Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A reformátusok meddig viselik...

A reformátusok meddig viselik el Balog püspök közösségromboló, megosztó, vérlázító jelenlétét?

Figyelt kérdés
Hogy szeretheti az egyházát az a püspök, akinek maga a léte az egyház eróziójának az oka? Nem veszi észre magát?

nov. 27. 13:01
1 2
 1/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
11%

Nem vagyok vallásos, de szerintem Balog Zoltán püspökben mumust látni méltatlan és nevetséges is.

Ő egy kiváló ember, mint egyébként Novák Katalin is.

Volt egy állítólagos baklövés, amiben emberileg ők nem hibásak szerintem egyáltalán.

Vannak emberek, akik tényleg szánalmasak, jellemtelenek, de senki nem vonja őket felelősségre.

nov. 27. 13:23
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
Gondolom megvárják, míg lejár a püspöki hivatala. A reformátusoknál 6 évente választják a püspököket. Nem örökké maradnak püspökök.
nov. 27. 13:52
 3/13 A kérdező kommentje:

1-es Nagyon elnéző vagy egy pedo-simogató kétszínű botrányhőssel szemben: ha tisztában lennél a református mentalitással, akkor nem írnál ilyen hülyeségeket!

A világszerte népszerű János Pál pápát - amikor személyesen Debrecenben járt - nem akarták beengedni a Nagytemplomba, mert az 1700-as években a katolikusok gályarabságra vittek református papokat, és azóta sem kértek bocsánatot ezért a gaz tettért!

Erre a pápa - megszakítva a felvonulását - kiszállt a pápa-mobilból, és az emlékkertben személyesen kért bocsánatot a reformátusoktól azzal, hogy letérdelt a Gályarabok Emlékműve előtt!

Így jutott be a Debreceni Nagytemplomba!

Ilyen szemlélet mellet hogy van pofája ennek az alaknak református püspökösködnie?

nov. 27. 18:28
 4/13 anonim ***** válasza:
77%

Nem lehet mindenki olyan szent, mint II. János Pál, hova lenne a világ olyan törtető, ambiciózus politikusok nélkül, mint Balog Zoltán "püspök úr". Amúgy eleve azért választották meg, mert jó kapcsolatai vannak a kormánnyal, erre korábban utaltak is. A mammon imádóinak mit számít Isten?

nov. 27. 19:40
 5/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
29%

3. Torzítod a valóságot, Balog Zoltán nem egy "pedo-simogató kétszínű botrányhős". Te csak szeretnél szerintem olyan kvalitású ember lenni, mint aki ellen itt mocskolódsz.

Eltúlzod ezt a pápás dolgot is. Felmerült a pletykák szerint, hogy nem akarták beengedni Debrecenben, de nincs bizonyítva, hogy ezt tényleg meg is tették volna. Végül a pápa hivatalosan nem is kért bocsánatot, csak volt egy letérdelés, ami által kimutatta a tiszteletét, mert miért ne.

Hogy utólag hozzá költenek ilyen meséket, az szépen hangzik, de nem feltétlen a valóságot tükrözi.

Igazából ez irreleváns, Balog Zoltán esetéhez képest.

Ő nem követett el semmi "bűnös dolgot", ezt csak belemagyarázzák a rosszakarók. Neki vezetői felelőssége merült fel, mert jóhiszemű volt.

Ez viszont politikai teherként jelentkezett volna a Fidesznél, ha következmény nélkül marad, úgyhogy lépni kellett.

De az egyház viszont politikától független és Balog állítása szerint ott még támogatták is, hogy ne mondjon le.

Lehet, hogy ott is vannak persze rosszakarók, de azok a legalja negatívok gondolom, mint ahogy ilyen vérszívók mindenhol vannak sajnos.

nov. 27. 20:28
 6/13 A kérdező kommentje:

5 - Egyáltalán nem érdekel, hogy te mit gondolsz a pápa debreceni látogatásáról - én, mint jó református ott voltam, leírtam, aztán te meg azt mondasz amit akarsz...Nekem te ne mentegesd ezt a Balogot, mert pont az ilyen alakok azok, akik az egyház erózióját táplálják, miatta szemmel láthatóan kevesebben járnak istentiszteletre!

"De az egyház viszont politikától független és Balog állítása szerint ott még támogatták is, hogy ne mondjon le." - Mondjál még egy pár ilyen baromságot! Az egyház is tele van érdekemberekkel, és ezek közül is kivirul Balog, aki ájtatos pofával halmozta az állásokat, harácsolta a (köz)pénzeket, és utazott a barátnőjével körbe a világban...

Többen felszólították már az egyház vezetői közül, hogy jó lenne ha lemondana, de hát Balog erre már képtelen az egyházáért...

nov. 29. 22:32
 7/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Az egyházak sorvadása egy természetes folyamat a nyugati kultúrákban, az embereket nem lehet már 2000 éves agymosásokkal hülyíteni.

Kihal egy-két generáció és ne tudd meg.

A fiatalok az ájtatos szövegeket már nem nagyon veszik be.

De azt látom, hogy elvakultan mocskolódsz egy ismert ember ellen, a névtelenség álcája mögött, pedig nem szép dolog, vallásos emberhez is méltatlan.

nov. 29. 22:50
 8/13 A kérdező kommentje:

7 - "elvakultan mocskolódsz egy ismert ember ellen, a névtelenség álcája mögött, pedig nem szép dolog, vallásos emberhez is méltatlan."

Csak nem te vagy Balog "püspök" személyesen?!

Támadsz, miközben a te "ismert embered" milliókat nyúlt le a közösből, pedofil-mentegető állatokat vakart ki a börtönből, a szeretőjével körbe utazta a világot egy párszor - és te akarsz engem okítani, hogy mi méltatlan egy vallásos emberhez?!

Ez a püspök-szerűség méltatlan a református közösséghez! - sajnálom, ha ennek megértése meghaladja a képességeidet!

nov. 30. 11:19
 9/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Ezek hülyeségek és a gyanúsításoddal elárulod, hogy hibás gondolkodás vezérel, ha ilyeneket is beképzelsz magadnak.

Ennyi erővel tényleg fantáziavilágban élsz, ezek szerint.

Nagyobb gond persze, hogy negatív, rosszindulatú elhajlással.

Nem szabad egy hívő báránynak így viselkedni, de majd eljön ennek a jutalma, a végső ítéletnél.

[link]

"Mi Atyánk ki vagy a mennyekbe' mondd csak melyik ajtón menjek be?"

"Aki a pokolra kíván jutni annak

Balra a második ajtó"

nov. 30. 11:37
 10/13 A kérdező kommentje:

Hehehe...

Balog mester megy a bal kettes ajtóba - csak előbb takarodjon a püspöki hivatalból!!!

nov. 30. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!