Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehovat Tanúi! Milyen változás...

Jehovat Tanúi! Milyen változások történtek a szervezeten belül, amik a mindennapokat, összejöveteleket vagy imádatot érintik a Covid időszak óta? Hogyan fogadjátok ezeket?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, a Covid időszak óta (kb. 2020) több változás történt, ami szembement az addigi elrendezésekkel.

Elvileg most már engedett a szakál viselése (férfiaknak), nőknek a nadrág viselése a Kiralyság teremben is, köszönés a hitehagyottaknak és kiközösítetteknek, prédikálás dokumentálásának elhagyása.

1. Ezt megtudjátok erősíteni és felsorolni mi minden változott még?

2. Hogyan érint titeket, miként élitek meg?

3. Lesz további változtatás és enyhítés? Vannak sejtések? (Pl. ünnepek engedélyezése, kiközösítés eltörlése, vértranszfúzió engedélyezése, stb...)

4. Érezhető egy fajta hangulat és felismerés, hogy ez a VT kétségbeesett próbálkozása vagy még mindig a növekvő világosságnak tudjátok be?

Az érdemi válaszokat köszönöm előre is!

jan. 20. 11:28
1 2
 11/19 anonim válasza:

Ismétlem, mert nem akarod érteni. A szántóföldi szolgálat és állványos tanúskodás generálja a leadott munkajelentés min. 75%-át.

Azt mondod ezt a 75%-os kiesést a bibliatanulmányozások, telefonos tanúskodások és levélírasokkal pótolta a szervezet. Na ne nevettess...

A saját gyülekezetemben láttam, hogy a leadott munkajelentés átlagosan 75%-kal esett vissza. A körzetemben mindegyik gyülekezetben hasonló volt a visszaesés 70-85% kózött mozogva. Szóval vagy hazudsz, vagy hazudsz...

És így van...Nem tagadom, egyáltalán nem vettem részt, nem is akartam.

jan. 26. 21:11
 12/19 anonim ***** válasza:

11

Jehova legyen irgalmas hozzád.

jan. 27. 08:37
 13/19 A kérdező kommentje:

12-es.

Tipikus Tanú megnyilvánulás, amikor már nem tudtok mit mondani. Képtelen vagy elfogadni a kritikát, a tényeket vagy a más nézőpontokat, ami nem illik bele a szervezeti kommunikációba. Ez nem hitbéli alázat, hanem arrogancia. Egy bibilia rész jutott eszembe rólad:

Lk. 18,10-13

„Két ember ment fel a templomba imádkozni: az egyik farizeus, a másik vámszedő.

A farizeus megállt, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember: rabló, gonosz, parázna, vagy mint ez a vámszedő is.

Böjtölök kétszer egy héten, tizedet adok mindenből, amit szerzek.

A vámszedő pedig távol állva, még szemét sem akarta az égre emelni, hanem a mellét verve így szólt: Isten, légy irgalmas nekem, bűnösnek."

Ugyanezt csinálja a vallásod és ti is. Vámszedőnek állítjátok be magatokat, de végső soron csak farizeusok vagytok.

jan. 27. 12:09
 14/19 anonim válasza:

12-es.

Nincs szükségem rá. Inkább neked kívánnék egy kis kritikus gondolkodást és éleslátást, hogy mernél a színfalak mögé nézni és látni azt, hogy amiben hiszel az egy illúzió.

jan. 27. 20:15
 15/19 anonim ***** válasza:

5-ös válaszolónak:

Miért költői a kérdés?

Mert úgy gondolom, hogy nagyjából tudod a választ, és mert tartalma szerint a célja nem lehet saját vélemény formáló információ szerzés, így nem marad más, csak a hangulatkeltés.

Ha nem így van, elnézést, de nézd meg a 6-os válaszadót és a neki feltett kérdésedet! Kérdés-válasz önmagáért beszél.

Engem pl. érdekelne, hogy a kérdéseidnek mi a célja? A válaszok miért lényegesek számodra, akarod, hogy hatással legyenek rád? Ha őszinte érdeklődés van mögöttük, akkor van egy jw.org nevű honlap (talán nem most hallasz róla először) ahol kulcsszavas kereséssel szinte minden kérdésedre választ találhatsz, de személyesen is választ kaphatsz rájuk, pl. egy összejövetelen. Ha esetleg kizártnak tartod, hogy elmenj oda, akkor meg a témaindítást nem értem.

