Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten maga az Univerzum és...

Ha Isten maga az Univerzum és ő a leghatalmasabb lény akkor minek kellett neki egy fiú gyermek?

Figyelt kérdés

Minek kellett egy fiú gyermek, ráadásul egy halandó nőtől?

Meg ha már annyira akart volna teremteni akkor miért nem csettintett egyet és hopp megszületett Jézus.

Egyszerűen nem értem.

2010. nov. 19. 15:00
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
21:15-ös...akkor már ketten vagyunk :)
2010. nov. 19. 22:32
 12/28 anonim ***** válasza:

Az a helyzet,hogy Jézus mibenléte,igencsak félre van értelmezve a keresztény egyház,és a Biblia írói miatt.

szóval az egy hülye százat csinál esete áll fennt.

Mindenki Isten fia,és nem kell más Isteneket bálványoznunk a bennünk élő Istenen kívül,hanem hinni kell a sajátjunkban.ez volt Jézus valódi üzenete.

2010. nov. 20. 08:52
 13/28 anonim ***** válasza:
61%

Ha szerinted a Biblia írói nem valós dolgokat írtak, akkor honnan tudod, hogy mi volt Jézus üzenete? Miért csinálsz belőle buddhistát, merthogy szemben a kortárs zsidókkal te pontosan tudod, hogy mely részek lettek "belehamisítva" a Bibliába?

Jézus a példázataiban (pl a szőlőművesekről) magát Isten egyetlen fiának, az embereket pedig szolgáknak nevezi. Az is igaz, hogy aki ELFOGADJA Jézust, azt többé nem szolgának, hanem barátjának nevezi. A szolga kifejezés egyébként a bűn szolgáját jelenti, mielőtt még Jézust valami megalomán őrültnek tekintenéd.

Szóval akkor honnan is tudod, mi volt Jézus üzenete? Őszintén érdekelne.

2010. nov. 20. 09:01
 14/28 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező!

Nem az a gond, hogy nem érted a kérdésed témáját, hanem az, hogy nem is akarod megérteni.

Ahhoz, hogy kommentedben elhintett állításaid, valóban igaznak bizonyuljanak, ahhoz rengeteg embert, írásos emléket és tárgyi eszközt, el kellene tüntetni, illetve meg kellene semmisíteni.

Ne haragudj a megjegyzésemért, de annyira idejétmúlt és annyira életszerűtlenek az állításaid, hogy én a te helyedben, egy kicsit néha kinyitnám az ablakot és szippantanék egy kis friss levegőt!

2010. nov. 20. 10:48
 15/28 anonim ***** válasza:

09:01

Maradjunk annyiban,hogy én hajlandó vagyok figyelni,látni,hallani,gondolkozni,és nemcsak elfogadom más emberek magyarázatát tényként.sajnálom,ha csalódást okozok,de nem fogom megkönnyíteni a dolgodat,hiszen ha te saját magad nem vagy képes elvonatkoztatni a Bibliában leírtaktól,akkor majd pont az én magyarázatomat fogadnád tárt karokkal? ugyan már,te is tudod,hogy nem.egyébként semmi bajom nincs Jézussal,és szó sincs róla,hogy megalománnak nevezném,én csak annyit írtam,hogy eléggé félreértették.08:52

2010. nov. 20. 13:09
 16/28 anonim ***** válasza:

Aha. Én is szoktam gondolkodni, és az általad felvázolt képpel -ne külső isteneket imádjunk, mert mindannyian istenek vagyunk- is eljátszottam már mivel ezek nem a te gondolataid, hanem régóta jelenlévő álláspont. Azon kívül én sem voltam mindig keresztény.

A gond csak az hogy Jézus maga is rendszeresen imádkozott és közösségben volt az Atyával. Nem vagyok katolikus vagy jehova tanúja, semmiféle egyház nézeteit sem fogadom el csak azért, mert ők a nyerők üdvösség terén. De az ő életmódja és az ő szavai nem egészen arról szólnak, amit te mondasz.

Azért mondom, hogy nem egészen, mert egyvalamiben teljesen igazad van, Isten bennünk él, a szívünkben van az isteni szikra. Csakhogy ebből a szikrából ott lesz tűz, ahol a Tűz Csiholója felbukkan. És ez az isteni tűz nem a mi érdemünk, mi ugyanis nem tudunk rá hatni. Ezért olyan a világ és az emberiség, amilyen. Akkor is egyedül Jézus tudott hatni erre a lángra a szívében.

