Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az Állam és egyház szétválasát...

Az Állam és egyház szétválasát miert lehet relativizálni?

Figyelt kérdés
2010. dec. 4. 21:50
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Sajnos, a tapasztalataimon nem változtatnak a linkjei.Az is igaz,hogy igazságukon véleményem se nem javit, se nem ront.

A mai világban szinte senki nincs ,aki ne hallot volna Jézusról tanairól , tehát a missió nem az egy igazságról szól.

2010. dec. 8. 09:50
 22/22 anonim ***** válasza:

Nem pontos a kérdésed.

Szerintem az állam és az egyhház soha nem volt egy, nem szükséges szétválnia.

Manapság az egyháznak a politikai szerepe csekély.

Ha az állami támogatást nehezményezed, akkor arra van válaszom.

Az államnak többfajta közintézményre, projektre van kiadása.

Van ami mindenki érdeke, a hadsereg, a vasút, stb... fenntartása.

Vannak helyi, speciális érdekek.

Az egyház ehhez sorolható.

Ahogy a pesti metróépítés nem hozza lázba a vidéki embert, úgy a templomok fenntartása és az egyházak támogatása sem érdekli annyira az ateistákat.

Az állam csak annyira vesz részt az egyház életében, hogy rálátása legyen és meglegyen az a minimális kontaktus, ami nem veszélyezteti őt. Ezeket a szempontokat hosszas egyeztetés következtében határozták meg. Egy teljesen önnálló szervezet az államon belül nem kívánatos.

Saját magam nem vagyok vallásos, de megértem, hogy aki igen, az joggal várja el az államtól, hogy az adója fejében az állam támogassa a számára legfontosabbat, a vallását.

Hiszen ők is megfizetnek szja-t, áfát és minden adót.

Az állam a felekezet súlyának megfelelő támogatást ad.

Mi ebben a probléma?

2012. okt. 24. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!