Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten ismeri a szíveket,...

Ha Isten ismeri a szíveket, akkor miért kell neki meggyónni?

Figyelt kérdés
Ha meg magunk miatt kell elismernünk,hogy bűnt követtünk el,akkor meg teljesen fölösleges az Isten ilyen szempontból.
2010. dec. 19. 11:38
1 2
 1/14 anonim válasza:
69%
Talán azért hogy megbocsájtson.Én nem vagyok hívő,és teljesen laikusan állok ehhez a dologhoz.De nem nézem le a hívőket,elvégre a szeretetről szól a vallás.Na persze a vatikán szemszögéből a hatalomról,politikáról,és a kétszínű aljasságról.
2010. dec. 19. 11:50
 2/14 A kérdező kommentje:

Én sem nézem le őket.

Szóval ha tud a bűnökről,akkor úgyis megbocsájt,mert tudja,hogy gyengék vagyunk.és ha mi is tudunk róla,meg ő is,akkor miért kell meggyónni neki külön,vagy esetleg papon keresztül? akkor magamban is megbánhatom,és kész.

2010. dec. 19. 12:45
 3/14 anonim ***** válasza:
53%

(muszlim vagyok, így mi nem papnak gyónunk, mert ezt istentársításnak tartjuk, hanem magunkba teszünk bűnbánatot)

Válaszom:

Bánod a bűnt amit elkövettél?

- Ha nem, akkor nincs értelme a kérdésednek.

- Ha igen, akkor képes vagy megbánni az Úrnak?

- Ha nem akkor nem is bánod.

- Ha igen, akkor csak tedd meg!

2010. dec. 19. 15:30
 4/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Magad miatt kell gyónnod, de elvileg ez az általad elkövetett ballépés(bűn) megbánására van, és a te érdekedben, mivel ha nem teszed meg, akkor nem tudod elnyelni bűneidet, így nem tudsz továbbfejlődni. Az ember a bűneit csak józan belátással és annak megértésével lehet legyőzni, ebben pedig Isten segít, mivel általa szemlélhetünk szín józanul. Istenre tehát azért van szükség, mert az Ő nézőpontjából láthatod az igazságot, valóságot. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 19. 15:45
 5/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
2010. dec. 19. 15:56
 6/14 anonim ***** válasza:
azért, amiért egy szülő is értékeli azt, hogy a gyermeke elmondja, mit tett, és szeretné, ha a szülő ettől eltekintve továbbra is szeretné. ennek ellentétje a hazudozás, és a mentegetődzés. te melyik gyermeket választanád?
2010. dec. 19. 17:51
 7/14 anonim ***** válasza:
Mert nem mindegy, hogy valaki csak magában átgondolja a bűneit, vagy pedig meg is fogalmazza és kimondja azokat.
2010. dec. 19. 21:33
 8/14 anonim ***** válasza:
Talán azért, hogy te is megismerd a magadét.
2010. dec. 20. 15:11
 9/14 A kérdező kommentje:
17:51 Én azt hittem az Isten mindenkit szeret alapból.
2010. dec. 20. 15:26
 10/14 A kérdező kommentje:

"Talán azért, hogy te is megismerd a magadét."

15:11

ezt nem egészen értem.ha meggyónom neki,akkor már eleve tudom,hogy bűnt követtem el,hiszen azért gyónom meg neki.ha meg nem gyónom meg neki,akkor is tudja,hogy bűnt követtem el,ha bűnt követtem el,mivel belém lát.Tehát akkor kapok egy vállveregetést,amiért elmondom neki azt amit már úgyis tud? ha meg rosszalja azt,hogy nem mondtam el neki,akkor miért rosszalja,hiszen nem vertem át semmivel,mivel eleve tudott mindenről,tehát nincs miért megharagudnia.és mert tudja,hogy rossz vagyok(titkolom a bűnöm),ezért azt is tudja,hogy nem fogom elmondani neki,azt amiről egyébként mind ketten tudunk.

Ha egy anyuka tudja a gyerekéről,hogy az rossz,és már megint összekoszolta a ruháját,akkor nem úgy fog odamenni hozzá,hogy fiam,látom,hogy tiszta kosz vagy megint,de valld be,hogy tiszta kosz vagy,mert csak akkor tudom neked elmondani,hogy tiszta kosz vagy,amit egyébként is tudsz,mert a sárban játszottál fél óráig,amiről mellesleg én is tudok.

2010. dec. 20. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!