Azon kívül a saját gondolatok mindig nagyon értékesek, de nemcsak a vallás hanem a tudomány területén is felmerül mindig a kérdés: na jó, de milyen alapon gondolod úgy? Csak azért mert jól hangzik? Sok minden hangzik jól, de attól még nem igaz. És az igazság sokszor nem hangzik túl jól....

2010. nov. 20. 16:45
 17/28 anonim ***** válasza:

"Én is szoktam gondolkodni, és az általad felvázolt képpel -ne külső isteneket imádjunk, mert mindannyian istenek vagyunk- is eljátszottam már mivel ezek nem a te gondolataid, hanem régóta jelenlévő álláspont."

Nem mondtam,hogy én sz..rtam a spanyol viaszt.tudom,hogy más is eljátszott már ezzel a gondolattal,és mások is gondolkoznak ugyanúgy mint én.én keresztényként nevelkedtem,de felnőttként a saját utamat választottam,és nem csak azért mert Buddha azt mondta,hogy "Ne rendelj saját magad fölé főt"hanem azért mert tényleg így érzem jól magam,nincs rá szükségem,hogy istenítsek bárkit is,meg könyveket örök szentírásnak vegyek,csak mert más emberek ezt mondják,arra van pár millió hívő,akik megelégednek ezzel az életfelfogással.

2010. nov. 20. 18:47
 18/28 anonim ***** válasza:
41%
Teljesen helyes, mindenki a maga útját járja. Kívánok neked sok boldogságot és mindannyiunknak megvilágosodást.
2010. nov. 20. 20:17
 19/28 anonim ***** válasza:
köszönöm.én is neked hasonlóképpen.
2010. nov. 21. 09:07
 20/28 heszter ***** válasza:

Szeretnék reagálni a korábban elhangzott válaszokra.

A saját válaszom, a végén van.

11-19 15:15 válaszra: Nem rettegek a haláltól, mert tudom mi lesz utána. Te tudod-e?

11-19 15:18 válaszra: Isten tényleg mindent tud. Sajnos mi nem. Például nem tudjuk, hogy a mennyben mi folyik.

Tudta előre, hogy megbánja, és elpusztítja majd az emberek többségét, de azt is tudta, hogy Noé megmenekül.

Valamiről pedig elfeledkeztél. A teremtés nem úgy történt mint, ahogy mi "teremtünk". Ő szabad akaratot adott nekünk.

Nem kontrolál minket. Éppen ezért tudta anno Évával elhitetni a kígyó, hogy tegyen máshogy, mint azt Isten mondta.

Kereken egyet kért az embertől: ne egyen arról a fáról, és mi ezt sem voltunk képesek megtartani. Már akkor megölhetett volna minden embert, de ő inkább elküldte a fiát, Jézust, hogy ő megmentsen minket.

11-19 15:44 válaszra: Ha nincs odaát semmi, akkor, hogyhogy nem félsz a haláltól?

Hiszen neked az a véget jelenti. Számodra a földi élet mindent jelent, nem?

Ha így van, akkor miért nem félsz, hogy elveszíted?

Nekem egy csöppet logikátlannak tűnik, de lehet, hogy csak nem értettem meg. Elmagyaráznád?

Számos mai példát tudnék neked hozni, amikor az ima igenis ételt hozott, bár igaz, hogy embereken át küldte Isten:):)

Persze, felhozhatod mind ellen, hogy csak véletlen egybeesés, ezért nem írok le egyet se, de ha szeretnéd megteszem.

11-19 19:39 válaszra: Így van. Isten csodát tett volna, ha csak gondol egyet, és Jézus megjelenik a Földön. Pontosan ez lesz amikor a Krisztus visszajön, de Jézus áldozata megkívánta, hogy emberré válljon, és így adja magát értünk.

Így nem mondhatja senki, hogy Isten nem ért meg minket, nem érzi át a helyzetünket, hiszen Jézus minden kísértést átélt, kivétel a bűnt.

Ézs 53:3-6

"Megvetett volt, és emberektől elhagyatott, fájdalmak férfia, betegség ismerője. Eltakartuk arcunkat előle, megvetett volt, nem törődtünk vele. 4Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta. Mi meg azt gondoltuk, hogy Isten csapása sújtotta és kínozta. 5Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg."

11-19 21:15 válaszra: Nagyon érdekes a megjegyzésed. Elég magas szintű intelligenciáról árulkodik.

A legelején viszont azt mondod, hogy: "A tudomány szembe állítja az ős-bummot és ez is lehet Isten."

A fizika alaptörvénye, hogy semmiből nem lesz valami, illetve, valamiből nem lesz semmi. Az anyag energiává alakulhat, illetve fordítva, de semmiből egyik sem jöhet létre.