Nem annak lenne értelme, hogy ha kilégítő választ akarunk kapni egy kérdésre, akkor ott tegyül fel, ahol valószínűleg a legpontosabb választ fogjuk rá kapni? Ha olvasod a bejegyzéseket, látod, hogy vannak, akik negatívan ítélik meg Jehova Tanúit és/vagy a szervezetüket, tehát nyílvánvaló, hogy ők ugrani fognak az ilyen típusú kérdésekre, mint amiket te is feltettél. Akár az is lehet, hogy te erről eddig nem tudtál, de most legalább akkor már tudsz.

jan. 29. 19:17
 16/19 A kérdező kommentje:

Úgy látom az eredeti kérdéseim értelmezése még most sem sikerült.

1. A kérdésem alapvetően ketté bontható:

- 1a, az általam felsorolt változások valóban megtörténtek-e, illetve ezen felül volt-e más intézkedés. Ez objektív kérdés, objektív válasz adható rá, a JW.org-on biztos ott van (nem fogok kereseni, azért írtam itt ki a kérdést)

- 1b, szubjektív véleményekre asszociáló kérdés, az ezekkel kapcsolatos változások SZEMÉLYESEN milyen hatással van a Tanúkra, milyen a légkör, általános hangulat.

Szerinted...ezt megtalálom a JW.ORG-on??

Szerinted...találhatok olyan véleményt a JW.ORG-on, ami nem pozitív és nem támogatja az elrendezést?

Van a JW.ORG-on olyan szekció, ahol ezzel kapcsolatosan pozitív, negatív vélemények is kifejezésre kerülhetnek?

2. A 6-os válaszadó meg is válaszolta kérdéseimet, ha elolvasnád láthatnád, hogy meg is köszöntem neki. (Hozzáteszem, a válasz a diskurzusunk után érkezett. De talán magad is rájöttél)

3. Mi a kérdéseim célja? Hogy lássam, hogyan érinti a Tanúkat a változás és milyen a hangulat ezzel kapcsolatban, milyen hatással van a szervezetbe vetett bizalomra.

4. Én látom, hogy negatív válaszokat kaptam volna, vagy te találkoztál ilyennel ez alatt a kérdés alatt? Feltehetően 3 Tanú válasza érkezett - ebből kettő érdemtelen bármire is (nesze semmi fogd meg jól) - de érkezett egy szintén Tanútól (6-os válaszoló), aki valóban választ adott kérdéseimre.

Van-e esetleg még kérdésed vagy már érted a mit, miért kérdeztem?

jan. 30. 12:24
 17/19 anonim ***** válasza:
Igen, még egy kérdés, mire használod a szubjektív véleményt?
jan. 30. 16:48
 18/19 A kérdező kommentje:

Nem ti vagytok azok akik házról házra jártok, kérdésekkel bombázzátok az embereket, beszélgetést kezdeményeztek, és kíváncsiak vagytok mások gondolataira, szubjektív véleményükre egy egy témával kapcsolatban?

Ha ti kérdezhettek, akkor talán én is megtehetem.

febr. 1. 14:44
 19/19 anonim válasza:

8-as

"A Covid időszakban sem lanyhult a prédikálás, sem a gyülekezetbe járás. Az óraszámok növekedtek."

A 9-es válaszoló elég komolyan megcáfolta az idézett kijelentésedet és hazugsággal vádol téged.

Ha nem így van, akkor védd meg az álláspontodat és cáfold meg.

Te vagy Jehova Tanúja, ha azt mondod Covid időszakban sem lanyhult a gyülekezetbe járás és pédikálás akkor biztos alá tudod támasztani.

Gondolom nem szemrebbenés nélkül hazudtál itt mindenkinek azt remélve, hogy nem derül ki, igaz?

Jehova Tanúinál nem hazudják le a csillagokat, hogy megfeleljenek a narratívának, igaz?

Jártatok gyülekezetbe és prédikálni is abban a megjelölt időszakban is, igaz?

febr. 2. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!