Egy nagyon egyszerű és világos képlet Jézusról és ami levezethető a történetből. Ez így megállja a helyét?
Emberek kapjarok már az eszetekehez. Azt állítja a biblia, hogy Jézus a szentlélektől fogant. Tételezükk fel hogy máriát megszállta valami
Amúgy megszálta egy római katonának a dákoja. Na mind1 Jézus állítolag csodákat tett. És itt jön a bökennő. Ha valóban csodákat tett volna szemeket meg füleket nyit meg akkor árulja már el nekem valaki hogy miért akarták a farzeusok megölni? Talan olyan buták lettek volna az akkori öseink, hogy nem ismerik fel a csodákat? És azt feltételezik róla hogy ördög van benne. Halooo ébresztő. 2 ezer évvel ezelőtt ha valaki tett csodát csak legyinetettek és kereresztre fesztik? Hagyjuk már rendben. Még valami azóta hova tünt és miért nem gyogyít miközben azt ígérte ha az ö nevében kérümk bármit azt megkapjuk. Ez egy óriási bullshit amit a tanítványaival megbeszélt hogy majd jegyezzékmle ezeket a tanításokat és " csodákat" a keresztre feszítés megérdemelt volr mert Istent akorbban nem illet káromolni. Ja és szerintem latens meleg vagy teljesen meleg volt mivel nővel nem látták
Ordít, hogy nem olvastad végig a négy evangéliumot, mert a válaszok ott vannak benne.
Legjobb ha ezek tényleg érdekelnek téged, elolvasod és meg fogod érteni, mi is elmondhatjuk neked, de tényleg jobb ha magad ismered meg, mint mi itt egyenként és kiragadva megvalaszoljuk.
Belátva hogy nem fogod elolvasni és elkezdem.
1 A csodák és a papság. Ugye az meg van neked ha ma történne egy valódi igazi csoda, akkor is sokan mondanak valami olyan magyarázatot, amivel nem ismerik el a csoda természetfeletti voltát.példaként szolgáljon itt a katolikus egyház sok száz Mária,-jelenésekből csak nyolcat fogad el. Egy átlag ember egyet sem.
2 Nem a csoda a hit forrása, azaz lehet az is de az igazi tartós hit belülről fakad
3 Az evangéliumok szerint Krisztust hívő tömegek kisérték. Szerinted a papság hogyan élte meg? Irigységgel. Hogy Krisztus társaságát követik az ő tanitásait hallgatják. Persze te mint jó ember azt feltételezed odaszalad majd a főpap és azt mondja Krisztus te vagy a főpap elismerem, hiszen én semmilyen csodára nem vagyok képes, vedd át tőlem a főpapi állást. Csakhogy a valóság más. Van irigység is a világon. Az irigységében a főpap azon gondolkozott hogyan tegye el láb alól Krisztust úgy, hogy az ő főpapi méltosága ne sérüljon.
4 ez a pillanat Lázar feltámasztásánal következett be.
5 Az irigykedő főpap felállt megszaggadta ruháit és avval kezdte meddig várjunk még. Evvel beismerte irigységét, hogy örlődott az irigységben.
6 a zsidó vallás a mágiát és varázslást tiltja és a halottak bolygatását is.
7 nohát rásütötte mindezeket és az egész zsidó nép pusztulását tette fel tétként ha el nem fogják Krisztust Isten megbosszulja a népen. ( Értsd, ha Isten elrendeli hogy valaki haljon meg, akkor ne ellenkezzünk és ne folyamodjunk varázsláshoz.)
8 Erre az sem tudott volna mit mondani -azaz hogy a feltámasztáshoz isteni joga volt Krisztusnak- aki a főpap kiborulásának szemtanúja volt, és töretlenül hitt Krisztus isteni voltában vagy abban, várjuk meg a végét mi lesz.
Jó hírem van. Egy jó ember gondolkozik úgy hogy nem érti miért ölték meg Krisztust ha csodákat tett. Benned van még lelki tisztaság. (Bár Mária megitélésében ezt már cáfolod is)
A Biblia tapasztalatszerzésre is tanít.
Rettenetesen tudatlan vagy.
