Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A reinkarnáció spiriruális...

A reinkarnáció spiriruális hipotézise az ördög által elhintett tündér por?

Figyelt kérdés
A keresztény teológia szerint a reinkarnáció hazugság, mert az alapvető tanítása ellentétes a bibliai hitelvekkel, amelyek szerint az emberi lélek egyszeri életet él, majd a halál után Isten előtt számot ad. A keresztény hit szerint Jézus Krisztus áldozata és feltámadása révén az üdvösség egyedülálló lehetősége nyílik meg, és a lélek végső sorsa a mennyország vagy a pokol, nem pedig egy újabb földi élet. Ezenkívül a reinkarnáció elképzelése megkérdőjelezi a bűn és megváltás fogalmát, mivel a keresztény tanítás szerint a bűnök megbocsátása és a lelki megújulás csak Jézus Krisztus által lehetséges. Az újjászületés, amely a keresztény hit középpontjában áll, a lélek új életét jelenti Krisztusban, nem pedig a lélek ciklikus újjászületését különböző földi életekben. A Biblia egyértelműen tanítja, hogy "az embernek egyszer kell meghalnia, és azután az ítélet" (Zsidók 9:27), ami véglegesen elveti a reinkarnáció gondolatát.

dec. 10. 06:31
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
7 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:

Isten soha nem gondolta, és nem is úgy hozta létre az embert, hogy meghaljon.

A halál az embernek a büntetése, az engedetlenség, a törvény szegés miatt.

Jézus pedig ezt hivatott a halálával feloldani, megszüntetni.

A feltámadás pedig akkor fog elkezdődni, amikor Krisztus ezer éves messiási Királysága a földre is kiterjed.

Isten az életet ajándékba adta, de azzal nem lehet visszaélni.

Sem Jézus halálát nem lehet arra használni, hogy akkor bármilyen törvénytelenséget lehet gyakorolni.

dec. 10. 10:15
 2/4 Jégszív ***** válasza:

"ördög által elhintett tündér por"

Mondd csak, nem érzel magadban költői hajlamokat? 😊

Komolynak tartott emberektől is gyakran olvasok hasonló zöldségeket, és ilyenkor meg kell dicsérnem a keresztényeket:

Az élet utáni örök üdvösség (vagy örök kárhozat) ehhez képest MÁR MAGA A PROGRESSZIÓ!

Az, hogy akaratom ellenére lepottyantam ebbe a k* világba, tettem, amit tehettem, és ezért engem terhel a felelősség, az hagyján!

De az, hogy itt bukdácsolok emberéletről emberéletre, és az a lélek, ami állítólag az enyém, lövésem sincs mit csinált korábban, de miatta szívjak, mint a torkos boci, no hát ez nekem már túl sok!

Egyrészt van egy kezdetleges módszer, amivel felmérhetem saját világom és saját életem, ennek a neve: TUDAT. (Van ugyan ennél egy sokkal primitívebb megközelítés, az úgy hívják, hogy "hit"...)

Másrészt a világ exponenciálisan szaporodó lélekszámával - nem éppen a szellemi tökéletesedés vagy a "nirvána" felé halad.

dec. 10. 17:42
 3/4 anonim ***** válasza:
A reinkarnació és az ok-okozat (karma) elve az eredeti krisztushit alapvető részei, amit az egyházi (politikai) akarat később kitörölt, de Alan Kardec visszaállított.
dec. 12. 11:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez jóval korábban írtam ki valahova, de eszembe jutott a kérdésedről, és ezért ideillesztem:

Amiket találtam, azokból kiderül, hogy a Biblia szerint ez a koncepció nem helyes.

Arról most nincs itt idézet, hogy az örök élet kegyelemből van hit által, nem pedig cselekedetekből és, hogy aki hisz Jézus Krisztusban, annak örök élete van, aki pedig nem hisz, az elkárhozik. (Tehát, hogy nem attól függ az ítélet, hogy mennyi jót, vagy rosszat tettünk az életünkben, amely gondolat a reinkarnáció koncepciójával általában eddigi tapasztalatom alapján együtt jár.)

Szintén fontos, hogy a Biblia alapján a szellem, a lélek és a test valamilyen módon egységet alkot, és a lelket nem lehet különválasztani olyan szempontból, hogy meghal a tested, a lelked pedig külön ettől újjászületik, hanem akkor a tested meghal, a lelked pedig nem születik bele egy másik testbe. Hanem a lélek a halál után valahova megy függően attól, hogy az ember hitt-e a Krisztusban, vagy nem.

Gondoltam elküldöm neked ezeket az idézeteket, hátha még neked is hasznos lehet még:

A felhő eltünik és elmegy, így aki leszáll a sírba, nem jő fel többé. - Jób 7:9

Mielőtt oda megyek, honnét nem térhetek vissza: a sötétségnek és a halál árnyékának földébe; - Jób 10:21

De ha a férfi meghal és elterül; ha az ember kimúlik, hol van ő?

Mint a víz kiapad a tóból, a patak elapad, kiszárad:

Úgy fekszik le az ember és nem kél fel; az egek elmúlásáig sem ébrednek, nem költetnek föl az ő álmukból. - Jób 14:10-12

Azért eszébe vevé, hogy test ők, és olyanok, mint az ellebbenő szél, amely nem tér vissza - Zsoltárok 78:39

(Isten vette eszébe)

Mind az ég alatt való dolgokban e gonosz van, hogy mindeneknek egyenlő szerencséjök van; és az emberek fiainak szíve is teljes gonoszsággal, és elméjökben minden bolondság van, amíg élnek, azután pedig a halottak közé mennek. - Prédikátor 9:5

Minden halmocskától is félnek, és mindenféle ijedelmek vannak az úton, és a mandolafa megvirágzik, és a sáska nehezen vonszolja magát, és kipattan a kapor; mert elmegy az ember az ő örökös házába, és az utcán körül járnak a sírók. - Prédikátor 12:7

És sokan azok közül, akik alusznak a föld porában, felserkennek, némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló útálatosságra. - Dániel 12:2

Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, amennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.

És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre. - Máté 25:45-46

Lázár és a gazdag ember története - Lukács 16:19-31

Ne csodálkozzatok ezen: mert eljő az óra, amelyben mindazok, akik a koporsókban vannak, meghallják az ő szavát,

És kijőnek; akik a jót cselekedték, az élet feltámadására; akik pedig a gonoszt művelték, a kárhozat feltámadására. - János 5:28-29

dec. 12. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!