Kb mikor halnak ki a keresztények?
"Felmérések alapján egyre kevesebb a hívő ember, lassan megy Jahve is a süllyesztőbe mint a görög és egyiptomi istenek."
>A görög és egyiptomi isteneket lényegében a kereszténység küldte a süllyesztőbe. A kereszténységet ki küldené oda? Van egy anektoda Voltaire-ről, aki azt mondta, hogy a Biblia már senkit se fog érdekelne, ma meg érettségi tétel is.
"A teljes Biblia meg lett cáfolva, nincs olyan bibliai sztori ami nem egy jóval régebbi vallásból lett lopva,"
Még ha így is lenne, mit számít ez? Csökkent valamit azon, hogy az európai kultúra egyik alapja a Biblia?
Amúgy a Gen 1-11-ben kifordított mítoszok vannak, mivel a szerző így akarta érzékeltetni a pogány istenek és JHVH közötti különbséget. Bár nyelvezet mitologikus, de a tartalom anti-mitologikus.
"pl az első emberpár, amit nyilván megcáfolt már a tudomány rég."
A történet szimbolikus. Ádám jelentése: ember. A neoprotestánsokon kívül ezt mindenki megérti, sőt még az értelmesebb neoprotestánsok is.
"Nevezhetjük vallási fanatikusnak az összes hívőt?"
Nem. Egy vallási fanatikusnak nem hinném, hogy van annyi esze, hogy kidolgozza az ősrobbanás elméletet, amint egy katolikus papnak volt.
"Mivel nekem a fanatizmus ott kezdődik ha valamire egyértelmű cáfolatok vannak, mégis hisznek benne, tudomást nem véve a makacs tényekről."
Neked igen, de másnak meg nem biztos.
"A hit pedig az mikor hiszel valamiben amire se bizonyíték se cáfolat."
Te nem a hit, hanem a vallásos hit ellen beszélsz.
Vallásos hited (feltehetően) nincs, de egyéb hited neked is van. Hiszel pl. abban, hogy amikor a jelzőlámpa zöldre vált, az autók megállnak.
Holott van erre bizonyíték? Nincs. Pl. egy részeg fazon simán áthajthat a zöldön is...
Felmeresek alapjan a keresztenyek szama vilagszerte no. Angliaban csak az anglikan egyhazban az elmult evben 5%-al nott a hivok szama, a fiatalok koreben 6%-al.
A teljes Biblia nem lett megcafolva.
Isten lete nem lett megcafolva.
Na vegyük az özönvíz ez példának. Nagyon sok mondakörben, régi hitvilágban megtalálható az özönvíz.
De miért gondolod hogy lopták egymástól. Vagy ha egyiptomi Iziszt felcserelték Szűz Máriára?
Badar beszéd. Minden nép saját tapasztalásbol indul ki. Saját hagyományból. Szűz Mária életében kapott dicséret az alapja tiszteletének: "áldott vagy az asszonyok között." Ez abból a Bibliábol van amiből te egy fél sort sem olvastál.
Ez hiú ábránd, legyünk reálisak!
"Két dolog végtelen: az univerzum és az emberi butaság; bár az elsőben nem vagyok biztos."
/Albert Einstein/
Szia
A tény, hogy nem hiszel a Teremtőben, attól még bőven létezik, számos bizonyítékkal, amelyeket nem veszel észre, sőt a Biblia azt is leírja, miért nem veszed észre!
Krisztus hozta létre a kereszténységet, és mivel hamarosan Krisztus veszi át Sátántól a föld fölötti uralmat (Sátán megy a süllyesztőbe híveivel együtt) ezért csak azok az emberek élhetnek itt a földön, akik Krisztus tanításai szerint élnek. Vagyis a kereszténység örökre fennmarad. Attól, hogy te ezt nem hiszed, ez millió %-ban meg fog történni.
Bár ezt sem hiszed, de attól még igaz: „mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek: Így lesz az én beszédem, a mely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, a mit akarok, és szerencsés lesz ott, a hová küldöttem” Ézsaiás 55:10, 11.
Max az millió % hogy te ezt hiszed, más vallás követői meg mást hisznek, a realisták meg a valóságban "hisznek"
Idézgetni én is tudok.
"Biztos helyről régről tudom,
Hogy a Föld tányér és hogy azon
Az emberek és a kövek
Lesznek a mannához a köret.
És támad akkor olyan sötét,
Amiben az élők kezét
Többet nem találod,
És ami elér, azt ütöd-vágod."
András Zs.Á:8-9
Nem azon kellene aggódni, hogy mikor halnak ki , vagy hogy meddig maradnak fenn. Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy mi fogja őket helyettesíteni, ha ez megtörténik.
Nem, nem az egyetemes ateizmus! XD Ez gyermeteg elgondolás.
Keresztény szemszögből pedig nem halnak ki soha, hiszen örök élet van az Úrban.
Én inkább abban bízom, hogy ez a "kihalás" vagy csere, átalakulás minél később következik be. Csak sajnos ez már elkezdődött.
Lesznek napok, amikor nem csak az ateisták, de a zsidók és a muszlimok is visszasírják a kereszténységet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!