Miért nehéz elfogadni hogy Jézus nem európai volt?
Megint megjelent egy hamis ábrázolás Jézusról ami európainak mutatja be. Fehér bőrszín, hosszú haj.
Jézus sémi népcsoporthoz tartozott ők pedig nem így néznek ki. Világosbarna vagy sötétbarna bőrszín, barna szeme és sötétbarna vagy fekete rövid haj.
Nem tudom, ez kit zavarna.
De igaz, ami igaz: Láttam már Krisztus ábrázolást totál demens arccal. Attól nekem is fölállt a szőr a hátamon.
Talán azért, mert némely emberek a "faji, etnikai, nacionalista" szellem foglyai.
Egyszerűen nem értik meg, hogy Isten úgy döntött, hogy a valamikori választott népében kell megszületnie, Ábrahám, Dávid vonalán.
Ezzel is csak azt bizonyítják, hogy mennyire nem tudnak, vagy nem akarnak ilyen gondolkodás nélkül élni.
Isten nem nacionalista.
Ezért a megváltás a lényeg, nem az, hogy hogyan nézett ki a megváltó.
az ilyen személyek ezért nem tudnak teljesen azonosulni a keresztény élettel járó gondolkodásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!