Az Isten atom meghajtású űrhajóján volt Mózes a Sinai
hegyen? "
Figyelt kérdés
Mivel többen nem tudtátok értelmezni a kérdést ezért a következőt szeretném megtudni illetve párhuzamot vonni:
Mózes sugárzó arca, származhatott-e attól, hogy sugárzó anyag közelében volt, illetve az isteni lakhely lehetett-e űrhajó, amelynek pl. atomtöltetű reaktora adja a hajtóanyagot? Mivel akkor még nem ismerték a hasadó anyagok tulajdonságait, az emberre gyakorolt hatását így biztosan a valóságot írták le. Remélhetem, hogy most már érthetőbb?
Akár ez is lehet. Nem valószínűtlenebb, mint a Biblia történetei.
2011. jan. 3. 18:53
2/12 anonim válasza:
Isten miért épített volna atommeghajtású űrhajót?
2011. jan. 3. 18:54
3/12 anonim válasza:
Mert mindenható, ezáltal bizonyára erre is képes. De a Bibliában nem az van, hogy atommeghajtású űrhajóval ment a Sínai-hegyre (mellesleg egy hegyre minek űrhajó? -.-).
2011. jan. 3. 18:56
4/12 anonim válasza:
Előző: nyilván ebben az esetben nem Isten építette az űrhajót, hanem egy idegen civilizáció.
2011. jan. 3. 18:56
5/12 anonim válasza:
"Mert mindenható, ezáltal bizonyára erre is képes. De a Bibliában nem az van, hogy atommeghajtású űrhajóval ment a Sínai-hegyre (mellesleg egy hegyre minek űrhajó? -.-)."
Szánédkosan játszátok az értetlent? A kérdező világosan írta le pedig. Hogy lenne már űrhajó a Bibliában, amikor nem tudták az írói, mi az az űrhajó?
2011. jan. 3. 18:58
6/12 anonim válasza:
Egy hasadó anyag sugárzását szabad szemmel nem látni. Te sem fénylenél, ha sugárfertőzést kapnál. Tehát tutibiztos, hogy nem ezt írták le, amikor Mózes sugárzó arcáról beszéltek.
Mellesleg minek Istennek űrhajó, amikor egyébként is mindenütt jelenlévő?
2011. jan. 3. 19:24
7/12 anonim válasza:
A sugárzástól nem kezdesz el ragyogni, így a kérdés alapfeltevése hülyeség.
2011. jan. 3. 20:21
8/12 anonim válasza:
Szia!
Nos a héber @rq tő vagy fénysugárzást, vagy (ami gyakoribb) szarvat jelent. A Vulgata úgy fordítja, "arcán fény-szarvak nőttek". Ezért van az, hogy a középkori művészek, Michelangelo is, ezért tévesen szarvakkal ábrázolták Mózest.
Én úgy gondolom, hogy itt egyszerűen arról van szó, hogy az Isten jelenlétében megváltozik az ember, és ez a változás az arcán is észrevehető lesz. Ha több időt tölt valaki imádkozással, és utána feltöltekezve az emberek közé megy rögtön észreveszik a változást. Én így tapasztaltam.
Üdv. Péter
2011. jan. 3. 22:33
9/12 Salx Narval válasza:
Mivel valláskritikánál vagyunk, tételezzük fel, hogy egy idegen űrhajót látott.Ha ez így volt miért mászatták volna fel Mózest a hegyre, ahol egy űrhajó hajtóművei még sugároztak? Ez nyilvánvalóan megölte volna, nekik viszont mint kiderült céljuk volt vele.Az űrhajók miért pont egy veszélyes hegyen szálltak volna le, a sík területek helyett? Amúgy nem tartom kizárhatónak, hogy amit angyaloknak, Istennek véltek, azok egy idegen civilizáció lényei voltak.Jó páran vélik ezt és könyvek is megjelentek, hasonló témával.Én nem hiszem, hogy így volt, de ki nem zárható, mint ahogy, Isten léte sem.Aki akarja, bármit belemagyarázhat, bármibe, még viszonylag helytálló bizonyítékokat is találhat, ehhez már csak egy kis naivitás, egy kis hinni akarás kell.Ahol én olvastam ott azt feltételezték, hogy a mesterséges megvilágítástól sugárzott az arc.El lehet játszani a gondolattal, ha valakit érdekel ez a téma.Nekem tetszetek ezek az írások, de meg nem győzött.
2011. jan. 4. 10:37
10/12 anonim válasza:
Az utolsó válaszoló nagyon jól leírta. Ezek mind találgatások, a vallásokkal egyetemben. Érdekes őket olvasni, de fölösleges bármelyiket tényként elfogadni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!