket és gyakran ezt kőkeményen éreztetik is velük? Mintha a saját hazájukban (mert az övék is) kiátkozottak lennének!!!
Ez a sötét elméjű általánosítás és az ellenség kép kivetítése a kisebbségekre, legyen az bármilyen típusú kisebbség, na ez mérgezi meg a világot.
Egyet értek veled, csupán arra akartam rávilágítani, hogy azok akik megvetik a magukat zsidónak tartókat, nem azért mert szidók, és nem azért, mert esetlege szemita népcsoportba tartoznak, hanem mindig megfogalmaznak, egy indokot. És amikor azt mondják rájuk, hogy antiszemita, ez nem igaz, mert mint mondtam ők a tettek alapján ítélkeztek. Tehát ezekről a tettekről kell vitázni, és megvizsgálni, hogy valóban elítélendő e! Erről lehet vitázni. Nincs ebben semmi. De mivel az aki erről beszélni szeretne, azonnal lerasszistázzák, leantiszemitázzák, arra lehet következtetni, hogy ezek a tette valóban léteznek, és elítélendőek. Ha nem így lenne, könnyedén megcáfolhatnák. De e helyett, inkább visszatámadnak. Ez olyan mintha lenne takargatni valójuk.
Általánosítás.
Azért általánosítanak, mert úgy gondolják, hogy a többségre jellemző, ez a humán ellenes életfelfogás, egy kevés kivétellel. Ezen megint lehet vitázni!
pl az én tapasztalatom, hogy az életemben előfordult cigányok 99% súlyosan ártott nekem, becsapott, veszélyes rám.
pl az általam ismert magukat zsidóknak hisző emberek 99% jogosnak tartja Izrael állam ember ellenes bűntetteit.
Tehát ha nem lenne takargatni való, akkor erről lehetne normálisan vitázni, és nem kellene egyből visszatámadni!
"És amikor azt mondják rájuk, hogy antiszemita, ez nem igaz, mert mint mondtam ők a tettek alapján ítélkeztek."
Ezek az emberek általánosítanak és kollektíve ítélnek el egy csoportot.
Csak az egyén szintjén lehet a tetteket megítélni. Ez az általánosítás akkor is igazságtalan, ha egy cigány közösségről el lehet mondani, hogy a többségüknek már volt dolga a törvénnyel!
Igazából arról kellene vitázni (nem csak dumálni, hanem tenni is érte!), hogy milyen lehetőségek vannak arra, hogy ezen link elemek minél kevesebben legyenek.
Nincsenek rossz népek, csak rossz politikusok!
"Izrael emberiség ellenes bűneiről" beszélsz, amikor nyilván való, hogy csak azok tehetnek erről, akik a hatalmat gyakorolják politikusként, vagy fegyveresen. Nem minden Izraeli!
Másik kérdés, hogy vajon az arabok csak az ártatlan báránykák szerepében valóban csak "ártatlanok"-e? Mindketten tudjuk, hogy NEM!
Akkor miről beszélünk?! Menjünk vissza Ádámig, hogy ki lőtt először???
Ez a nemzetiségi(vallási) megosztottság az emberiség legnagyobb rákfenéje!
Te azon a véleményen vagy, hogy a politikusok, és a néhány egyén a tettes, és őket kell hibáztatni, ők a bűnösök, és bennük nem lehet bízni. Én a tapasztalatok alapján pedig azt mondom, hogy általánosan lehet őket hibáztatni, bűnösök, és megbízhatatlanok. De ettől még ne vagyok rasszista, mert nem a származás, hanem a tettek miatt tartok tőlük.
Ha egyszer, minden egyes(99%) magát(hamisan) zsidónak tartó ember azt vallja, hogy Izraelnek mindent szabad, és eddig egyetlen ember ellenes bűnt sem követett el, akkor én erről mit tehetek???!!! Akkor mind elítélem, aki ezt vallja! Aki nem, azt pedig nem!
"Én a tapasztalatok alapján pedig azt mondom, hogy általánosan lehet őket hibáztatni, bűnösök, és megbízhatatlanok. De ettől még ne vagyok rasszista, mert nem a származás, hanem a tettek miatt tartok tőlük."
ma ezért "támadok vissza"!
a tapasztalatok alapján a legtöbb webnáci egy munkanélküli sikertelen ember! ennyit erről! -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!