Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményed a jógáról és...

Mi a véleményed a jógáról és a hinduizmusról?

Figyelt kérdés

okt. 25. 02:07
 1/9 anonim ***** válasza:
34%
Az ördög találmányai.
okt. 25. 05:41
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Egy jól kidolgozott hazugság. A sátán bibliája a hindu védák
okt. 25. 05:49
 3/9 A kérdező kommentje:

2-es

Kifejtenéd bővebbe?!

Kíváncsi vagyok.

okt. 25. 09:55
 4/9 anonim ***** válasza:
61%
A Biblia, mint a kereszténység alapdokumentuma, hangsúlyozza Isten egységét és az igazságos életmód fontosságát, míg a védák és a jóga sokszor panteista nézeteket tükröznek, amelyek az egyéni megvilágosodást célozzák, s ezzel eltérnek a bibliai tanításoktól. A Biblia taníványa szerint Jézus a „Hétút” (János 14:6) és az üdvözülés csak rajta keresztül lehetséges, míg a védákban és a jógában az önálló spirituális fejlődés áll a középpontban, ami verseng az isteni kegyelemmel. A Szentírás figyelmeztet a hamis tanokra és a bálványimádásra, amelyek a védákban és a jógában különböző formákban megjelenhetnek, szemben a Bibliában kinyilatkoztatott igazsággal, amely Jézus Krisztuson keresztül vált nyilvánvalóvá. Az önmagunkba való tekintés a jógában és a védákban arra az elképzelésre épül, hogy az emberi lélek önállóan is megtalálhatja a felszabadulást, ami ellentmond a bibliai tanításnak, miszerint az üdvösség egyedül Isten ajándéka. A védákban szereplő kollektív karma is, amely az egyén tetteit és azok következményeit hangsúlyozza, eltér a Biblia kegyelmén alapuló bűnbocsánat tanától. A jógában alkalmazott meditációs technikák célja a belső béke elérése, míg a Biblia Istennel való közvetlen kapcsolatot sürget, amely a hívő számára igazi békét ad. A jógában és a védák filozófiájában gyakran hiányzik a teremtett világ tisztelete, míg a Biblia hangsúlyozza, hogy Isten teremtette a világot és mindent benne, aminek a megértése fontos az életvállalásunkban. Az ebből fakadó világkép különbségek együtt járnak a szellemi vezetés különbözőségével is, hiszen a jógikus és védikus út gyakran a szubjektív tapasztalatra támaszkodik, míg a Biblia egyértelmű, objektív úton vezet. Végül, a Biblia középpontjában álló isteni kinyilatkoztatás hitelesítése és örök érvényűsége megkérdőjelezhetetlen, míg a jógikus és védikus hagyományok az emberi próbálkozásokra építenek, amelyek végső soron eltévelyedéshez vezethetnek.
okt. 25. 10:00
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
2es és 4es vagyok
okt. 25. 10:01
 6/9 A kérdező kommentje:

4-es

Nagyon érdekes volt :)

Köszönöm ,hogy leírtad.

Habár én a jógát hindu keretek között igyekszem fejleszteni,követni ,de ettől függetlenűl is érdekes volt ,amit írtál :)

okt. 25. 10:11
 7/9 A kérdező kommentje:

6-os

Én azért szeretem a jógát ,mert a megvilágosodást úgy mond a kezembe vehetem.

Én tehetek azért ,hogy megvilágosodjak.

Nem kell egy istenre várni ,hogy ő úgy gondolja ,hogy érdemes vagyok rá és nekem adja.

okt. 25. 10:25
 8/9 kürtőskalácska ***** válasza:
37%

1. Aki szeretné az csinálja.

2. Ha ő azt hiszi akkor higyje azt.

okt. 26. 14:54
 9/9 Mansour ***** válasza:

"Az ebből fakadó világkép különbségek együtt járnak a szellemi vezetés különbözőségével is, hiszen a jógikus és védikus út gyakran a szubjektív tapasztalatra támaszkodik, míg a Biblia egyértelmű, objektív úton vezet."

Na én arra lennék kíváncsi, hogy mi is pontosan ez az objektív út, és hogy mitől objektív.

okt. 28. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!