Ezek után, mi a valószínűbb? A nagy bumm a semmiből lett, vagy egy varázsló (nevezzük Istennek) csettintett.

Mindenki eldöntheti, mi a valószínűbb. A lehetetlen, vagy a hihetetlen.

Azt mondod, hogy ez is lehet, vagy az is lehet, de nem túl valószínű egyik sem, hiszen ember erre nem képes, ufók meg elvileg nincsenek.

A hívők szerinti válaszod többé-kevésbé oké, de célllal jött Jézus a földre, és a végén nem megölette magát, hanem meghalt értünk. Így nekünk nem kell.

Isten mindenható, és azért történt a sok becstelen dolog, mert amennyire létezik Isten, pontosan annyira létezik a gonosz is, a Sátán, és az embereknek szabad akaratuk van. Tehát mindenki választhat aközött, hogy rosszat, vagy jót tesz.

Isten nem szabályozza le az emberi döntéseket. Megengedi, hogy nemet mondjunk neki, de ezek után milyen alapon kenjük rá, hogy de miért nem akadályozta meg. Mi akartuk másképp.

Direkt nem akarja. A Sátán az, aki ezt szeretné. Az a terve, hogy mindenki elforduljon Istentől.

Isten véget vethetne a szenvedéseknek, de akkor az a sok-sok ember, aki nem hitt elveszne. Isten nem ezt akarja. Ő meg akar minket menteni. Ezért kellett Jézusnak a földre jönnie. Hogy az ő áldozata, az ő vére megtisztítson minket, így nem kell meghalnunk.

Isten vár még a megtérőkre. Nem tart (MÉG) végítéletet.

11-19 21:18 válaszra: Tömör, precíz, és keresztény;)

08:52 válaszra: Ne haragudj, de te miből ismered Jézust, ha nem a Bibliából?

10:48 válaszra: Igaz, hogy picit tájékozatlannak tűnik a kérdező, de az, hogy feltette a kérdést, azt én nagyon értékelem. Valamiért foglalkoztatta a kérdés, és ezt én pozitívan értékelem.

13:09 válaszra: Ne haragudj, de nem te értetted félre Jézust?

Jézus rengeteget mesél az Atyáról, a feltámadásról, sőt bűnöket bocsátott meg.

János 10:30: ""Én és az Atya egyek vagyunk.""

Én várom a magyarázatodat. Akár tárt karokkal:) Nyitott vagyok rá. És nagyon is érdekel!

Csak kérlek gondold át, Jézus miket mondott. És nagyon érdekelne, hogy konkrétan miket értettünk félre.

Kérlek válaszolj. Köszi.

16:45 válaszra: Nagyon érdekes hozzászólás.

Meglehetősen tájékozott vagy, ahhoz képest, hogy sose voltál vallásos.

Meglehetősen érdekes meglátás volt a szikrás hasonlatod.

Ezt magadtól találtad ki?

Csak mert Jézus elmondta, hogy elküldi a tanítványoknak a Pártfogót, a Szentlelket, aki a Szentháromság 3. tagja.

Ez a Pünkösd története.

Apcsel 2:1-5

"1Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, 2hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. 3Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. 4Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak."

Ezután a tanítványok kiálltak, beszéltek az embereknek Jézusról, és mindenféle nép a saját nyelvén hallotta őket.

Nem tudom, hogy tudtad-e ezt. De a Szent Szellem sokszor tűzként jelenítik meg, és ő az aki itt a földön munkálkodik. Jézus őt küldte, hogy velünk legyen, amíg ő vissza nem jön. Ő az, aki be tudja tölteni az embereket. A Szentlélekkeresztség az egyik legcsodásabb dolog a világon. :)

Végül a válaszom:

Ő a leghatalmasabb lény, sőt mindenható, pont emiatt kellett, hogy megváltsa az embereket. Az Atya, a Fiú és a Szent Lélek ugyanazon Isten, és a kezdettől léteznek. A Fiú döntött úgy, hogy eljön az embereket megváltani.

Ehhez neki is emberré kellett lennie. Megüresítette magát, és megszületett Betlehemben.

Végig élte az életét, úgy hogy minden kísértést át élt (csak éppen nem ment bele a bűnbe).

Majd végül meg halt a bűneinkért.

Így ha ezt az áldozatot elfogadod, örök életed lesz.

Szerinted neki volt szüksége rá? Mert szerintem nekünk volt szükségem rá...

Ugyanis mi nyerünk a dologgal a legtöbbet:)

2010. nov. 22. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!