Tizenéves ateista, ha nem tévedek.
Majd egyszer rájössz, hogy kultúráról kulturált ember tud beszélni és érvényeset kérdezni.
Kedves kérdező
A válasz benne van Isten szavában.
(János 11:47–50) . . .„Mit tegyünk? Ez az ember ugyanis sok jelt tesz. 48 Ha nem teszünk ellene semmit, mindenki hinni fog benne, a rómaiak pedig eljönnek, és elveszik tőlünk a helyünk meg a nemzetünk feletti hatalmat.” 49 Egyikük azonban, Kajafás, aki a főpap volt abban az évben, ezt mondta nekik: „Ti semmit sem tudtok, 50 és nem gondoltok bele, hogy a hasznotokra van, ha egy ember hal meg a népért, és nem az egész nemzet pusztul el.”
Értelemmel és szellemmel kell olvasni, mert ez nem Krimi könyv, és nem is szépirodalom.
Azok akik megakarták őlni, először is féltették a hatalmukat, és a tekintélyüket. Épen ezért mondta azt az akkori Főpap, hogy ennek az embernek meg kell halnia.
Másrészt Sátán nagy mestere a hazugságnak, és a "szemfényvesztésnek".
Ádámot és Évát is simán egy egyszerű dologban úgy becsapta, hogy az életüket elvesztették, és a mi jövőnket is eljátszották.
Szerintem is érdemes lenne, ha végigolvasnád az evangéliumokat, és gondolkodnál rajtuk.
Ezen felül:
"Amúgy megszálta egy római katonának a dákoja." -> Ezt nem tudod bizonyítani, és az sincs indokolva, hogy miért pont római.
Az, hogy miért ölték meg, mikor csodákat tett le van írva a Bibliában, szerintem ezt inkább olvasd el!
"azóta hova tünt és miért nem gyogyít" -> Amíg nem tér vissza, addig a mennyben van, szellemben pedig le van írva, hogy egy a hívőkkel. Gyógyítani pedig gyógyít. Igaz nem mindenki gyógyult meg Jézus által, de igen is sok ember beszél róla, hogy ő gyógyította meg.
"ha az ö nevében kérümk bármit azt megkapjuk" -> Ez azt jelenti, hogy mi az ő nevében járunk el, és ha olyat kérünk, ami Isten akaratával összeegyeztethető, és olyat ami segíti az Isten szolgálatát, azt megadja. Pl. ha azt kéred Istentől, hogy haljon meg az első ember, aki szembejön, az nem ilyen, akkor sem, ha elé mondod, hogy "Jézus nevében kérlek". De egy kevésbé durva példa, hogy pl. ha azt kéred Istentől, hogy adjon egy Lamborghinit, az sem biztos, hogy az ő akarata szerint van.
"Ja és szerintem latens meleg vagy teljesen meleg volt mivel nővel nem látták" -> A Bibliában többször is írnak olyan esetről, hogy nőkkel beszélt, vagy velük volt közösségben. Egyébként más emberek is voltak, akik így éltek. Ettől még nem lesz meleg az illető.
Ébresztő emberek!
ha ekkora bullsitt lenne Jézus, mint ahogy a kérdező képzeli, akkor hogy a manóba van az, hogy még őt is a Jézus kérdés izgatja fel?
Ez a helyzet:
Ott van Jézus 2000 évvel ezelőtt. Látja a jövőt, elmondja a szavakat, némelyek pedig leírják. Elindít egy folyamatot, melynek az a vége, hogy a hozzám hasonló semmire kellőket gyógyít ki a drogfüggőségből, melyre sem pszichiáter, pszichológus, elvonó vagy rehab sem volt képes. másokat más bajaiból gyógyít ki.
Az engem egyáltalán nem érdekel, hogy ki az igazi apja. A magam részéről Jézust látom Istennek, aki saját magát hívta életre.
De nézzük a keresztre feszítés körülményeit:
Nem volt jó a korabeli politikának, hogy a nép nagy része Istenítette. Olyan szintű befolyása volt, hogy polgárháborút is kirobbanthatott volna, hiszen volt eset, ahol erőszakkal akarták királlyá megtenni. Csak hogy ez a fickó pontosan látta minden cselekedetének a végkimenetelét és lásd Péternek is megparancsolta az elfogásakor, hogy tegye vissza a kardját.
