Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus mentális betegségét...

Jézus mentális betegségét minek nevezik? egyrészt feláldozta az életét egy olyan szeméért amit ő talált ki hogy megkell váltani az emberiséget. Milyen elszánt mentálisan sérult ember csinál ilyet?

Figyelt kérdés
Ez nekem sok, kitalálta hogy az Atyának a fia sőt egyenlővé tette magát Istennel ami megint csak kérdéses hogy létezik. Ilyenket bessélt én vagyok az élet, a feltámadás aki hisz bennem örökké él meg hasonlo,

okt. 17. 13:29
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
29%
Az, hogy ez az eszme csak kitalált vagy nem érdemes feláldozni érte az életed, nem tények, csak a te véleményed. Innestől kezdve hibás a kérdésed.
okt. 18. 10:49
 22/23 anonim ***** válasza:
0%

#20:

Az önfeláldozás fogalma ezt jelenti, amiket leírtam, és amiket Jézus tett.

Nem pedig azt, hogy valakit egyszer csak lelőnek, vagy öngyilkos lesz a barátaival együtt.

Dehát látom Téged nem a lényeg érdekel, hanem a terelés, mellébeszélés, a szájkarate.

okt. 18. 10:57
 23/23 anonim ***** válasza:
0%

Mentális beteg ember volt-e Jézus?

Először is nem ez az első ilyen kérdés itt. Két féle végkifejlete van az ehhez hasonló kérdések megválaszolásának.

Az első végkifejlet:

Jézus nem lehetett mentális beteg, mert ahhoz túl sokan követték. Maga a betegség kizárja, hogy valaki ilyen szerepkört ölthessen sikeresen magára.

Ráadásként tette mindezt úgy és olyan erős hatással, hogy a mai napig róla beszélnek az emberek. Tegyétek fel magatokban a kérdést! vajon mentális beteg ember gyógyíthat-e mentális betegeket? Avagy, ha vak vezet világtalant, nemde mindketten ugyanabba a gödörbe esnek bele?

De nem ez volt a kérdés. Igaz?

a második végkifejletet pedig én le nem írom, noha tudnék olyan választ adni vele, amit a kérdező várna. csupán hazugság lenne.

De mit mondana Jézus?

Vigyázat!!! Lukács 4:21-30 következik:

"S elkezdte beszédét: „Ma beteljesedett az Írás, amit az imént hallottatok.” Mindenki helyeselt neki, és csodálkozott a fönséges szavakon, amelyek ajkáról fakadtak. „De hát nem József fia?” – kérdezgették. Így szólt hát hozzájuk: „Biztosan ezt a mondást szegezitek majd nekem: Orvos, magadat gyógyítsd! A nagy tetteket, amelyeket – mint hallottuk – Kafarnaumban végbevittél, vidd végbe itt, a hazádban is!” Majd így folytatta: „Bizony mondom nektek, hogy egy prófétát sem látnak szívesen a saját hazájában. S igazán mondom nektek, sok özvegy élt Izraelben Illés idejében, amikor az ég három évre és hat hónapra bezárult, úgyhogy nagy éhínség támadt az egész földön. De közülük egyikhez sem kapott Illés küldetést, csak a szidóni Száreptában élő özvegyasszonyhoz. Ugyanígy Elizeus próféta korában is sok leprás élt Izraelben, s egyikük sem tisztult meg, csak a szír Naamán.” Ezt hallva mind haragra gerjedtek a zsinagógában. Felpattantak, kiűzték a városon kívülre, és fölvezették arra a hegyre, amelyen városuk épült, a szakadék szélére, hogy letaszítsák. De ő áthaladt köztük és eltávozott."

Én pedig követem a Mestert és áthaladva köztetek eltávozom! Szaisztok!

okt. 19. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!