Ha a keresztényeknek igazuk van, ez miért van? (Lent)
Mi lenne a legjobb természettudományos bizonyíték Jahvéra?
Jahve miért találta ki a kegyelmet? Valakinek 3 csodát csinál, valakinek 1-et sem.
Ha a keresők szerint mindent meglehet magyarázni racionálisan tudományosan, akkor Jahve miért erőlködné meg magát a kemény szivetek felé?
28: És mi lenne, ha az Isten nem a természet szépsége, vagy egy kétezer éves, homályos értelmű könyv alapján adná meg a lehetőséget, hogy mindenki megismerje őt? Mert ugyanis ha megadja a lehetőséget, akkor ennyi erővel akár egyértelmű is lehetne.
A szabad akaratot ide keverni pedig értelmetlen. Ha tudva tudom, hogy létezik Isten, akkor is dönthetek úgy, hogy nem azt csinálom, ami neki tetszik. A Biblia tele van ilyen példákkal, ott a Sátán, a fáraó, gyakorlatilag az összes ember az özönvíz előtt, Szodoma és Gomora teljes lakossága, Ádám, Éva, Káin, hogy hozzak pár példát. Ezek az emberek (lények) elvileg teljes tudatában kellett, hogy legyenek Isten létének, mégis ellene mentek.
Tehát ha Isten nyilvánvalóvá tenné saját létét, akkor is adott volna a lehetőség, hogy ne kövessem. Kevesebben jutnának a pokolra, de hát elvileg pont ez volna a cél, ugye.
"Azok az emberek, akik soha nem hallottak Krisztusról, Isten igazságos ítélete szerint lesznek megítélve a saját életük és lelkiismeretük alapján..."
Tehát akkor szerinted egy afgán muszlim kecskepásztor, aki életében nem hallott nemhogy Krisztusról, de a harmadik falun túli világról egyáltalán, neki van lehetősége a mennyországba jutni? És nekem, aki hallottam bár Krisztusról, de nem hiszem el, hogy létezik, nekem van esélyem a mennybe jutni, ha egyébként úgy élek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!