Tudta jól, hogy kivégzik. De így nem miatta fog kitörni egy véres polgárháború, ami miatt ma nem létezne nem hogy kereszténység, de zsidóság sem.
Ezek nélkül, Jézus nélkül egyikünk sem születhetett volna meg, mert olyan befolyása volt a világtörténelemre. Talán lennének emberek a földön, de azok nem mi lennénk.
Ez a fickó pedig minket választott. A dolog csupán még misztikusabbá válik, hogyha úgy gondolkodunk, hogy Jézus egy mese. Abban az esetben ma élő emberek 90%-a egy mesének köszönheti a születését. Ez egy hatalmas pillangó effektus.
Nem gondolom bölcs dolognak szidni az Urat, de hagyján, ha az Atyát vagy a Fiút szidja valaki, de aki a szentlelket hasonlítja össze egy római katona hímtagjával, annak nem igazán látom, hogy lenne lövése a dolgok súlyáról.
De én nem ítélkezem. 20 éve én is ilyen voltam 16 évesen. Meg is lett az eredménye: a drog pokla. Ám Jézustól megváltást kaptam.
Ő az Isten, ő a Teremtő én azt megmondom. :D
Nem ez így nem állja meg a helyét.
« Azt állítja a biblia, hogy Jézus a szentlélektől fogant. Tételezükk fel hogy Máriát megszállta valami. »
Minden ember Szentlélektől fogant.
« Amúgy megszálta egy római katonának a dákoja. »
Vérszerinti apja lehetett egy római katona, de az ember több mint az a bizonyos sejthalmaz amit belőle láthatunk.
« Jézus állítolag csodákat tett. »
Igen, állítólag csodákat tett, de valójában nem tett mást mint egy bizonyos magasabb rendű természeti törvényt hagyott érvényesülni, melyet az átlag ember nem ismer.
« Ha valóban csodákat tett volna szemeket meg füleket nyit meg akkor árulja már el nekem valaki hogy miért akarták a farzeusok megölni? »
Egyrészt mert féltek tőle, féltették a poziciójukat és irigykedtek rá, mert az emberek hallgattak rá. A farizeusok közt nem volt senki aki képes volt arra amiket ő tett.
« Talan olyan buták lettek volna az akkori öseink, hogy nem ismerik fel a csodákat? És azt feltételezik róla hogy ördög van benne. »
Igen voltak akik ördögöt láttak benne.Tanítása azon felül olyan egyedi volt, hogy a zsidó főpapok nem tudták mit kezdjenek vele.
« 2 ezer évvel ezelőtt ha valaki tett csodát csak legyinetettek és kereresztre fesztik? »
Hát nem csak úgy legyintettek, hanem rettegtek, közülük némelyek attól is féltek hogy a romaiakat a népre hergeli.
« Még valami azóta hova tünt »
Hova tünnnek a gondolataid, Hova tűnt az a rengeteg ember akik már előttünk meghaltak. hova tünik az idő, stb.?
« és miért nem gyogyít miközben azt ígérte ha az ö nevében kérümk bármit azt megkapjuk. »
Talán azért, nem mert te kérsz mindennek nevében, csak éppen nem az ő nevében
« amit a tanítványaival megbeszélt hogy majd jegyezzékmle ezeket a tanításokat és " csodákat" »
Szerintem nem adott senkinek utasítást, hogy jegyzetet készítsen tanításáról és tetteiről.
« a keresztre feszítés megérdemelt volt mert Istent akorbban nem illet káromolni. »
Az ő szemszőgéből keresztrefeszítése nem érdem, sem büntetés volt, hanem az egyetlen lehetőség, hogy tanítását feltámadásával kellőképpen alátámassza.
Ja és szerintem latens meleg vagy teljesen meleg volt mivel nővel nem látták
Egyik kedvelt barátnője volt Mária Magdaléna, az első ember, akivel feltámadása után találkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!