Milyen hívő az ilyen? Kritizálja a római katolikus egyházat, erre aztán bocsánatot kér Istentől a videó végén!
Nem, tévedés.
Sok egyház van, és sok szekta is. Talán nézz utána, hogy mik a feltételek.
Ezeknek a neoprotestáns térítőknek annyira alacsony az érvelési színvonaluk és tudásuk...
Szomorú, hogy sokaknak tényleg ennyi a szellemi igényük?
Legyen vita pro és kontra, legyenek kemény kritikák, nem ezzel van a baj. De el lehet olvasni, hogy régen egy katolikus-protestáns hitvita milyen színvonalon zajlott, milyen teológiai tudást és olvasottságot igényelt, hogy az emberek alátámasszák az érveiket.
Most hallgatom, a csúcs eddig: "Aztán 50 évvel később, nem tudjuk miért, de valami történt"
Ez a fickó még nem hallott Nesztorioszról??? Azért ez elég szomorú. Úgy beszél a Theotokosz megnevezésről, mintha valami nagy homály fedné az eseményeket. Krisztotokosz-Theotokosz vitáról szegény fickónak ezek szerint fogalma sincs. Ráadásul ezek szerint Nesztoriosz nézeteit vallja vagyis egy eretnekséget hírdet, nem csak a katolikusok, hanem kb. a legtöbb keresztény felekezet szerint.
Az egyetemes zsinatok közül az első négyet még a protestansok is elszokták fogadni. Ezzel a nézetével pl. evangélikusok vagy a reformátusok között sem lenne népszerű. Mária Isten anyja, nem Istenanya, ez egy rossz fordítas. És ez a cím nem emeli őt isteni rangra. Az Efezusi zsinat Krisztusról szólt, nem is Máriáról. Ez így tudatlanság.
Ezt a Vekket nem ismertem. De ahogy utanuk neztem a BAP valami gyülije, belőlük nőttek ki. Görbiczéknek meg sikerült már más protestáns gyülikkel is összeveszniük az egyedi, saját kútfőből vett nézeteik miatt, szóval nem lepődök meg.
Szegények nevét elírtam, lemaradt az r, Vekker Keresztény Közösség.
Legalább már tudom, hogy ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!