Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A reinkarnáció spiriruális...

A reinkarnáció spiriruális hipotézise az ördög által elhintett tündér por?

Figyelt kérdés
A keresztény teológia szerint a reinkarnáció hazugság, mert az alapvető tanítása ellentétes a bibliai hitelvekkel, amelyek szerint az emberi lélek egyszeri életet él, majd a halál után Isten előtt számot ad. A keresztény hit szerint Jézus Krisztus áldozata és feltámadása révén az üdvösség egyedülálló lehetősége nyílik meg, és a lélek végső sorsa a mennyország vagy a pokol, nem pedig egy újabb földi élet. Ezenkívül a reinkarnáció elképzelése megkérdőjelezi a bűn és megváltás fogalmát, mivel a keresztény tanítás szerint a bűnök megbocsátása és a lelki megújulás csak Jézus Krisztus által lehetséges. Az újjászületés, amely a keresztény hit középpontjában áll, a lélek új életét jelenti Krisztusban, nem pedig a lélek ciklikus újjászületését különböző földi életekben. A Biblia egyértelműen tanítja, hogy "az embernek egyszer kell meghalnia, és azután az ítélet" (Zsidók 9:27), ami véglegesen elveti a reinkarnáció gondolatát.

tegnapelőtt 06:31
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
4 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:

Isten soha nem gondolta, és nem is úgy hozta létre az embert, hogy meghaljon.

A halál az embernek a büntetése, az engedetlenség, a törvény szegés miatt.

Jézus pedig ezt hivatott a halálával feloldani, megszüntetni.

A feltámadás pedig akkor fog elkezdődni, amikor Krisztus ezer éves messiási Királysága a földre is kiterjed.

Isten az életet ajándékba adta, de azzal nem lehet visszaélni.

Sem Jézus halálát nem lehet arra használni, hogy akkor bármilyen törvénytelenséget lehet gyakorolni.

tegnapelőtt 10:15
 2/2 Jégszív ***** válasza:

"ördög által elhintett tündér por"

Mondd csak, nem érzel magadban költői hajlamokat? 😊

Komolynak tartott emberektől is gyakran olvasok hasonló zöldségeket, és ilyenkor meg kell dicsérnem a keresztényeket:

Az élet utáni örök üdvösség (vagy örök kárhozat) ehhez képest MÁR MAGA A PROGRESSZIÓ!

Az, hogy akaratom ellenére lepottyantam ebbe a k* világba, tettem, amit tehettem, és ezért engem terhel a felelősség, az hagyján!

De az, hogy itt bukdácsolok emberéletről emberéletre, és az a lélek, ami állítólag az enyém, lövésem sincs mit csinált korábban, de miatta szívjak, mint a torkos boci, no hát ez nekem már túl sok!

Egyrészt van egy kezdetleges módszer, amivel felmérhetem saját világom és saját életem, ennek a neve: TUDAT. (Van ugyan ennél egy sokkal primitívebb megközelítés, az úgy hívják, hogy "hit"...)

Másrészt a világ exponenciálisan szaporodó lélekszámával - nem éppen a szellemi tökéletesedés vagy a "nirvána" felé halad.

tegnapelőtt 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!